האם כדורי שינה משפיעים על דום נשימה בשינה?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

14/12/2016 | 15:04 | מאת: אלעד

לאנשים בעלי נטיה לנחור, ובכלל. האם נטילת כדורי שינה גורמת (או מחמירה) לדום נשימה בשינה? מה הסיבה לכך? יש הוראה למניעת נטילה במקרים כאלו? והאם מלטונין זה גם בעייתי? ומה לגבי תוספים טבעיים מרגיעים, כמו פסיפלורה, או התוספים של רגיעון וכדו? יש גם כדורים על בסיס אנטיהיסמין, מה לגבי זה? תודה

אלעד שלום, כדורי שינה עשויים לגרום לתופעות לוואי באופן כללי בלי קשר לדום נשימה. כיוון שמצב זה מורכב יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי נטילת תרופות כלשהן שלא יחמירו את המצב. לגבי צמחי המרפא: חשוב לקבל יעוץ אישי לפני התאמת הטיפול הטבעי בכדי למנוע אינטראקציות חשובות וכך גם לגבי המלטונין אף על פי שהוא חומר טבעי הקיים בגוף. אשמח לעמוד לרשותך גם בכך, שבוע טוב ובריא, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה