מעבר חומר גנטי בתרומת ביצית

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

20/01/2017 | 09:25 | מאת: גילי

קראתי במאמר כי "גם אם תינוקך נולד מתרומת ביצית- הרי שהעברת לו תכונות גנטיות משלך וכי היום מבינים שמתרחשת תופעה שנחשבה לבלתי אפשרית והיא- מעבר חומר גנטי בשני הכיוונים. המעבר מן העובר לאם נפוץ ומתרחש יותר, אבל יש גם מעבר תאים מן האם לעובר, ובמעבר זה עובר גם חומר גנטי, די אן איי. במידה ותאים וחומרים אלה נאחזים ומשולבים בעובר, מתקיימת התופעה המוכרת ככימריזם עובר-אם fetomaternal chimerism או מיקרוכימריזם microchimerism." היש דברים בגו?

יש אולי מעבר של פרורי חומר גנטי, אבל ספק עם בנוסף לעניין המדעי יש לכך משמעות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית