כמה שאלות על אספירין נגד סרטן

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

21/04/2015 | 01:47 | מאת: יוסי

השבוע פורסם מחקר קליני ובו נטען שנטילה קבועה של אספירין במינון נמוך יכולה להפחית תחלואה בסרטן במערכת העיכול (במעי ועוד) בכ 20%. עוד נאמר שם שגם מחקרים קודמים מצאו זאת. שאלותי: 1. האם ממצא זה מבוסס מספיק? 2. איך בדיוק האספירין מגן מפני סרטן? 3. מדוע בעיקר גידולים במערכת העיכול? 4. האם אתה ממליץ למי שמצוי בקבוצת סיכון לגידולים במע' העיכול (כגון סיפור משפחתי, או גילוי גידולים שפירים במעי) להתחיל לקחת אספירין 80-100 מ"ג כל יום? 5. לאחר שכבר התגלה סרטן במע' העיכול האם נטילת אספירין יכולה להאט את התקדמות המחלה?

1. קיימים מספר מחקרים בנושא והם מבוססים. 2. אספירין זו תרופה מונעת דלקת. אחת הסיבות להיווצרות סרטן הוא מצב דלקתי (אינפלמטורי) כרוני 3. אספירין מונע סוגי סרטן רבים אחרים. במעי הגס מצב דלקתי כרוני הינו שכיח למדי. 4.כן 5.מחקרים מראים כי חולי סרטן מעי גס לאחר ניתוח כאשר הם בדרגת סיכון גבוהה להישנות המחלה יכולים לקחת אספירין כחלק מהטיפול המונע ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן