כיסוי טפול רפואי בארץ

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

17/06/2016 | 19:39 | מאת: יעקב בר-און

שלום. בתי נסעה לחו"ל וביצעה בטוח נסיעות מדי כלל עולמי. יום אחד כשלא הרגישה טוב, התעלפה נפלה לריצפה ועקב כך נחבלו לה כמה שניים שהצריכו טפולי שניים לאחר חזרתה לארץ,בסכום מעל 10000 שקלים. חברת הבטוח שלמה על טפולי חירום בחו"ל, טיסה פנימית ותוספת על טיסה לארץ עקב הקדמת מועד חזרה אך לא הסכימה לשלם על טיפולי השיניים בטענה שהיא מכסה טפולים רק בחו"ל. הסתבר לי שבפוליסות סטנדרטיים כמו למשל בפוליסה של מכבי מכסים טיפולים בארץ רק למי שעבר תאונה דרכים או תאונה ספורטיבית ושגם אין כסוי לטפול שיניים למרות שזה לא סתם כאב שיניים עקב עששת אלא חבלה עקב תאונה. מסתבר שאנו עושים בטוח נסיעות לחול בלי לדעת שאין כסוי במקרים שאנו זקוקים להם. האם יש מה לעשות בכדי שהחברה תפצה על ההוצאה הכספית הגדולה?

שלום יעקב, ברמה העקרונית, פוליסת ביטוח היא חוזה לכל דבר ועניין ומכאן שכמו בכל חוזה יש זכויות וחובות לכל אחד מהצדדים. כמו כן יש לזכור כי הפוליסות לחו"ל הן אכן ייעודיות לחו"ל ולמצבי חירום רפואיים בלבד, ומשוקללת בהן ההנחה שבהמשך טיפול בישראל כל אחד יפנה לאן שהיה פונה בד"כ לו האירוע היה מתרחש בישראל. אני רוצה לנצל במה זאת ולהבהיר נקודה חשובה - העובדה שמדובר בפוליסה לנסיעות לחו"ל אינה אומרת שכל מה שאירע בחו"ל או קשור לחו"ל נופל תחת הפוליסה. כמובן שאין לראות בחברת הביטוח כמי שגרמה לנזק ואולי אחראית לו. חברת הביטוח צריכה בראש ובראשונה להיות לקיים את כל התחייבויותיה מכח חוזה הביטוח וכפי שאתה מתאר מעלה, אכן עשתה כך. מעבר לכך אם מחליטה חברת הביטוח לממן כיסוי מעבר לפוליסה, אשרי החברה, אבל אין לה חובה לכך. בקשר למה ניתן לעשות - אם אתה סבור שדחייתה של חברת הביטוח אינה מוצדקת תוכל לערער על הקביעה באמצעות הגשת ערעור לחברה, למפקח על הביטוח או בערכאות משפטיות . בהצלחה ורק בריאות

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל