אמינותם של בדיקות ביוץ

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

13/01/2017 | 16:26 | מאת: לימור

שלום, אני בת 33, ומנסה להרות מזה כחצי שנה. מחזור לא סדיר. פרופיל הורמונלי תקין. הריון קודם ללא שום בעיות. מבצעת בדיקות ביוץ עם ערכות ביתיות מזה שלושה חודשים. היום יום 19 לביוץ - ללא עליה בLH עד כה. נשלחתי ע"י רופאת הנשים לאולטרסאונד אגן קטן שם ראו היום כי הכל תקין ונאמר כי כבר היה ביוץ - ככל הנראה ביום יומיים האחרונים. כפי שציינתי, ערכות הביוץ לא הראו עליה בLH כלל. האם יתכן שיש ביוץ עם רמות LH נמוכות לזיהוי? הסבר אחר? רעיונות? תודה!

לא תמיד מזהים את עליית ה- LH בשתן. אפשר לגבות את האבחנה של התרחשות ביוץ בבדיקת דם לפרוגסטרון - אולי האולטרה-סאונד מטעה?

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית