שקיפות עורפית מעובה-דחוף

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

30/07/2014 | 16:47 | מאת: הריונית

שלום, בשקיפות עורפית יצא 4.2. בסקירת מערכות מוקדמת שנערכה בשבוע 12 נמצא: שקיפות עורפית 4.8 עם ציסטות צוואריות, גשר אף קטן, VSD בלב. האם בהכרח רצוי במקרה זה הפלה כפי שהמליץ הרופא. (עוד אין תוצאות של בדיקות הדם שאחרי השקיפות). תודה.

בהחלט רצוי יעוץ גנטי. יש משמעויות לאיבחון גנטי במצב הזה. ניתן להחליט גם על הפסקת הריון על סמך הממצאים האלה אבל לא הייתי מוותר על יעוץ גנטי בשביל ההריונות הבאים.

02/08/2014 | 16:33 | מאת: הריונית

בסקירת מערכות מוקדמת שנערכה בשבוע 12: סיסטיק היגרומה בעובי 4.8 עם ציסטות צוואריות ומחיצות גשר אף היפופלסטי VSD בלב בדיקות הדם: PAPA-A - 4.41 MOM (9754.6 MU/L ) HCGB- 1.83 MOM (88.2 NG/ML) NT- 4.35 MOM (4.35 MM) סיכון לדאון לפי גיל בלבד-1:1300 סיכון לדאון בשילוב עם התוצאות- 1:300 טריזומיה 18- סיכון לפי גיל בשילוב עם התוצאות 1:10000 מה התוצאות אומרות? האם יש טעם לעשות בדיקת וריפי? ולחכות לשבוע 14 לתוצאות? תודה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה