פורום נוירולוגיה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
חוקרי המוח האנושי מחזיקים ממש באותן השאלות המעוררות את פליאתם של קטנים כגדולים: כיצד 1,400 גרם של רקמות תאים הניזונות מגלוקוז וחמצן יוצרות מכונה כה משוכללת? אילו גורמים פוגעים בתפקודה? כיצד ניתן להסביר את ההשלכות הוורסטיליות של פגיעה מסוימת במוח? האם ישנן פגיעות רוורסביליות?

הנוירולוגיה, דיסציפלינה המתמחה בתפקוד מערכת העצבים, לרבות המוח וחוט השדרה, חוקרת ומטפלת בסוגיות אילו. אף כי לא מעט שאלות עדיין לוטות בערפל, הרי שדיסציפלינה זו עדיין זוקפת לזכותה לא מעט הישגים מרשימים.

יחד עם זאת, אני תמיד מופתעת לשוב ולגלות כי רף המודעות לבעיות רפואיות שמקורן נוירולוגי עדיין נמוך. ולראייה - רבים אינם מודעים לכך שישנן בעיות בריאותיות המהוות בעצם סימפטומים לבעיות שמקורן נוירולוגי. כך למשל, כאב ראש הוא סימפטום נוירולוגי העשוי להצביע על מכלול בעיות הקשורות למערכת העצבים, כמו: מיגרנה, גידולים, דימומים מוחיים, דלקת מוח או דלקת קרום המוח. או בעיות מערכתיות, כגון דלקות אוזניים/שיניים/עיניים/סינוסים/מצבי לחץ/עליות בלחץ הדם, זיהומים כלליים, מחלות וירליות ועוד.

הפרעות הליכה ויציבה עשויות להעיד על פגיעה מוחית מסוגים שונים, או פגיעה היקפית בעצבי הגפיים על רקע סוכרת, חוסר ויטמינים, או חומרים רעילים שונים, כגון: אלכוהול, תרופות נגד סרטן.

הישנות מצבי איבוד הכרה עשויה להעיד על מחלות פירכוסיות, כמו אפילפסיה, או על הפרעות בקצב הלב, התקפי מיגרנה ואף לחץ נפשי.

שיתוק גפיים יכול להעיד על אירוע הכרוך בפגיעה במוח או בחוט השדרה, אך גם בהתאם לפיזור האנטומי המתאים - על מחלת שריר או עצב, או על הפרעה בריכוז מלחים מסוימים בדם.

ירידה בזיכרון\שיכחה עשויה להצביע על מחלה ניוונית של המוח (אלצהיימר), או על פגיעה כלילית של המוח על רקע מחלות גופניות כרוניות, כמו סוכרת ויתר לחץ דם (דמנציה ווסקולרית), כמו גם על פגיעה פוסט-טראומטית או הפרעה קשה באיכות השינה, ואף על הפרעה נפשית דיכאונית.

מטעמים אילו, מטרתו המרכזית של הפורום היא להעלות את המודעות להפרעות נוירולוגיות, לסימפטומים המעידים על התפתחותן ו/או החמרתן ולמגוון דרכי הטיפול המקובלות ו/או החדישות. כך למשל, רבים אינם מודעים לסימפטומים המעידים על התפתחות מחלת הפרקינסון, מחלה ניוונית של המוח הפוגעת במערכת העצבים המרכזית בהדרגתיות, החל מגזע המח התחתון וכלה בגרעיני הבסיס וקליפת המוח. לו החולים היו מודעים להתפתחות סימני המחלה המובהקים, כמו רעד, איטיות וקושי בהליכה, הרי שניתן היה לטפל במחלה ולהקל על סבלם במידה ניכרת.

כמו כן, כנוירולוגית שהתמחתה בתחום הפרעות התנועה וכיום מנהלת את המרפאה להפרעות תנועה בבית החולים וולפסון, אני מגלה עניין מיוחד בשאלות הקשורות לבעיות תנועה, כגון: מחלת הפרקינסון, סוגי רעד שונים, 'טיקים' ברמות שונות, דיסטוניה כללית ופוקלית, כוראיה ומחלת הנטינגטון, תסמונת הרגליים העצבניות, הפרעות הליכה ויציבות.

כמו כן, אני מתעניינת בתחום רפואת השינה, שזוכה בתנופה משמעותית בשנים האחרונות. מטרת הנוירולוגים החוקרים את התחום היא להבין ולמצות את הפנומנולוגיה המורכבת של השינה, בהתאם לדיעה הרווחת כיום כי באמצעות חקר השינה ניתן לפענח את הפעילות המנטלית והמוטורית המתרחשת במצב העירות.

מעניין לציין כי הפרעות השינה השכיחות ביותר הן הפרעות-בתנועה, למשל הפרעות בתנועה המתרחשות טרום הרדמות, כמו תסמונת הרגליים העצבניות (Restless Leg-Syndrome), תנועות גוף וגפיים בזמן שינה, תנועות מחזוריות של הרגליים (Periodic Leg Movements in Sleep). הפרעת תנועה שכיחה נוספת היא הנעת הלסת המלווה בחריקות שיניים (Bruxism), דיבור בשינה (Sleep Talking).

מכל האמור לעיל עולה כי כל שאלה שתעלה בפורום מקדמת את כולנו אל הכרה בסימפטומים המעידים על מחלות נוירולוגית, הכרה זו תוביל לאבחון מוקדם ולמניעת או לכל הפחות צמצום סבל מיותר.
1575 הודעות
1516 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר. ניתן להפנות שאלות בנושא לפורום "נוירולוגיה" הפעיל באתר.
04/04/2007 | 21:54 | מאת: רווית

ד"ר אנקה שלום רב, אבי כבן 73 עבר לפני כחודשיים וחצי אירוע מוחי - דימום תוך מוחי. לפני מספר ימים הבחנו בכתם לבן בעין עיגול ברדיוס כגודל אגרוף כף יד על הקרקפת. לאחר מבט מקרוב ראינו כי זהו שינוי בצבע הקרקפת עצמה ולא שינוי צבע השיער. שינוי מצבעה הרגיל לצבע. האם יש קשר בין האירוע המוחי שעבר לשינוי בצבע הקרקרפת? במידה ואכן קיים קשר מה משמעותו? בתודה מראש רווית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום וחג שמח אין כל קשר בין הדברים , יש להבדק על ידי רופא עור , קיימת מחלה של איבוד פיגמנטציה בשם VITILIGO שיכול להיות , כל טוב

04/04/2007 | 20:40 | מאת: טליה ר.

אני אמא לילדה כמעט בת 6. במהלך כל החורף ועד עתה היא סובלת מנזלת (ירוקה)שבאה והולכת. לא כ"כ יודעת לקנח אף נכון, ובעיקר מנגבת או שואבת. ניסיתי לתת לה מתרסיסי האף השונים הקיימים בשוק, אך אינה משתפת פעולה. אבל קינוח אף בנשיפה חזקה - אולי פעם ב- 10 ניגובים... בארבעת הימים האחרונים היא מתלוננת על כאב ראש קשה בשעות הבוקר. עד כדי בכי. לעיתים הכאב במרכז המצח מעל הגבות, ולפעמים בצד אחד של המצח. אנחנו משכיבים אותה ועושים לה מסאג' לרקות(מצח) עד שהיא נרדמת. כאשר היא מתעוררת כעבור שעה/תיים היא עירנית ושמחה כאילו לא היה כלום. ...אבל למחרת, חוזר חלילה. יש לציין כי היא ילדה בריאה. עוסקת בפעילות רגילה לבני גילה. אינה ישנה שנת בוקר/צהריים מגיל 4. יכול להיות שזה סינוזיטיס? מה אפשר לעשות כדי להקל עליה? האם מכיוון שזה כבר 4 ימים ברציפות יש טעם לבדיקות "מיוחדות" (לא עלינו..טפו טפו) ?אילו? (שני רופאי הילדים שאנחנו הולכים אליהם בד"כ, נמצאים בחופשה לשבועיים הקרובים). תודה!

07/04/2007 | 16:23 | מאת:

שלום רב וחג שמח נזלת ירוקה שבועות והחמרה לכאב ראש מטריד אומנם אין עדיין חום מעלה ברצינות את החשד לסינוסיטיס לכן הייתי ממליצה לקחת את הילדה לבדיקה של רופא אאג בהקדם ולא להמתין יותר מידי , סינוזיטיס יכולה להיות מחלה קשה וצריך לטפל בה מיידית באנטיביוטיקה לפני סיבוכים . כל טוב

04/04/2007 | 20:30 | מאת: הדר

בבקשה עזרתכם הדחופה - סבי הוא בן 73, לפני 4 שנים עבר ניתוח מעקפים הוא סובל כבר מס' שנים מפרקינסון, וכבר מס' שנים סובל ממתחים, עיקצוצים, נימול וצריבות ברגלים -בעיקר באזור השוק ונימתח לאזור הירך - יש לציין כי זה ללא כאב - בדומה לסוכרתיים שסובלים גם מתופעות דומות מלוות בכאב. ואני מדגישה סבא שלי איננו סוכרתי בהתחלה להקלה הוא השתמש במגנזיום ואכן זה עזר - היום כבר פחות - וזה מפריע לו בשינה, בישיבה ומעט בהליכה, בשוק ישנו תוסף מזון הניקרא נוירובטיק - NEUROBETIC זהו תוסף מזון המוכר לאנשים סוכרתיים האם זה יכול לעזור לסבא שלי למרות שהוא איננו סוכרתי ?!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום וחג שמח

שלום וחג שמח אם את רוצאה לעזור ברצינות צריך לקחת את הסבא לבדיקה נוירולוגית , כולל בדיקות דם ואמג , יש לשלול בעיות גב תחתון במקום לתת כל מיני תכשירים אופנתיים שאין להם כל פוטנציאל לעזור לבעיה אמיתית. לגבי NEUROBETIC לא התרשמתי על יעילות משמאותית בשום מצב . כל טוב

04/04/2007 | 18:28 | מאת: ציפי

שלום רב, אני בת 53 בריאה בדר"כ לא מעשנת.ב2004 עברתי ניתוח דיסקוטומיה בS1 ולמינקטומיה L4 L5 בהרדמה כללית בעקבות הקרנת כאב בצד האחורי של הירך ונמלול בכף הרגל.,בהצלחה(כל מסלול הפיזיותרפיה לא הועיל ושלוש זריקות אפידורליות ) .כשנתיים וחצי לאחר הניתוח הרגשתי טוב ללא כאבים. מזה חודשיים יש קושי בעליית מדרגות ומזה שבועיים הופיעו כאבים עזים ביותר( ללא הטבה מארקוקסיה,זריקות ולטרן,אתופן ,אופטלגין או אלגוליזין) בירך ימין באיזור שרירי הHAMSTRING מאחורי הברך ובנוסף נימלול ותרדמה בחלק הפלנטרי של כף הרגל הכאב שורף,חד ובעיקר בעמידה במעבר לשכיבה או ישיבה חל שיפור.לא קורות מעידות בזמן הליכה ואין קושי בהליכה על קצות אצבעות או עקבים.אין צליעה. בבדיקה אורטופדית: מבחן לסק חיובי מימין, תחושה מעט ירודה באספקט לטרלי שוק ימין וכף רגל ימין החזרים סימטריים ללא החזר פתולוגי SLR שלילי אבחנה משוערת RADICULAR PAIN. בדיקה נוירולוגית: אכילס מימין לא הופק תחושה ירודה ברגל ימין ולסק חיובי מימין. ב EMG נמצא NCS בטווח הנורמה. בבדיקת שרירים עדות לנזק נוירוגני כרוני בTA,GC מימין ייתכן נזק שורשי S1 L5. שאלותיי: מה משמעות נזק שורשי והאם הוא הפיך?, מדוע קשה לעלות מדרגות?, האם הכאב שהופיע יכול להצביע שוב על פריצת דיסק או לחץ עצבי בS1 המצריך ניתוח חוזר? והאם בכלל יכול להיות שוב פריצת דיסק לאחר דיסקטומיה בS1 לסיום מה המלצותיך ועצתך בנושא וכיצד אפשר להקל על כאביי מיידית? בתודה וחג שמח ציפי

לקריאה נוספת והעמקה
07/04/2007 | 16:04 | מאת:

שלום וחג שמח המימצאים מתאימים לדיסקופטיה בגובה L3-4-5 , מעל הגובה שנותח .חייבים לבצע שוב הדמיה טובה של גב התחתון כדי לברר את המימצאים .חוסר יכולת לעלות מדרגות קשורה לחולשת הGC ועוד שרירים עליונים יותר , של הירך וישבן , כדאי להבדק טוב על ידי נוירולוג כדי למקם את גובה הנזק השורשי . נזק השורשי בד"כ אינו הפיף .ברור שחלק מהמימצאים שייכים לפגיעה שבעבר .אם יש חסר נוירולוגי משמאותי חדש, חולשת שרירים ופגיעה בתחושה יש מקום לעוד התערבות כירורגית . הייתי מתיעצת גם עם אורטופד גב וגם עם נוירוכירורג מומחה לע"ש . כל טוב

03/04/2007 | 18:48 | מאת: רבי

שלום האם כשיש נזק בלתי הפיך בצוואר בחוט השידרה .מילומציה. ויש תחושות הירדמות נימול בידיים . זה בעצם ניקרה נורופטיה הקפית ? מה הסכנות בנוירופטיה הקיפית ? יש לזה תרופות מקלות לתחושות האלה ? הם דומות גם לטרשת נפוצה נכון ?

לקריאה נוספת והעמקה
07/04/2007 | 15:48 | מאת:

שלום וחג שמח לא כל דבר שחור כפי שנירא. אין כל קשר בין מיאלומלציה , שזה נזק רקמתי של חוט השידרה כרוני, לבין נוירופטיה, שזה נזק של עצבים הקפיים על רקע מחלות שונות ולבין התרשת נפוצה שזה מחלה של המיאלין במערכת עצבים המרכזית (מוח וחוט שידרה ) ולא במערכת ההקפית (עצבים הקפיים).לגבי נוירופטיה ברוב המקרים הפגיעה איננה הפיכה , צריך לאבחן את הסיבה (דוגמה סוכרת או חוסר ויטמינים) ולאזן את מחלות הגורמות כדי ליצב את הנזק . כל טוב

03/04/2007 | 15:27 | מאת: הילה

יש חשד ל-fshd אצל בני החייל, עדיין לא נקבע עי נוירולוג, האם הוא יכול לעבור ניתוח לייזר לשיפור הראייה?

07/04/2007 | 15:27 | מאת:

שלום וחג שמח אם את מתכוונת לFACIO-SCAPULO-HUMERAL DISEASE שזה בעיה שרירית אין כל בעיה בניתוח ליזר לעיניים . כל טוב

02/04/2007 | 00:31 | מאת: דוד

שלום רב, אני בן 53 מיום שישי אני סובל מטשטוש בראייה ומלווה בכאב ראש. המצב החמיר עם הימים. היום הייתי אצל רופא עיניים שערך בדיקה כולל בדיקת ראייה ואמר שמבחינת העיניים הכל תקין והיפנה אותי לבדיקה אצל נוירולוג. אני לא מקיא וללא סחרחורות הטישטוש די מפריע לי לתפקד כהרגלי. השאלה היא איזה סיבות יכולות להיות לטשטוש. האם הדבר מסוכן וכמה דחוף עלי לפנות לרופא. האם הבעיה יכולה להיות בקרקעית העין .מה שלא יכול רופא העיניים לגלות בבדיקה ראשונית. והאם כדאי לטול כדור נגד כאב ראש ?(כדי שלא יסבך את המצב ) אודה על תשובה בהקדם.

לקריאה נוספת והעמקה
07/04/2007 | 15:25 | מאת:

שלום רב וחג שמח טישטוש עיני מסיבה נוירולוגית אינו קשור בד,כ לקרקאית העין אלה לתפקוד עצבי הגולגלת שמעצבבים את שרירי העיניים ומשפיעים על חדות הראיה . האבחנה מתבצעת על ידי נוירולוג או נוירואופטלמולוג וסיבות אפשריות קשורות הן לתקינות גזע המוח והן לתקינות השרירים של העיניים .הייתי מתיחסת לזה כבדיקה דחופה . רצוי לגשת בהקדם לבדיקה כל טוב

01/04/2007 | 15:13 | מאת: בכאבים

שלום לפני כ5 שנים בגיל 14 סבלתי מהתקף נוראי של כאב בצד שמאל של הפנים שהתמקד מעל השניים העליונות לא הצליחו לברר במה מדובר וההתקף היה יחיד לפני כשנתיים חוויתי גל נוסף של התקפים דומיים כאשר כמאט כל יום היה לי התקף אחד לפחות ואובחן Trigeminal neuralgial לא חד משמעי לפני כמה שבועות התחילו התקפים רק שעכשיו אני בצבא ואני לא בטוח כמה אני סומך על הטיפול שאני מקבל . נקבע לי טור לMRI והתחלתי בטיפול בטרגטול שכרגע אני לא ממש בטוח כמה הוא עוזר מדובר בכאב לוחץ (אולי טיפה דומה לסינוזיטיס קשה בהרגשה) שמקרין לכל צד שמאל של הפנים ומתמקד בשנים הקדמיות ומאחוריי האף ההתקפים נמשכים עד שלוש שעות!!! ומלווים בהרדמות של האזור רציתי לשמוע מה הסיבות שיכולות לגרום לכזו תופעה ומה הדרכי טיפול האפשרויות... חשוב לציין שאף רופא שדיברתי איתו לא ידע להגיד לי במה מדובר ולא טרח להסביר מה קורה איתי ככה שכל מידע יתקבל בברכה

לקריאה נוספת והעמקה
07/04/2007 | 15:20 | מאת:

שלום רב וחג שמח צר לי לשמוע שהרופאים לא מסבירים תמיד את החששות שלהם אך תנאי מספר אחד לקבל תשובה הנו לשאול .לפי סיפורך היו לפחות 3 התלקחויות בכאב ממוקם והתקפי זה לכן נוירלגיה של עצב הטריגמינוס באה בחשבון . הטיפול בטגרטול או כל תרופה אנטיאפילפטית אחרת אך במינון יעיל!!! זה הטיפול . אם אין שיפור צריך לעלות מינון ולעקוב לתגובה ולרמות בדם . הסיבה לאירוע זה אצל אדם צעיר ובריא זו השאלה שהיה קשה לענות מכיוון שהביעה מעפיינת גיל מבוגר . כשמופיע בגיל צעיר חייבים בדיקות יותר קפדניות לגילוי סיבה (בד"כ נוירלגיה טריגמינלית נחשבת IDIOPATHIC DISEASE או מסיבה לא ברורה ).זה כולל הדמיה מגנטית או MRI מוח לבדיקת העצב עצמו ולשלילת לחץ עליו מכלי דם סביבתי או תהליכים דלקתיים . אם כן מתגלה לחץ על העצב ניתן לבצע טיפול כירורגי לפטרון סופי של הבעיה .יש לשלול גם דלקות כלי דם ומחלות אחרות וזה תוך כדי טיפול תרופתי סימפטומטי . כל טוב

01/04/2007 | 14:22 | מאת: שמעון

אני סובל למעלה משנה מסחרחורות ולפעמים מתחושה של הירדמות ביד או ברגל שמאל. בזמן האחרון אני מרגיש גם כאבים ודקירות בצוואר ולפעמים אני נתקף בפרץ של סחרחורת במקרה של תנועה חזקה בצוואר. עברתי בדיקות נוירולוגיות, קרדיולוגיות וגם בדיקות אחרות וכולן יצאו תקינות. בקשתי הפניה ל- CT או MRI של הצוואר, אך משום מה הנוירולוגית שמטפלת בי לא מתלהבת לשלוח אותי לבדיקה. האם יכול להיות שהתסמינים מהם אני סובל נובעים מבעיה בצוואר ? (בצילום צוואר שעשיתי נתגלו שינויים ניווניים קלים - אך אני פוחד שקיים שם נזק שלא רואים בבדיקה כזו - אולי נוירולוגי). עברתי גם טיפולים בעיסוי רפואי ודיקור - שלא הועילו. כיצד את ממליצה לי להמשיך לטפל בנושא ? האם לפנות לאורתופד או נוירולוג מומחה ? האם להתעקש על בדיקה מקיפה יותר לאזור הצוואר ? בברכה

לקריאה נוספת והעמקה
07/04/2007 | 15:07 | מאת:

שלום וחג שמח אומנם מקור הסחרחורות אינו הצוואר ולא שינויים הניווניים שיש לרובינו באיזור משומש זה אך שינוי תנוחה של הצוואר גורם להחמרת הסיחרור על ידי מעורבות מערכת הוסטיבולרית שמקומה באוזן הפנימית ובקישורי האוזן למוח דרך גזע המוח , לכן צילומי צוואר אינם עוזרים לאבחנה. גם לבירור הרדמות פלג גוף מסויים יש מקום לבירור מעל גובה הצוואר לכן המדיניות של הנוירולוגית . הבירור המקובל בכל מצב של סיחרור כולל מוח , לב ואוזן וכשה הסיחרור הנו תלוי בשינוי תנוחה מטפלים בו עם פיזיוטרפיה וסטיבולרית וטיפול תרופתי לפי המצב ולא על ידי בדיקות מיותרות . כל טוב

31/03/2007 | 19:22 | מאת: ורד

שלום, אני בת 43, סובלת כ-10 חודשים מכאבים בצד ימין של האגן, באיזור חיבור האגן ועצם הירך. כאבים המונעים ממני שינה על צד ימין (אני מתעוררת מהכאב), ומורגשים במשך כל היום. הפסקתי התעמלות וצעדות בשל הכאב. בירור ע"י האורטופד כלל בדיקה, צילומי רנטגן ומפוי עצמות. לא נמצא שום ממצא. הופנתי לטיפולים אלטרנטיביים, אני מקבלת טווינא ודיקור במכבי טבעי ויש שיפור משמעותי כעבור כחודשיים של טיפולים שבועיים. נסיון של צעדה בת 40 דקות או טיול בטבע החמיר שוב את הכאב. לאחרונה בעלי הפנה את תשומת ליבי לכך שבשעת השינה בלילה, אני "מקפיצה" את רגל ימין (הצד הכואב) כל כמה דקות. הוא אומר שאני עושה זאת כבר שנים והעלה השערה שאולי יש קשר בין הדברים. ה"הקפצה" היא הזזת כף הרגל בפתאומיות, וכך זזה כל הרגל. האם זו בעיה נוירולוגית כלשהי? האם זה יכול להיות קשור לכאב? איך ניתן לחקור את הענין? אשמח מאוד לקבל תשובה! תודה, ורד

לקריאה נוספת והעמקה
05/04/2007 | 18:08 | מאת:

שלום לך וחג שמח קפיצת הרגל בשינה הנה הפרעה מוטורית בישנה יתכן "תנועה מחזורית של הרגל "(PERIODIC LEG MOVEMENTS IN SLEEP --PLMS ) , תופעה מוכרת . זה יכול אולי לגרום לשחיקה של הפרק אך לא לרמות שאת לא יכולה לדרוך על רגל זה. אני ממליצה בדיקה נוירולוגית , מעבדת שינה ובדיקת EMG כמו כן לאחר מכן יעוץ חוזר עם האורטופד בקשר לפרק הירך הבעייתי. לקפיצות ברגל יש טיפול . גם לדלקות כואבות בפרק . כל טוב

שלום בתנו בת חצי שנה נולדה 3.830 עם ראש קצת גדול כעת הממדדים שלה הם היקף ראש :45.8 גובה 67.5 ומשקל 7.900 . הרופא המטפל שלה המליץ ללכת לאולטרסאונד בשל דופק שהוא הרגיש במרפס וגודל הראש לחשש של נוזלים בראש. ניתן לציין שגם בהריון היה חשד לראש דוכיצפאלי...ניבדק מספר פעמים (באולטרסאונד) ונאמר לנו שהכל תקין. מבחינה התפתחותית היא ממלמלת הרבה הברות, התחילה להתגלגל מהבטן לגב ולהפך מרימה את עצמה מעט יוצרת קשר עין אבל לאחרונה פחות והיא נבהלת מאנשים חדשים היא רק לפעמים מגיבה לשם שלה. שאלותנו הם: 1. אם זה אכן נוזלים וצריך לנתח ,האם זה לא עשה כבר נזק? 2. האם לפי הממצאים יש חשש לאוטיזם ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב השאלות לא ניראות לי כלל בהקשר לסיפור התינוקת . לא ניתן כך לענות כי אני לא קוראת עתידות . רצוי לגשת לנוירולוג ילדים ולסגור את כל החששות הדרמטיות אלה על ידי בדיקת התינוקת . כל טוב

שלום האם יתכן ששבוע לאחר קבלת מכה בראש חבלה יתנפחו הפנים ? ואם כן האם זו תופעה מוכרת לאחר חבלת ראש ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אם יש חבלה בחלק המיצחי של הראש יכול להופיע לאחר מספר ימים החלקת ההמטומה לשרירי הפנים בעיקר סביב עיניים בצורת נפיחות וכיחלון כמו משקפיים. ואם כל הכל עובר תוך 1-2 שבועות . רצוי להבדק בכל זות . חג שמח

31/03/2007 | 02:31 | מאת: דפני

שלום רב אני סטודנט בן 27 . מזה זמן רב אני סובל מרטט לא רצוני בעפעף העליון שמעצבן אותי מאוד. פניתי לרופא העיניים והוא אמר שאין מה לעשות, זה מהתרגשות. האומנם אין מה לעשות? הדבר מפריע לי מאוד בברכה אלון דפנה

05/04/2007 | 17:58 | מאת:

שלום רב אם התופעה ממשיכה רצוי לגשת לנוירולג מומחה בהפרעות תנועה , יתכן ומדובר בספזם של השריר שסוגר את העין והדבר ניתן לטפל בו עם תרופות או הזרקות בוטוקס לאיזור . חג שמח

31/03/2007 | 01:44 | מאת: אורלי

שלום, הייתי בריאה בדר"כ, אך לפני חודשיים פניתי לטיפול עם סימפטומים קשים(התכווצויות קשות, נימול בגפים, חוסר שיווי משקל, קושי רב בהליכה ועוד) אובחן אצלי מעין היפופאראתירואידיזם (PTH resistance), היוצר היפוקלצמיה קשה. בעקבות האבחנה התחלתי טיפול בסידן ובאלפא D3. התחלתי ממינון גבוה (סידן - 1800 מ"ג, אלפא די3 1 מק"ג), וירדתי בעקבות בדיקות למינון של חצי. (סידן - 800 מ"ג, אלפא די3 - 0.5 מק"ג).את הסידן הורידו לי כבר לפני כן בהדרגה, לאחר שהתלוננתי על כאבי ראש שהופיעו אצלי בערך עם תחילת הטיפול. כאבי הראש הללו מאופיינים בעיקר בתחושת כובד ולחץ בראש, והם נובעים ממקום ממוקד שהשתנה, נדמה לי. מיקומם בחלק האחורי של הקודקוד, כרגע הם חזקים בצד ימין.כשאני לוחצת על הגולגולת בנק' מסוימת אני חשה כאב חזק.בתחילת הטיפול עשיתי מיפוי עצמות ש"לא הראה עליה משמעותית במוקדי קליטה פתולוגיים בעצם", ז"א בגדר הנורמה. מתחילת הטיפול סבלתי מחם ותחילת דלקת אזנים\גרון ובחלל הפה. טופלתי באנטיביוטיקה- אוגמנטין 500, אולם כעת כנראה שבו דלקות האזנים עם שפעת.יש לי גם כאב, לחץ וכובד בחזה. עם זאת, בשל המיקום וההתמדה של כאבי הראש אני חוששת שסיבתם אחרת(לא כואב באיזור הסינוסים).כדי לברר את סיבת התפרצות המחלה הכרונית, נשלחתי גם לCT מח ע"י האנדוקרינולוג שלי(לברר בזל גנגליה), אולם אני חושבת לבצע במקום mri במרפאה פרטית, שכן אני חוששת מהסיבה לכובד המכאיב בראשי.רופאת המשפחה שלי אמרה שיתכנו הרבה סיבות- כמו משקעי קלציום המפעילים לחץ על העצבים.יש לי פגישה עם נוירולוג עוד כחודש אך מצב ראשי לא משתנה ואף מדרדר, סביר גם משום שהמערכת החיסונית שלי אינה במיטבה. אין לי חום או תופעות עיכול רציניות.לעומת זאת, יש לי נוקשות מסוימת של מפרקי האצבעות ביד ימין, ושוקיי כואבים בשעת הליכה. לא ברמה שהיתה עם ההיפוקלצמיה. כיצד הייתם ממליצים שאפעל? לבטח לחץ לא עוזר למצב זה. תודה, אורלי

לקריאה נוספת והעמקה
05/04/2007 | 17:56 | מאת:

שלום לך וחג שמח נכן שאת צריכה בדיקה נוירולוגית עקב כל הסימפטומים כולל כאבי הראש , דעתי לפי סיפורך בשלב זה שכאבי הראש הנם תגובתיים למצבך שמאוד מדעיג ומעסיק אותך , ואולי יש אלמנט של סינוסיטיס שיכול בהחלט לגרום לכאב בקודקוד ומימין , אני מבינה שרמות הקלציום השתפרו ואף הורידו במינון תוספי המזון , אני ממליצה לבצע את הCT מוח שקיבלת ולא להחליט באופן עצמאי על בדיקות במעבדות פראטיות , אין שם תשובה לשאלותיך .אחד מהבעיות זה החוסר אימון במטפלים והתעסקות יתר עם רפואה , דבר שלא עוזר לא לחולים ולא לרופאים . הייתי ממליצה לך להתרכז בהרגלי חיים בראיים כולל פעילות גופנית מגובנת , תזונה נכונה , שינה טובה כי על זה את אחרית ועל החלק הרפואי לאפשר לרופאים לעזור לך לפי הכשרתם . כל טוב

29/03/2007 | 16:16 | מאת: תמרה

בצילום נמצא הצרות רווח L4--L5 . מה המשמעות? האם יכול הדבר להיות קשור לכאבי ראש? או חשוב במיוחד! לסחרחורות!!!

05/04/2007 | 17:43 | מאת:

שלום וחג שמח אין כל קשר בין שינויים בגב התחתון לכאבי הראש וסחרחורות שלך. תגש לנוירולוג לבדיקה . כל טוב

29/03/2007 | 08:18 | מאת: ראובן

שלום, איך מתבצעת בדיקת נוזל למוח לעמוד שידרה כדי לגלות חלילה אם יש טרשת נפוצה ? האם הבדיקה הזו לא מסוכנת ? האם היא כואבת ? והאם mriשל המוח וחוט שידרה אינו מספיק כדי לגלות טרשת נפוצה ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
05/04/2007 | 17:41 | מאת:

שלום וחג שמח איבחון של תרשת נכון להיום מבוסס על מהלך הקליני של המחלה , על בדיקת MRI של מוח וחוט שידרה ועל בדיקת נוזל שידרה . קורלציה של 3 הקריטריונים מאפשרים אבחנה מאוד קרובה לאמת . בדיקת נוזל השידרה הנה ניקור מותני , בדיקה רוטינית בנוירולוגיה ,פשוטה וישנה שעל ידה מוצאיים נוזל בין חוליות הגב התחתון על ידי דקירה ומחט . ברור שמורגש וקצת כואב כמו כל דקירה אחרת , אין בזה כל סכנה . כל טוב

28/03/2007 | 16:01 | מאת: נמש

בני בן חצי שנה. בעת ההרדמות על הבטן מרים את ראשו פעמים רבות-לדעתי בתנועה לא רצונית. הדבר גורם לו לבכי. לא ישן טוב על הגב וכן אינו מביא רגלים לפה. בבדיקה אתמול אצל רופא התפתחותי לא נמצא טונוס שרירים גבוה לדברו. באותה בדיקה הופיע מספר פעמים רפלקס מורו. לטענת הרופא הרפלקס מעיד על חוסר בשלות של המוח ואמור להעלם עד גיל חצי שנה. היקף ראשו קטן - 3%. מה דעתך? האם יש מקום לבדיקה נוירולוגית? האם יש קשר בין הדברים שציינתי? האם היקף הראש מעיד על איכות התפתחות המוח שבתוכו או רק על גודלו הפיזי?? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
05/04/2007 | 17:37 | מאת:

שלום רב, אם יש לך חששות כן , צריך לגשת לנוירולוג ילדים לבדיקה מדויקת יותר . דעתי כנוירולוגית מבוגרים שאם הילד בראי , אוכל , יושן (על הבטן ) וכבר מרים ראש ,ועולה במשקל ובהקיפים (גם אם זה ב3% פחות !) אין לקפוץ לחרדות ומסכנות . יש קצב התפתחות אישי , ברפואה אין דיוק או מטמטיקה והסיכום הנו גלובלי ולא על פראט בודד . כל טוב וחג שמח

28/03/2007 | 09:03 | מאת: אוף

האם טרשת נפוצה יכולה להגרם מחבלה ממכה חזקה בראש? והאם בmri מוח רואים אם האדם סובל מטרשת נפוצה ?

שלום רב לא ידוע על הקשר בין מכה לראש לבין תרשת , מדובר במחלה דלקתית ולא ניוונית , המאובחנת בין היתר על ידי מימצאים בMRI מוח . חג שמח

28/09/2007 | 15:05 | מאת: ב

האם יתכן כי לחץ מוגבר בעבודה יכול לגרום להופעת אוטמים לקונרים אשר התגלו בבדיקת MRI לבחורה צעירה ובריאה? אודה על תשובתכם.

28/03/2007 | 08:41 | מאת: רוזה

שלום, בעלי החל לסבול בחודש האחרון מהירדמות צד שמאל בגוף, ותחושת נימול, מהקרקפת ועד ליד. היום תחושה זו ירדה גם לרגל ימין. יש לך מושג במה מדובר? אודה לך אם תוכלי להעלות השערה כי בינתיים זה נורא מדאיג (הוא מחכה בתור ל- MRI).

שלום רב וחג שמח אני מאמינה שאם ניבדק על ידי נוירולוג והופנה לבדיקה יש כיוון ואת קיבלת את האינפורמציה . הכיוון תלוי במימצאים בבדיקה נוירולוגית שממקמת את מיקום הבעיה - לפי הסיפור חייבים לברר סיבה במישור של ע"ש צווארי ומוח כאשר יש מקורות שונים לבעיות אלה , כלי דם , מחלות דלקתיות או ממהירות . יש בדיקות נוספות שחייבים להשלים או אולי כבר נעשו . אני ממליצה להפנות את השאלות לרופא המטפל ולשתף אותו יותר בדעגותיך כדי לקבל תחושה של שיתוף פעולה ואינפורמציה מלאה. כל טוב

27/03/2007 | 23:03 | מאת: צבי

עברתי לאחרונה בדיקת CT בראש והתשובה היתה "אוטם סאבאקוטי טמפורלי מימין" בבקורי אצל הרופאה הנוירולוגית ששלחה אותי לבדיקה זו נאמר לי על ידה שמשמעות התוצאה היא שעברתי ארוע מוחי חזק בתקופה האחרונה . שאלתי היא האם יתכן שאדם יעבור ארוע כזה מבלי שיחוש דבר? לאור תוצאה זו החליפה לי הרופאה את המיקרופירין שקבלתי עד עתה ב"פלביקס 75 מ"ג כדור אחד ביום. האם יתכן שלפי תוצאה זו ניתן לקבוע שהארוע קרה בתקופה האחרונה? ולבסוף האם הטפול שקבעה הרופאה (החלפת הכדורים ) הינה נכונה? אודה לתשובה מהירה. צבי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך וחג שמח ראשית לא שולחים אדם להדמיה מוחית ללא סיבה , וללא מימצאים חשודים בבדיקה נוירולוגית . אני מאמינה שלרופאה הייתה סיבה לפנותך אותך לCT . בצד שני יש איזורים במוח שאירועיים מתרחשים לפעמים באופן שקט (זה יכול לקרא גם בלב !) או עם מימצאים מינוריים ולא מפחידים .בצד שלישי אם אירוע חשוד שמתרחש תחת טיפול באספירין מחליפים את הטיפול ליותר יעיל וזה מה שנעשה . ליתר ביטחון אם יש חששות ניתן לחזור על הצילום בעוד מספר שבועות או לברר את טבע המימצא על ידי בדיקות נוספות כמו MRI . כל זה לפי שיקול הנוירולוג שבודק . ללא ספק שרופא שלא רואה ולא בודק אותך לא יכול לדעת טוב יותר מה צריך לעשות . כל טוב

27/03/2007 | 20:06 | מאת: מנשה

לפני כשלושה שבועות אושפזתי לשבועיים בבית חולים לאחר שכתף שמאל שלי הפסיקה לתפקד . ביצעו לי בדיקות CT ראש , צבר , ENG , ובדיקות דם רבות כולל בדיקת מוח עצם מותני . למרות שלא נימצא שום עדות לדלקת במהלך השהות בבית החולים טופלתי באינפוזיה של סטרואידים במשך שבוע ימים . מהממצאים עלה שעקב מחלת CMV שתקפה אותי ניפגעו 4 עצבים שמגיעים ליד שמאל ומסת השריר של יד שמאל הידלדלה לרמות מאד נמוכות . כיום אין באפשרותי להזיז את כתף שמאל ואני סובל מכאבים חזקים ביום ובלילה . שאלתי היא האם ישנה דרך לשחזר ולשקם את תיפקוד של הכתף ?

לקריאה נוספת והעמקה
05/04/2007 | 13:53 | מאת:

שלום לך וחג שמח אם מדובר בפלקסיטיס ,מדובר במחלה איטית בהחלמה עם כאבים ומגבלה תפקודית , אך עם פוטנציאל טוב לשיקום על ידי טיפולים שיקומיים פיזיוטרפיים . צריך לשלול כל סיבה אחרת והטיפול הנו אנטיאינפלמטורי עם סטורידים כעיקרון ואנלגטיקה כדי לאפשר הפעלה פסיבית בתחילה ובהמשך הפעלה אקטיבית . יכול לקחת שבועות עד חודשים טיפול שיקומי . כל טוב

27/03/2007 | 16:25 | מאת: רון יוסף

הי, האם יש איזשהו הבדל בין התרופות השונות למגרנה? איך אני יכול לדעת איזה מהם מתאימה לי?

לקריאה נוספת והעמקה
29/03/2007 | 08:21 | מאת: רינה

בכל אופן יש תרופות כמו אקסדרין, אדוויל ואקמול פוקוס שאינן דורשות מירשם ולכן שווה לבדוק אם הן מתאימות לך...

29/03/2007 | 08:22 | מאת: רינה

בכל אופן יש תרופות כמו אקסדרין, אדוויל ואקמול פוקוס שאינן דורשות מירשם ולכן שווה לבדוק אם הן מתאימות לך…

05/04/2007 | 13:49 | מאת:

שלום רב כדי לדעת צריך לנסות וזה לאחר איבחון והמלצה רפואית . כעיקרון כל התרופות למחלה מסויימת מתאימות לכל חולה עם המחלה עד להופעת תופעות אלרגיות או INTOLERANCE . כל טוב

27/03/2007 | 12:20 | מאת: אלון

יש לי כאבי שרירים,רעידות שרירי רגליים במאמץ(בעיקר יריכיים),חולשת שרירים גוברת וההתכווצויות שרירים במנוחה,זרמים. עשיתי בדיקות ניורולוגיות שכללו: בדיקה קלינית,EEG,EMG,CPK ובדיקות דם. כל הבדיקות יצאו תקינות על אף שאיני חש שיפור במצב. שאלות: 1.האם ישנם בדיקות נוספות שצריך לעשות מעבר למה שביצעתי? 2.את בדיקת ה-CPK ביצעתי שלוש פעמים עם ערכים יורדים מבדיקה לבדיקה:82,72,68 האם זה מעיד על בעיה למרות ששלושת התוצאות הן בתחום הנורמה. ומה המשמעות של תוצאה נמוכה מ-30 החורגת מהנורמה?

לקריאה נוספת והעמקה
05/04/2007 | 13:47 | מאת:

שלום וחג שמח יש מצבים שהשרירים מגיבים בסימפטומים כאשר אינם חולים , לכן הייתי ממליצה בירור פנימי כולל רמות הורמונים של בלוטת התריס , רמות קלציום ומגנזיון בדם , יש לברר פעילות פיזית או גופנית מוגברת עם תחושת עייפת שרירי (הייתי מצפה עליה בCPK לאחר מכן ) , איכות שינה ותנועות יתר בשינה , מחלות ראומטיות ואנמיה . וקורלציה בין כל הבדיקות עם מעקב צמוד . CPK נמוך לא מדעיג כל טוב

27/03/2007 | 11:35 | מאת: י.א

שלום, לאחר הלידות אמא שלי סבלה מספר פעמים משיתוקים בכל הגוף כאשר היא לא יכלה לדבר או לזוז מספר דקות. השיתוקים הופיעו לפני שלב ההרדמות בלילה. אתמול - 20 שנים אחרי , חזרה התופעה , רק שהפעם בנוסף לשיתוק הגוף היא גם הרגישה רעידות בכל הגוף .... במשך מספר דקות לא יכלה לדבר או לזוז על אף שהייתה בהכרה מלאה. מה הסיבה שיכולה להיות לכזו תופעה ? מה אפשר לעשות כדי שהמקרה לא יחזור על עצמו? אני אודה לתשובה מהירה כיוון שאני מאוד דואגת... תודה, י.א.

לקריאה נוספת והעמקה
04/04/2007 | 21:03 | מאת:

שלום לך וחג שמח צריך לקחת את האם למעבדת שינה ולברר האם מדובר בהפרעה חשמלית או בהפרעה סביב השינה (SLEEP PARALYSIS ) , יחד עם בדיקה נוירולוגית מסודרת . כל טוב

27/03/2007 | 10:21 | מאת: רונית

שלום רב, מזה מס' חודשים יש לי התקפי נימול של חצי גוף (ממש כל חצי הגוף השמאלי). ההתקף נמשך בין 5-15 דק' ומופיע בתדירות של כשבועיים - שלושה. האם תופעה זו מוכרת? האם יש צורך בבדיקת נוירולוג? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
04/04/2007 | 21:01 | מאת:

שלום רב כן , המצב דורש בדיקה נוירולוגית ומספר בדיקות דם לקרישות דם יתר . כל טוב וחג שמח

27/03/2007 | 00:08 | מאת: אפילפטית מיואשת

שכחתי לשאול אם מותר לי לעשן אל תגידי לי שסיגריות לא טובות לבריאות את זה אני יודעת, אני רוצה לדעת לגבי התקפים, האם הם גורמות להתקפים, אם יש קשר בין הסיגריה לקצר במח? תודה לך על כל התשובות אני ממש מרוצה מהתשובות שלך

שלום רב את צריכה לדעת שלא תמיד האמת משהוא שנוח לנו ולא תמיד התשובה לשאלה זה מה שאת רוצה לשצוע . אם את לא מוכנה לשמוע אמת אז תעני לבד לשאלותיך . הסיגריה מפריעה להרבה דברים , לא לאפילפסיה .ולא עוזרת לאיוש . חג שמח

26/03/2007 | 20:54 | מאת: חיים

לד"ר מריאטה אנקה שלום רב בעקבות התסמינים שלי בנושא ברור תסימינים יכול להיות מהשפעת אנטיביוטיקה ואלרגיות. הבעיה נוספת כשאני הולך לישון יש הפרעה הרגשתי גל הלם בראש ומתעורר להרגעה וקשה לישון טוב לפעמים בשינה הראש זז בפתאומית המצב זה אומר לי שמשהו אצלי לא בסדר למרות שעשיתי בדיקות ויצאו תקינות חשוב לי לציין בבירור איזה הרגשה בראש הרגשה צריבה ועקצוציות במרכז הראש לפעמים מופיעים לחץ כאיחו מרגישים כבד במרכז הראש והצריבה גם בצדדים ולפעמים דפיקות קלות ברקות כאיחו זרימת דם עוברת בריקות וצורף בצוואר אחורי כל זה לא מתאים למיגרנה. האם עלי לעשות סי טי ? האם הבדיקה בסי טי רואים ממש הכל אפליו מצה הרקמות ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
04/04/2007 | 20:56 | מאת:

שלום רב אתה מספר על צריבה ותזוזות ראש בשינה , תופעות אלה מחייבות בדיקת שינה בצד אחד ובדיקה נוירולוגית בצד שני ורק לאחר מכן יוחלת אם ואיזה בדיקה עושים . בדיקת CT מסוגלת לגלות סוג מסויים וגודל מסוים של מחלה בריקמת המוח ולא הכל . אין בדיקת הדמיה שיכולה לתת אינפורמציה ברמה של בדיקה קלינית . לכן עדיין לא ניתן להסתדר ללא רופאים . חג שמח

שלום, עברתי ניתוח קיבוע צווארי לפני 8 חודשים אך היידיים עדין נירדמות לי . והנוירוכירורג הפנה אותי לבירור נוירולוגי בשאלה של ms הודה להסבר מה השאלה הזו ? מה הבירור ? ומה ניתן לעשות בזה ? מה זה שאלת ms? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום וחג שמוח לא הייתי מתיחסת מידי לאבחנה זו , מדובר במחלה אחרת דלקתית שאין לה כל קשר עם קיבוע של הצוואר . בצש השני ידוע שקיבוע צווארי משאיר לפעמים סימנים קודמים ללא שינוי מכיוון שיש כבר נזקים בחלק מהסיבים של חוט שלא ניתנים לריפוי . מטרת הניתוח בד"כ למנוע החמרת הנזק ולא להבריא מהנזק הקיים אלה אם זה קורא מאוד מהר. יש לגשת לבדיקה נוירולוגית מסודרת כדי להשלים את דברי . כל טוב

שלום רב, אבי חולה בסרטן ריאה ועבר ניתוח במוחו להסרת גרורה מהמוח (צד ימין) כעת קיבלנו תשובה מ-MRI ובה נאמר שישנם מוקדים האדרתיים זעירים מצד ימין בצמוד לחדר לטרלי שמאלי - אחד בצמוד לקרן עורפית שמאלית, השני קדמי וצמוד לקרן פרונטלית שמאלית. בתקופה האחרונה כל הבעיות שהחלו עם הגידול בצד ימין מאוד החמירו: אבי ישן הרבה יותר מבדר"כ - בערך 20-22 שעות ביממה, בעיות תיאבון ואכילה החמירו, רואה הרבה פחות טוב, לא מזהה אנשים, בעיות זיכרון החמירו. האם יש לממצאים החדשים חלק בזה? על מה האיזורים המדוברים אחראיים ומשפיעים? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום וחג שמח מחלה מפושטת זה לא רק מה שרואים בהדמיה , יש תאים סרטניים שמתפשטים ברמה מיקרוסקופית לפני שבונים גושים שניתן לראות בCT . כל המח סובל לכן עייפות , ירידה מנטלית ותפקודית , בילבול ולפעמים התפקים אפילפטיים .חוץ לזה איזור מוצחי אחראי על עירנות ותקשורת , איזור עורפי על ראיה . כל טוב

25/03/2007 | 15:13 | מאת: דורית

אני בגיל 23 התחיל אצלי טשטוש ראייה והרגשתי כובד בעיין. הופנתי בדחיפות למיון בית חולים ביום שישי ובבדיקה התגלה- בעייה בעצב הראייה והעיין בסדר גמור. לפני כחודש היתה לי הירדמות קצרה של הלשון שעברה לי אחרי 2 דקות. הרופאה במיון עיניים איבחנה- חשד לMS כשהפנתה אותי ביום ראשון לשדה ראיה + בקשה ל MRI על מנת לבדוק טרשת.. בבדיקה של שדה הראייה הייתה בסדר, והיום- לא נצפה שום ממצא בעיין ואין חשד לפגיעה בעצב- נעלמה! בגלל שהייתה לי הפנייה מיום שישי ל MRI המשכתי גם בתהליך הנ"ל למרות שלדברי הרופא היום- לא צריך שום דבר ואולי זה בעייה בכלי הדם. שאלתי- האם יכול להיות שהיה ממצא בעצב והוא נעלם לפתע? לא רואים אותו בבדיקה? האם יש קשר בסימנים לטרשת נפוצה או שכשזה נעלם סימן שאין? האם יכול להיות משהו אחר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
04/04/2007 | 18:08 | מאת:

שלום רב לפי גיל ולפי פיזור הסימנים בזמן ובמקום , לפי קריטריונים בנוירולוגיה של MS חייבים להשלים בירור כולל MRI מוח ובדיקת ניקור מותני . הסימנים אומנם קצרים וחלפו , טוב מאוד , זה מצב אופיני לתרשת , מדובר במחלה SELF LIMITED , כל הסימנים יכולים להופיע ולחלוף לבד לאחר זמן מה (לא דקות בד"כ ) . המקובל לבצע בירור במטרה לשלול את המצבים המוסכנים שדורשים איבחון מהיר וטיפול , זה לא שלולל מחלות טריביאליות אחרות , וירליות ולא מסוכנות . המלצתי להמשיך בבירור ולסגור את הנושה . כל טוב וחג שמח

25/03/2007 | 14:07 | מאת: איציק

שלום ד"ר לפני כשנה נתגלה אצלי לימפומה נון הודג'קין ועברתי טיפול כימוטרפי מס' חודשים של מבטרה + טשופ' , זמן קצר לאחר הטיפול התחלתי להבחין שיש לי הפרעות בזכרון המתבטא בחוסר ריכוז וכן בשיכחה, שאלתי, האם ידוע לך שייתכנו הפרעות כלשהן כפי שצויין על ידי כתוצאה מהטיפול שעברתי. מבקש את חוות דעתך וממתין לתשובתך תודה

לקריאה נוספת והעמקה
04/04/2007 | 18:03 | מאת:

שלום רב אם יש שינוי בתפקוד המנטלי קודם חייבים לשלול פיזור של המחלה לאיזור מערכת העצבים המרכזית ורק לאחר מכן לקשר לתרופות . לא ידוע לי על פגיעה מנטלית מיוחדת של טיפול זה אך רצוי לברר עם האונקולוג המטפל לגבי אופציה זו . מומלץ להבדק על ידי נוירולוג ולבצע הדמיה מוחית יחד עם לפעמים ניקור מותני לבדיקת נוזל השידרה . כל טוב

24/03/2007 | 23:43 | מאת: לירון

שלום, לפני כ 3 חודשים התחילו לי כאבי ראש. זה הגיע בהתקפים אחת לכמה ימים של מיגרנה חזקה כולל הקאות. בחודש וחצי האחרונים פשוט יש כאב ארוך ומתמשך כמספר שבועות כל פעם, בעיקר במצח... העוצמה גוברת ופוחתת כל פעם.. לפעמים זה ממש בלתי נסבל. עשיתי בדיקות דם וסי.טי ראש והכל תקין... אני כבר ממש נואשת ולא יודעת מה לעשות... אין לי מושג מה הבעיה... והאם יש טיפולים... אודה אם מישהו יוכל לעזור. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
29/03/2007 | 08:25 | מאת: רוני ש

את סובלת ממיגרנות? בכל אופן נסי לראות מבחינת התזונה שלך מה עושה לך טוב ומה לא ובכל מקרה בינתיים אקסדרין או אקמול פוקוס יעשו את המלאכה, לדעתי.

04/04/2007 | 17:59 | מאת:

שלום רב, במיגרנה בדיקות העזר תקינות , אם יש תדירות גבוה מ4 התקפים לחודש יש מקום לטיפול מונע ואם ההתקפים פחות מטפלים בתרופות עם אפקט מידי (RELERT,RIZALT,IMITREX ) לקיצור ההתקף . יש מצבים שההתקף ממשיך מספר ימים או המיגרנה משתנה לכאב כרוני של ימים או שביעות . בכל מקרא חייבים טיפול תרופתי ומעקב רפואי . כל טוב

24/03/2007 | 23:18 | מאת: חן

במשך שלוש שנים ישנים כאבי ראש באזור הראש והרכות וכשיש לחץ זה משפיעה יותר אני נותלת סרוקסטאבל זה לא עוזר

לקריאה נוספת והעמקה
29/03/2007 | 08:24 | מאת: אורן

נסי אקמול פוקוס, לא האמנתי מה הוא יכול לעשות!

30/03/2007 | 18:17 | מאת:

שלום לך אם לא עוזר צריך לחזור לרופא ולהחליף תרופה . לכאבי ראש כרוניים ניתן לנסות דפלפט או אלטרול , או לסירוגין לחדש בירור . כל טוב

24/03/2007 | 21:27 | מאת: qwer

שלום רב, אבי בן 53, לפני כ4 חודשים חלה בשפעת עם התסמינים הרגילים ( כולל רעד בגוף) כהמשך ישיר למחלת השפעת הרעידות בגוף לא פסקו. מדובר ברעידות פנימיות שהוא מרגיש אותם בגלים (חזק/ חלש) באופן קבוע ללא הפסקות בינהן, לא רעידות נראות לעין. הוא ביקר אצל נוירולוג, היא ערכה לו בדיקה שגרתית (שיווי משקל, רפלקסים וכו'..) ובסופה קבע חד משמעית כי יש לו פרקינסון ללא הפנייה לבדיקות נוספות. היא רשמה לו תרופה בשם PKMERZ, אותה הוא מקבל שלוש פעמים ביום ואמרה שהיא אמורה להאט את קצב התפתחות המחלה. התור למומחה הוא רק בסוף מאי ואני מאוד מאוד מודאגת. אשמח לדעת מה דעתכם, האם זה פרקינסון? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
30/03/2007 | 08:34 | מאת:

שלום רב אבחנה של מחלת פרקינסון הנה קלינית ולא על ידי בדיקות ספציפיות , אין בדיקה מדוייקת לכך . אם כן ,מדובר במחלה עם מהלך איטי והטיפול הראשוני , פקמרץ הנו מתאים בד"כ . התרופה לא מונעת את המחלה רק מטפלת בחלק מהסימפטומים כמו רעד ונוקושות .מקובל לבצע בדיקות עזר לשלילת אפשרות אחרת , אך לזה את הולכת למומחה לפרקינסון אני מקווה . מומלץ פעילות גופנית אינטינסיבית ולהמנע מסטרס ופניקה . אפשר לגשת לפורום של עמות פרקינסון ולקבל אינפורמציה כללית במידה וצריך . כל טוב

24/03/2007 | 17:22 | מאת: yan

שלום, בחולה עם CVA איסכמי משותק ששוכב במיטה ללא תזוזה עם הכרה מעורפלת ימים שלמים באיזה שלב מקובל לצורך מניעת הווצרות קרישי דם ברגליים להתחיל לתת קלקסן או הפרין אם בכלל או שמספיק אספירין?

לקריאה נוספת והעמקה
30/03/2007 | 18:15 | מאת:

שלום רב למניעת אירוע נוסף חייבים להמשיך או לתת טיפול בנוגדי קרישה מייד , או אספירין במינון גבוה או פלביקס או לפי המצב הלב גם קומדין . הרופא מחליט על איזה תרופה לפי מצבו של החולה . לגבי שכיבה ממושכת ,מאוד לא מומלץ לחולה STROKE לשכב ללא תזוזה , צריך להתחיל את הפיזיוטרפיה המיד , ולשות כל הזמן תנוחה . במקרים קשים ניתן להוסיף את הקלקסן למניעת קרישים מיד עם השכיבה . כל טוב

24/03/2007 | 09:47 | מאת: אורי

שלום, תופעה החוזרת על עצמה. מדוע ומה ניתן לעשות בכדי למנוע זאת. תודה אורי

שלום לך צריך לבדוק את הרגליים ולפעמים את מערכת העצבית של האיזור בבדיקת EMG , אחר כך נותנים תרופות . כל טוב

23/03/2007 | 18:37 | מאת: טלי

שלום רב אובחנתי לאחרונה (בעקבות 2 ניתוחי קטרקט בגיל 49, וחולשת שרירים). איך נקבעת הפרוגנוזה? האם יש מומחים למחלה זו בארץ? האם ידוע על מחקרים בארץ ובעולם שניתן להתנדב אליהם כנסיינים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
30/03/2007 | 18:08 | מאת:

שלום לך מדובר במחלה גנטית עם מהלך איטי , אם חולשה של שרירי הגפיים התחתונות בעיקר .חייבים מעקב לבבי , טיפול תחזוקה של השרירים והשלד , מעקב רופא נוירולוג מומחה לתחום השרירים . אצלינו המומחה הטיב בתחום הזה הנו פרופ מ.שדה , מבית חולים וולפסון ומדיקל סנטר הרצליה . כל טוב

30/09/2007 | 12:12 | מאת: רוני

שלום וחג שמח! קוראים ל רוני. בעבר התכתבנו לא באופן אישי באחד הפורומים. הרופאים העלו חשש שלאשתי יש חלילה מיוטוניק דיסטרופי. וזאת לאחר שנולד לנו ילד שכיום הוא בן שלוש ועדיין אינו הולך באופן עצמאי. ועדיין אינו מדבר כלל למע שנים שלושה מילים. 1) לכמה באוכלוסיה יש את המיוטוניק דיסטרופי? (1 מתוך כמה) 2) האם ישנם אתרים בעברית שמדברים וכותבים על זה, כי אני חיפשתי וראיתי רק באנגלית ואני לא יודע כלל אנגלית. 3) האם יש קשר בין מיוטוניק דיסטרופי לאי יכולת לדבר. או האם יש קשר בין מיוטוניק דיסטרופי לאפרקסיה (איכי יכולת לדבר בגלל חוסר בתכנון) אשמחה ואודה לך מאוד אם תוכלי לענות לי תשובות בהקדם. רוני

23/03/2007 | 15:58 | מאת: סיון

לפני מספר חודשים קיבלתי מכה חזקה בכף הרגל, וכתוצאה מכך התעלפתי ומצאתי את עצמי על הריצפה. נדמה לי שהרגשתי שאני מפרכסת, אבל אני לא יכולה להיות בטוחה בכך. מלבד מקרה זה, קורה לפעמים שאני מקבלת מכה חזקה, ואני מרגישה חולשה וכאילו אני עומדת להתעלף. אני חשה שאני צריכה לשבת ולנוח כמה דקות. לא ייחסתי לעניין חשיבות רבה מדי עד שחברה אמרה לי, שאולי כדאי לבדוק את העניין משום שכשאלד (בבוא הזמן) אני עלולה להתעלף בזמן הלידה מכאבים. האם הנושא דורש טיפול או שאין סיבה לחשש?

26/03/2007 | 19:49 | מאת:

שלום רב יש אנשים שמגיבים באופן קיצוני לתחושת כאב , התעלפות מזה מתפרשת כתגובת יתר וגאלית , אך לא מחלה שדורשת טיפול . לומדים להתמודד עם כל כאב ובזמן לידה ניתן לבחור בניתוח קיסרי כדי למנוע את הכאב . אי לא רואה בזה כל בעיה רפואית. כל טוב

23/03/2007 | 12:47 | מאת: ניב

אני מעתיק לכאן את השאלה במלואה: (תודה מראש..) האם את מתמצאת בגורמים לגמגום באופן יותר ספציפי על מנת ליעץ בנוגע להתמודדות עם הבעיה. ממה שאני יודע הבעיה קשורה בחולשה באונה השמאלית במוח (וכתגובה קיימת פעילות יתר באונה הימנית שמושפעת מאוד ממצבים רגשיים, מה שמסביר החמרה בגמגום במצבי לחץ). מזה מס' חודשים שאני מפתח מודעות בנוגע לבעיה ויש לי תחושה מאוד מאוד מבוססת שמדובר בעיקר (אם לא רק) בחולשה שמיעתית (באונה השמאלית). עיבוד שמיעתי לא "חלק" אלא גס יחסית ותבניתי. אני שם לב שאני מרגיש את שרירי הדיבור (גרוניים, שפתיים..) גם כשאני רק שומע דיבור של מישהו אחר בזמן שאני לא באמת מדבר זה לא משהו רצוני. גם כאן מדובר בתחושה מאוד מבוססת. השאלה היא האם את יכולה לשפוך יותר אור על הנושא, לאמת את הדברים הנ"ל כקשורים לגמגום. במידה ואינך מתמצאת, האם תוכלי להפנות אותי לפורום שמתמחה בנושא (פורום המתמצא בגמגום בדגש על נוירולוגיה של גמגום).

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך שוב אני מבינה שאתה מעוד עסוק עם הנושה , כאן מדובר ברפואה ולא בפילוזופיה , כל הניתוח שאתה מבצע סביב הגימגום אינו רלוונטי לבעיה ולטיפול . כדי לאבחן בעיה זאות צריך להבדק מסודר , לשמוע אותך , לברר סימנים נוספים כדי לשלול מחלות מסויימות , אפשר להבדק גם על ידי קלינאית תקשורת ולפי סוג הבעיה להחליט על ניסיון טיפול . מעורבות אונה הפרונטלית קיימת בכל הפרעה מוטורית אך מקור הבעיה לא שם אלה בגריני הבסיס . לא נירא לי מומלץ שכל חולה יקבל שיעורי אנטומיה ופיזיולוגיה כי זה רק יבלבל אותו ולא יעזור לטיפול בבעיה . אני לא מכירה פורום מיוחד לבעיה זו. כל טוב

23/03/2007 | 09:46 | מאת: חיים

אני בן 35 בריא לפני 4-5 חודשים גילו לי חידק אליקובטור פלורי עשיתי טיפול משולשת אנטיביוטיקה וכעת בבדיקה נשיפה גילו שחידק לא נעלם וכעת אני בטיפול נוספת של משולשת חזקה. במקביל הופיעו לי תופעות והפרעות בגב נימלים וצריבה וגרד בצוואר וגב עליון מאז עד היום יותר גרוע גם מופיעים בזרועות צריבה ועקצוצים וחשמל בקצה אצבעות ולפעמים בגלים ונימליים בראש ולחץ במרכז הראש עליוני והצריבה והקור מוקרנים בצוואר וגב והזרועות. לא יכלתי לישון טוב בלילות לפעמים הפאעה במוח זכור לי שלפני שנה או שנתייםהיה לי כאב ראש בצוואר ועובר ושוב חוזר. אני עובד ברמב"ם פניתי לנוירולוג וגם לאורטופדיה. בדיקה אצל אורטופדיה הכל תקין עשיתי בדיקה גופנית בלבד ויצאה תקינה. אצל נוירולוג 3 פעמים בדיקה נוירולוגית תקינה לחלוטין ושלחו אותי לכמה בדיקות בדיקת הולכת עצבים ברגלים ובדיקת דם B12 ובדיקת EEG וכולם יצאו תקינים תודה לאל אך אני עדין סובל והנוירולוג רשם לי כדורים הרגעה מצמחים קלמנרבין פעמים ביום למעקב ולבוא בעוד חודש. אני שואל האם התסימינים מותאמים ומוכרים לך? האם זה מסוכן ועלול לגרום נזק? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
25/03/2007 | 22:53 | מאת:

שלום רב לפי הסיפור הייתי ממליצה להבדק על ידי אלרגולוג ורופא עור , יכול להיות שכל הנימול ועקצוצים הנן תופעות אלרגיות לאנטיביוטיקה או גורמים אחרים , לא מתאים להפרעה נוירולוגית . כל טו ב

26/03/2007 | 20:53 | מאת: חיים

לד"ר מריאטה אנקה שלום רב בעקבות התסמינים שלי בנושא ברור תסימינים יכול להיות מהשפעת אנטיביוטיקה ואלרגיות. הבעיה נוספת כשאני הולך לישון יש הפרעה הרגשתי גל הלם בראש ומתעורר להרגעה וקשה לישון טוב לפעמים בשינה הראש זז בפתאומית המצב זה אומר לי שמשהו אצלי לא בסדר למרות שעשיתי בדיקות ויצאו תקינות חשוב לי לציין בבירור איזה הרגשה בראש הרגשה צריבה ועקצוציות במרכז הראש לפעמים מופיעים לחץ כאיחו מרגישים כבד במרכז הראש והצריבה גם בצדדים ולפעמים דפיקות קלות ברקות כאיחו זרימת דם עוברת בריקות וצורף בצוואר אחורי כל זה לא מתאים למיגרנה. האם עלי לעשות סי טי ? האם הבדיקה בסי טי רואים ממש הכל אפליו מצה הרקמות ? תודה

אני מושתלת כליה כבר 3 שנים על רקע fmf+amyloid וסובלת מלחצי דם נמוכים 80/50 בשנתיים האחרונות סובלת מכאבי ראש עזים שמלווים עם סחרחורת קשה ולחץ דם נמוך שמגיע ל70/40 לא יכולה לתפקד זה לוקח ממני את כל הכוחות וגוזל ממני זמן רב בהתקף עצמו אני לא יכולה לקום מהמיטה בכלל וזה גורם לי להיסטריה גדולה זאת מפני שסבלתי מספיק כל חיי במעקב נפרולוגי וגם עשיתי דיאליזה כשנה (במהלך הטיפול סבלתי מיתר לחץ דם וכאבי ראש עזים) ולאחר מכן קיבלתי מאחותי כליה ובירור נוירולוגי לפני כשנתיים סיטי ראש וmri הצביעו על תוצאות תקינות והנוירולוג שמטפל בי שולל שליחה חוזרת של סיטי ראש ובדיקות אחרות ואני מודאגת ולא שקטה בכלל כי אני דורשת בדיקות מעמיקות לכאבי הראש מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב צילומים חוזרים אינם טיפול לכאבי ראש , אני מבינה שאת במעקב ועברת בירור , כאב הראש יכול להיות תגובתי למצבך הכללי וצריך לטפל בו תרופתית ועל ידי איזון מחלות הבסיסיות . לחץ תוך גולגולתי נמוך זה מצב שיכול לגרום להחמרת כאבי ראש בעמידה , ורצוי לדון על זה עם המטפל שלך , מכיוון שבמצב זה יש דלף של נוזל שידרה וזה ניתן לראות בבדיקת MRI ישנה או חדשה, כאשר הטיפול אינו תרופתי אלה כירורגי . כל טוב

23/03/2007 | 00:10 | מאת: אפילפטית מיואשת

בקשר לשאלה שלי , אם להחליף רופא, כדורים, וכו' דבר ראשון- לפי מה שאני יודעת אם מגיעים למצב של איזון עם כדורים מתאימים אני לא אמורה לקבל התקפים, וזה לא מה שאתה אומר, הרי יש לי מצבים שאני לא מקבלת התקפים תקופות ארוכות ופתאום זה בא, אני רוצה לדעת מה מתאים לי כדי לא לקבל בכלל התקפים, הרי יש כאלה שהגיעו לאיזון, איך אני מגיעה למצב כזה, אם יש לי מצבים של חוסר התקפים תקופות של חודשים עד 7 חודשים וזה הרבה, הרי גם לא נולדתי עם זה, וזה לא דבר תורשתי אצלנו במשפחה, אז לפי מה שהבנתי יש לזה סיכוי לפחות להגיע למצב של איזון, אני רק רוצה לדעת איך מגיעים לכך, כי יש כאלו שלא קיבלו התקפים בסביבות ה10 שנים, יש מצב שזה נעלם להם? לפי מה שאני מבינה ממך זו מחלה שלא נעלמת לעולם, אני רק רוצה לדעת, גם אם מגיעים למצב של איזון יש התקפים? אנא ממך, אני רוצה הסבר יותר ברור, בתודה מראש אני

לקריאה נוספת והעמקה
25/03/2007 | 22:39 | מאת:

שלום לך , לגבי המחלה שלך את צריכה לקבל את כל ההסברים מברופא המטפל שמכיר אותך ואת מקור וסוג המחלה כמו שצריך . שוב אפילפסיה הנה מחלה כרונית , יש תקופות של איזון ותקופות של התקפים , מקבלים טיפול תרופתי כדי למנוע התקפים ולא כדי להבראי . הטיפול אינו מושלם , מונע חלק מהתקפים וזה שונה בין אנשים שונים , ובין מצבים שונים . אין חישוב מטמטי ברפואה, אין 2 אנשים עם אותן התגובות . כל טוב

22/03/2007 | 22:29 | מאת: עדי

אני בת 27 וסובלת ממיגרנות מזה כמה שנים. בחודשים האחרונים הכאבים ברקות ובאזור העניים הלכו וגברו והובחנתי כסובלת ממיגרנות. הייתי לאחרונה אצל רופא נויירולוג שייעץ לי לקחת כדורים בשם ELATROLET באופן יום-יומי ו-RIZALT בעת הצורך. קראתי את ייעודו של הכדור ה- ELATROLET ולא הבנתי את הקשר, האם הוא באמת משמש למניעת הופעת מיגרנות? כמו כן הייתי שמחה לקבל חוות דעת בנושא ולדעת האם ניתן לקחת אותו כל יום ולמשך כמה זמן ? האם הוא ממכר ? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
25/03/2007 | 22:33 | מאת:

שלום רב הטיפול מקובל מאוד במניעת מיגרנה וכל כאב כרוני , צריך לקבל את האלטרולט כל יום לפחות חודש ימים בשעות הערב, הטיפול אינו ממכר ונסבל בד"כ טוב מאוד . כל טוב

22/03/2007 | 20:44 | מאת: יואבי

שלום, אבי, בן 66, אושפז בבי"ח עקב חולשה בגפיים וקשיים בבליעה ובנשימה. לאחר בדיקות מקיפות (דם, CT ראש, EMG, ניקור מותני ועוד) הוא אובחן כחולה במחלה שבנושא. הטיפול שקיבל עד עתה היה בכדורי סטרואידים שונים אך עקב הדרדרות במצבו (בעיקר בנושא הנשימה), הוחלט לטפל ב-IVIG לוריד במינון של 3 בקבוקים ביום למשך 5 ימים. שאלותי: 1. האם הטיפול המסיבי הזה (בכמות כזאת) רגיל במקרים כדוגמת אלו? 2. האם הוא ידוע כיעיל בפיתרון תופעות המחלה? אם כן, מתי צפוי השיפור? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
25/03/2007 | 22:30 | מאת:

שלום רב הטיפול הנו מקובל , במינון זה , למספר ימים מדובר במחלה אימונית עם תגובה לא מיידית אלה הדרגתית לטיפול , לא תמיד יש תגובה לטיפול , כל טוב

22/03/2007 | 08:37 | מאת: מאיה

שלום רב, מזה כמה ימים יש לי תחושת הרדמות בכף יד שמאל. הופנתי על ידי נוירולוגית לבצע בדיקת NCT ו- EMG האם מדובר בבדיקות שונות? ומה ההבדל ביניהן? כמוכן, היא הפנתה אותי לבצע CT מח- האם יש הכרחי לבצע את הבדיקה הנ"ל היות שמדובר בחשיפה לקרינה. בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
25/03/2007 | 22:27 | מאת:

שלום רב הגישה הנכונה לבדוק את כל האפשרויות שיכולות לגרום לנימול ביד , לכן בודקים עצבים הקפיים (NCV או הולכה עצבית , שזה חלק מבדיקת EMG ) וגם מוח על ידי הדמיה . כמות הקרינה לא מסוכנת לבדיקה אחת . לא טוב לצבור בדיקות הדמיה מרובות בזמן קצר . כל טו ב

26/03/2007 | 13:27 | מאת: מאיה

21/03/2007 | 20:43 | מאת: chiara

ד"ר שלום אני בת 27. בריאה בדר"כ.מאז תחילת חודש ינואר החלתי להרגיש נימלול באצבעות יד שמאל וזרמי כאב מהמרפק ומטה. נשלחתי לבדיקת רטנגן (ללא ממצאים), לEMG וENG בהם אובחנה פגיעה בעצב ברמה C7-T1. בעקבות חשד לפריצת דיסק הופנתי לCT ולMRI וגם הם חזרו ללא ממצאים. במשך כל התקופה הזו אני מטופלת באנטי דלקתיים ללא הטבה במצב. במהלך ההמתנה לבדיקות CT וMRI קובעתי בקולר פילדלפיה. ואכן,השימוש בו (עד 6 שעות ביום כך אמר האורטופד) מקל לי על הכאבים ותחושת הנימלול קטנה. אך מכייון שאין סיבה אורטופדית נראית לעין לבעיה עולה השאלה האם עלי לפנות לבירור ניורולוגי? האם תתכן בעיה במערכת העצבים עצמה? עלי לציין שבמהלך התקופה הזו, יש לי מדי פעם גם כאבים באזור nervo sciatico, כאבים ברגל, הרדמות חלשה מאוד של יד ימין. על כל התסמינים האלו בכלל לא דיווחתי לרופאים המטפלים בי פה, מכיוון שלא ראיתי קשר. האם יתכן קשר? אובדת עצות..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך צריל לפרט כל בעיה למטפל כרק הוא יודע עד כמה זה קשור אחד לשני . יכול להיות קשר בין עצבים שונים שנפגעים , לא הכל דיסקים יש סיבות נוספות גם כן . רצוי להשלים EMG ל4 הגפיים ולהבדק על ידי נוירולוג . כל טוב

21/03/2007 | 20:40 | מאת: דודו

כאב ראש והרבה טיקים בעיניים ניהיה לי גם צבא כחול בעיינים כזה כאילו וירידים לא יודע מה ינש לי

לקריאה נוספת והעמקה
25/03/2007 | 22:20 | מאת:

שלום רב לא ברור לי מה השאלה . לאבחנה רפואית צריך להבדק פיזית על ידי נוירולוג . כל טוב

06/04/2007 | 01:29 | מאת: אביב

שלום אני בן 14 וסובל מטיקים כבר בערך 8 שנים אני מסוגל לשלוט בטיקים למשך מספר דקות אך אחר כך אני מרגיש צורך לעווית. יש חודשים שיש לי הרבה טיקים ויש חודשים שקצת. אני מרגיש שאני ממש התמכרתי לטיקים. אני פשוט חייב לעשות איזה תנועה כל שהיא בשביל להרגיש "נוח" , "כיף". לפעמים פשוט אני עייף מכל העוויתות בפרצוף ומפסיק לכמה זמן ומרגיש כאילו כל הפרצוף שלי נח וישן(הרגשה נעימה). רוב הפעמים אני פשוט עושה כמה עוויתות ביחד כמו-הזזת ראש קצרה מצמוץ, פזילה קלה,צליל קטן מהפה. אני כבר סובל יותר מדי זמן ולא מסוגל יותר,בבקשה אני צריך עזרה דחוף.

05/04/2007 | 20:30 | מאת: יובל

שלום אני בן 34 וסובל מתיקים יחסית חזקים כל חיי. לצערי בני בן 7.5 גם כן סובל מאותה הבעיה/מחלה . אבקש לדעת מהן זכויות בני / הזכויות שלא העזתי לבקש מעולם לעצמי. כוונתי למבחנים , גיוס , תעסוקה , בריאותיתית , חברתית - וכוליי....

05/04/2007 | 20:35 | מאת: יובל

שלום רב אבקש לדעת עד כמה כדור ה" קלרינט" אכן אפקטיבי לבני בן ה 7.5 הסובל מטיקים חזקים. תחילת הנטילה לפני שבועיים ובינתיים נראה לי שהטיקים מחמירים.

05/04/2007 | 20:43 | מאת: יובל

שלום רב. בני בן 7.5 סובל מטיקים חזקים וכעת החל ליטול " קלרינט ". ברצוני לדעת האם לא רצוי לקרוא לו מאמרים לשוחח עימו בנושא וכך לחסוך לו את חוסר הודאות. הבנתי שרצוי לא לדבר על הנושא , אך מניסיון אישי אני חושב הפוך.

05/04/2007 | 21:02 | מאת: יובל

שלום רב. מהן ההשלכות בין מי שסובל וסבל מטיקים - להיתמכרות סמים קלים, אלכוהל ,כדורי הרגעה (וכל הזבל). כמו כן אבקש לדעת מהן ההשלכות הטיקים - לילד אשר מסכן את חייו " במעשי קונדס " , רב עם חזקים ממנו , עושה את הלא מקובל למרות שמבין החומרה שבדבר.

05/04/2007 | 21:09 | מאת: יובל

שלום רב. בני בן 7.5 סובל מטיקים חזקים. האם יש קשר לזה שבגיל שנה/שנתיים מישש באובססיביות באצבעותיו את האוזן של כל אחד שבקירבת ? (לתקופה יחסית ארוכה ). ואייך למרות התסמינים ניגמל מה" מוצץ " ומהרטבה במיטה - בקלות רבה.

21/03/2007 | 09:59 | מאת: רותי

בס"ד' שלום לך -אני בת 41 ואמא לארבעה ילדים. ב- 18.2.07 עברתי תאונה דרכים. כתוצאה מהתאונה עברתי זעזוע מ'ח, שהתגלה בצילום סי.טי. שעברתי, היה דימום במ'ח בצד השמאלי. כתוצאה מהתאונה יש לי עוד דברים נלווים בשאר חלקי הגוף. אני איני אותו אדם, ונמאס לי מזה. כאבי הראש שיש לי זה פשוט זוועה. חוץ מזה אני טועה הרבה עם אני כותבת, ואני אפילו לא שמה לב שאני טועה, רק אם מעירים לו, חוץ מזה אני לא קולטת כמו שקלטתי לפני התואנה. לא היתה לי שום בעיה. הזיכרון שלי לא טוב, אני עצבנית וחסרת סבלנות וסובלנות, אני לא זוכרת לעשות כל מיני פעולות פשוטות, ולוקח לי זמן כל דבר, זה פשוט סיוט!!! . אני יודעת אומרים סבלנות, אבל חודש זה לא הרבה זמן, המצב לא היה צריך לחזור כבר למה שהייתי לפני כן. מה דעתך בנושא? והאם אני יכולה לפנות למישהו על מנת לראות אם אפשר לשנות את המצב, א ו שזה מצב שישאר חס וחלילה. תודה רותי

לקריאה נוספת והעמקה
25/03/2007 | 22:19 | מאת:

שלום רב לאחר תאונות עם פגיעת ראש יש תקופה של שבועות עד חודשים ולפעמים יותר של תופעות שונות ולא נעימות כמו עצבנות יתר , ירידה בריכוז וזיכרון , קשי שינה , כאבי ראש , צריך לתת זמן לראש לחזור לעצמו ושום לחץ וטיפילם בכוח לא משנים זה , מטפלים בכאב, מטפלים בעצבנות ושינה , מורידים את רמת המתח ועבודה קשה , וזורמים עם המצב . רצוי להמנע מתאונות. כל טוב

20/03/2007 | 15:54 | מאת: תהל

אימי בת 49 לפני שנתיים אושפזה במחלקה נירולוגית בשל חוסר תיפקוד קורדנציונאלי ובילבול. נתגלתה אצלה מחלה בשם "דמנציה"(שיטיון) כיום היא עוברת כל מיני בדיקות כדי למצוא היכן שורש המחלה. מה שכן נאמר לי שאין למחלה מרפא וגרוע מזה ,המצב רק מתדרדר עם הזמן. רציתי לדעת האם יש דרך,אפילו הקשה ביותר כדי לרפא אותה ממחלה זו??

לקריאה נוספת והעמקה
25/03/2007 | 22:12 | מאת:

שלום רב יש הרבה סוגים של דמנציה ואת לא מפרטת איזה אבחנה יש לה. בד"כ דמנציה הנה ביטוי מנטלי למחלה ניוונית של המוח ולמחלות אלה אין מרפא . יש טיפולים תומחים , תזונה , פעילות גופנית ופעילות מנטלית שמשפרים את איכות החיים ואת סימפטומים של המחלה . כל טוב

19/03/2007 | 17:47 | מאת: אפרת

לאבי בן 57 יש ניוון שרירים מיופטיה. ( ההורים של אבי הם בני דודים).סובל מקרדיומיופטיה, עם מגבלות בידיים וביידים וכן מושתל קוצב בליבו VVIR ( לדופק)ולחץ דם גבוה . האם יש אפשריות לשיפור או איזון המצב ? האם ישנם תוספי תזונה שיעזרו?

לקריאה נוספת והעמקה
25/03/2007 | 22:09 | מאת:

שלום רב לא ברור לי איזה מחלת שרירים יש . מאורבות הלב לא קשורה לכך , גם לא לחץ הדם . צריך לאזן כל אחד מהמחלות ותוספי המזון לא רלוונטיים למחלות כך קשות . כל טוב