אחוזי הצלחה של כימוטרפיה

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

14/06/2012 | 08:46 | מאת: נועם

בוקר טוב ד"ר ברנר. ארצה לדעת- מהם סיכויי ההחלמה מסרטן כתוצאה מטיפול כימותרפי? תודה

14/06/2012 | 12:38 | מאת: לנועם

http://www.nrg.co.il/online/29/ART2/050/815.html

כימותרפיה כטיפול יחיד וראשוני יכולה לגרום לריפוי מלא רק במחלות סרטניות בודדות. מדובר בלאוקמיות, לימפומות בעיקר הודג'קין, מספר גידולים של ילדים, מיאלומה ועוד. רוב המחלות האלה הינן נדירות ומדובר באחוז קטן מהמחלות הסרטניות. כאשר יש מחלה גרורתית, כלומר תאי הגידול חדרו לדם והתפזרו לאברים אחרים, כימותרפיה מסוגלת לרפא לחלוטין רק במצבים נדירים כמו סרטן האשכים, גידולים של השליה ומחלת הודג'קינס. כימותרפיה כטיפול משני, כלומר לפני או אחרי ניתוח או הקרנות, יכולה להפחית את מספר החולים אצלם המחלה נשנתה. לדוגמא, נשים עם סרטן שד אשר בזמן הניתוח נתגלה כי בלוטות הלימפה שלהן בבית השחי מכילות תאי סרטן הן בסיכון גבוה להישנות המחלה. הוספת כימותרפיה לאחר הניתוח מפחיתה ב 5-10% את מספר החולות אצלן הסרטן חוזר. נשים אלה נרפאו בעזרת הכימותרפיה. ברוב המקרים כאשר יש גידול סרטני גרורתי או גידול ראשוני בלתי נתיח, הטיפולים בכימותרפיה יכולים להאריך את החיים אך לא לרפא לחלוטין. הארכת החיים בעזרת כימותרפיה היא לעיתים שבועות ספורים ולעיתים אף מספר שנים ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן