קצת הלכתי לאיבוד בהקשר לביטוח לנסיעה

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

20/02/2015 | 22:46 | מאת: דרורה

קצת הלכתי לאיבוד עם כל עניין הביטוח לנסיעה שלי לחו"ל. אנחנו נוסעים בעוד חודש לאוסטריה עם הילדים וכשאני נכנסת לאתר של חברת הביטוח כאן https://www.clalbit.co.il/insurance/travelsins/Pages/default.aspx אני רואה שיש להם פוליסת ביטוח רגילה וכל מיני פוליסות מיוחדות ייעודיות למחזיקי כרטיסי אשראי. חוץ מזה יש גם פוליסה של קופת חולים כללית שזו הקופה שלי. אני לא באמת מצליחה להבין אם יש הבדל מבחינת הפוליסות- הכוונה היא שאולי פוליסה למחזיקי כרטיס היא חלקית יותר, פחות כיסויים? הבנתי שגם ככה יש כיסוי ביטוחי כשיש לך כרטיס אשראי אז מה הביטוח הזה כולל. היה לי יותר קל אם היה ביטוח אחד שעושים וזהו. אני נוסעת עם ילדים קטנים ואני רוצה לעשות את המקסימום כדי להיות רגועה שאם צריך איזה טיפול רפואי, זה יכסה (אצל ילדים לא באמת אפשר לדעת איך הם יקומו מחר ויעברו את היום...). מה ההמלצה שלך- על מה לשים לב בפוליסה שהיא מכסה? מה זה בעצם כיסוי טוב ומספק?

שלום דרורה, אני אנסה לעשות קצת סדר. חברות האשראי וקופות החולים אינן חברות ביטוח ומבלי להיכנס יותר מידי לפרטים כדי לא לבלבל אותך עוד יותר, עליך רק לזכור שמאחורי קופות החולים וכרטיסי האשראי יש חברת ביטוח. לעיתים זו כלל לעיתים הראל ולעיתים חברה אחרת. הביטוחים באמצעות כרטיסי האשראי הם חלקיים ואינם ניתנים באופן אוטומטי לכרטיסי אשראי "רגילים" (שהם לא פלטינום וכדומה). צריך ליצור קשר על מנת להפעיל אותם. לעניין: ביטוח, כפי שכתבת בעצמך, צריך להאים לצרכים ועל כן יש לרכוש ביטוח ייעודי ולא להסתפק בחינמים למיניהם. נקודות חשובות ברכישת ביטוח: 1. כיסוי מקיף שכולל גם מצבים אקוטיים פשוטים ("הפתעות של ילדים") וגם, לא עלינו, אשפוז או הטסה לישראל. 2. כיסוי למצב רפואי קיים - אם מי מכם מאובחן עם מצב רפואי כרוני שטופל במהלך החצי שנה האחרונה, חשוב לוודא שיש לכם הרחבה מתאימה לכיסוי של החמרה במצב או חזרתו. 3. כיסוי לביטול או קיצור נסיעה - לעיתים מצב רפואי עלול להוביל לביטול הנסיעה או קיצורה וחזרה ארצה לפני התאריך המתוכנן. יש לוודא כי הכיסוי מתקיים לכל בני המשפחה 4. אולי פחות חשוב, אבל כדאי שיהיה - כיסוי למטען וכבודה (עיכוב או גניבה). אינני יודע בני כמה הילדים אבל לא נעים שמזוודה מתעכבת ביומיים עם כל הציוד. כל חברות הביטוח מציעות את הכיסויים המפורטים מעלה. ההבדל הוא בעיקר בתקרות הכיסוי השונות והפרמיה כמובן. בהצלחה ונסיעה טובה.

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל