חוסר באנזים g6pd בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

24/05/2016 | 11:22 | מאת: שילת

שלום, עקב כך שפרום יעוץ גנטי לא פעיל, אני מפנה את שאלתי לפורום זה. אני בהריון עם בת בשבוע 24. כבר פעם שניה אובחנה אצלי דלקת בדרכי השתן, ואני מטופלת במקרודנטין. הבנתי שמקרודנטין אסור לשימוש באנשים בעלי חוסר באנזים g6pd. אצלי ואצל בעלי אין את המחסור באנזים זה. אבל דוד של בעלי, כלומר אח של אמא של בעלי, כן יש לו את המחסור באנזים. השאלה שלי היא האם בעקבות כך שהמחלה היא תורשתית, מה הסיכוי שיכולה לעבור בתורשה לעובר שלי? תודה מראש.

01/06/2016 | 00:12 | מאת: ד"ר נרדין עאסלה

לא ניתן לחשב את הסיכוי למעבר מחלה גנטית כלשהי לתינוק ללא שידוע סטטוס נשאות ההורים

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה