זמן ריפוי

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

16/08/2014 | 14:55 | מאת: אפרת

לאימי בת ה 74 פצע בגב האצבע ברגל. הפצע נמצא כבר 3 חודשים במהלכם גם היתה שבוע בבית חולים, וקיבלה אנטיביוטיקה לוריד. היא שוחררה לפני כחודשיים, עדין עם טיפול אנטיביוטי, אך הנפיחות והאודם אינם נעלמים, היא מסוגלת ללכת למרחקים קצרים בלבד, אינה יכולה לנעול נעליים ולהוציא ירידה קלה מאד בנפיחות ובכאב, אין שיפור במצבה. בדיקות כלי הדם שלה ( CT ואולטרסאונד) ובדיקות הדם תקינות. שני תורים לפלסטיקאי נדחו בגלל המלחמה (העוול פשוט מקומם..), וכל רופא שולח לרופא אחר, ללא תשובות. מה עושים? לאיזה רופא היא כן יכולה לפנות? האם זמן הריפוי האיטי מאד המתואר תקין?

לפצעים לוקח זמן רב לעבור ריפוי, לעיתים חודשים. לא אמרת האם לאמך יש סכרת , או עיוות של מבנה כף הרגל ? יש צורך לפנות למומחה פצעים או לאורטופד כף רגל, לצורך בדיקה והתאמת טיפול ואני מניח כי הם יוכלו לעזור . בהצלחה פרופ אבשלום שלום

01/09/2014 | 15:40 | מאת: מייה

שלום אפרת. לדעתי יש מקום לפנות לזיהומיולוג (מומחה לזיהומים) והוא ימליץ לשנות אנטיביוטיקה.. אם תרצי יש את ד"ר בביאנה חזן, עפולה רפואה שלמה

18/09/2014 | 23:57 | מאת: פרופ אבשלום שלום

לא נראה לי ראוי לפרסם בצורה זאת רופא זה או אחר. תודה שנה טובה פרופ אבשלום שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי