האם להתיר בישולי לילה לנער?

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

09/06/2014 | 11:31 | מאת: יותם

שלום, נער בן 17, טוען שאינו רעב בשעת ארוחת ערב משפחתית, ער בלילה וישן ביום בתקופת החופשה, נוהג מדי פעם לטגן חביתות ופיצות בשעה שהבית כבר סגור. הריח אינו נעים, יוצר הפרעה בסלון ובעיקר ריב עם זוגתי הטוענת שיש לאפשר לילד לעשות כרצונו. לי הדבר מפריע בהתבדלות הילד מארוחות משותפות, ריח ה"חונק" את הבית ופרטיותי בשעות המאוחרות נפגעת. אנו חיים בזוגיות פרק ב' והנער בנה של זוגתי. נער חמוד, אך ללא כל גבולות. האם דוגלת בחופש מוחלט ואני מעדיף להגדיר מסגרת, ארוחה משותפת, סגירת מטבח לבישולים/טיגונים בשעה מאוחרת (איני מתכוון למנוע ממנו נשנושים שלאחר ארוחה). מה דעתך?

שלום יותם, אני הייתי מציע שתבררו את זה בהדרכה הורית או בטיפול זוגי. אפשרות נוספת היא לקרוא את הספר שכתבתי- זוגיות והורות, עקרון הדומיננטיות המתחלפת. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות