פרופ' אשכנזי יעקב (ג'קי) - לשעבר סגן מנהל היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים בילינסון מרכז רפואי רבין.
פרופ' אשכנזי הינו פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר של אוניברסיטת ת"א, בוגר בית הספר לרפואה של אוניברסיטת תל-אביב בהצטיינות, חבר סגל ההוראה של הפקולטה לרפואה .
פרופ' אשכנזי הינו מבכירי הגניקולוגים ומחלוצי טיפולי הפריה החוץ גופית בארץ והיה מנהל היחידה להפריה חוץ גופית של פוריות הגבר של בית חולים השרון אשר הגיע להישגים מרשימים והייתה מחלוצות הטיפול בבעיות פוריות הגבר הן בהיבט האבחנתי והן בטיפול התרופתי ויישמה יחד עם יחידת ה-IVF גישות טיפוליות מתקדמות בתחום פוריות הגבר בין היתר ביצוע TESA,TESE,MESA (אמצעים לקבלת זרע ישירות מהאשך) והייתה מהראשונות שיישמה ושכללה גישות מתקדמות להשגת הפריה גם במקרים קשים של פוריות הגבר.
פרופ' אשכנזי מנהל מרפאה פרטית העוסקת בתחום פוריות הגבר, פוריות האישה והפריה חוץ גופית שאותה מבצע בבית חולים אסותא.
שאלה: פרופ' אשכנזי שלום, בן 37 רווק, מעוניין לקבל חיסון לפפילומה. לא הבנתי מתשובתך לשאלתי הקודמת - האם יכולה להיות השפעה שלילית לחיסון פפילומה לגבר על פוריות הגבר או על נתוני הזרע? האם קבלת החיסון יכולה להביא לירידה בפוריות הגבר? תודה רבה.
שאלה: שלום, אני בן 37 רווק, מעוניין לקבל חיסון לנגיף הפפילומה. מספר שאלות: 1. האם מתן חיסון פפילומה לגבר יכול להשפיע לרעה על פוריות הגבר או להשפיע באופן כלשהו על תוצאות הריון עתידי (השפעה על הסיכון להפלות או מומים)? 2. האם הידבקות בזנים כלשהם של נגיף הפפילומה ע"י גברים יכולה להשפיע לרעה על פוריות הגבר? ואם כן, האם החיסון יכול להגן מפני ירידה בפוריות?
תשובה: אין לנגיף או להידבקות ממנו השפעה על פוריות הגבר
שאלה: שלום לפרופסור התייעצות לגבי הקושי להיכנס להריון. אני ובעלי בני 37. נכנסתי להריון ראשון חודשיים לאחר שסיימתי לקחת הרמונט. ההריון הסתיים בהפלה בשבוע 10. הפלה ספונטנית. אנחנו מנסים להיכנס להריון כבר שנה מההפלה ולא מצליחים להיקלט שוב. עשיתי בדיקת צילום רחם (היסטרוסלפינגוגרפיה) ממצאים תקינים. לאחר שהרופא בדק את פיענוח ההדמיה אמר שיש לי מעבר צר בחצוצרה ימנית. פרופיל ההורמנלי שלי תקין וטוב. יש לי מחזור סדיר ומקבלת מחזור כל 30 יום. ביוץ ע"פ בדיקות דם ואולטרסנד בערך ביום ה16. בעלי ביצע בדיקת זרע ביום ה7 להתנזרות (נפח) cc volume 2 (מראה) Appearance תקין (ריכוז) cc6/^.10conc 22 ph 7.2 (תנועה) % motility 68% נאמר לנו שהמרפולגיה חלשה: Large heads: Small heads: Round heads: Tapered heads: Pyramidal heads: ++ Amorphous heads: +++ Pin heads: Neck defects: ++ Cytoplasmic droplets: בוצע בדיקות הורמנליות- ממצאים תקינים. בוצע בדיקת אולטרסנד אשכים אשך ימין-בגודל רגיל. עם מרקם מעט בלתי אחיד במידה קלה.בנפח 10 סמ"ק. *הודגמה הסתיידות זעירה בודדת. *הודגמה ציסטה בראש האפידידימוס עד קוטר 0.5 ס"מ. *הודגם טובולר אקטזיה של האפידידימוס. אין עדות להידרוצלה . אין עדות לוריקוצלה. אשך שמאל - בגודל רגיל. עם מרקם אחיד.בנפח 14.3 סמ"ק. אפידידימוס בעובי תקין. אין עדות להידרוצלה . *הודגם וריקוצלה קל עם ורידים עד לקוטר 0.3 ס"מ עם היפוך כיוון זרימת דם לאחר וולסלבה בסריקת דופלקס. לאור הנתונים האם יש לנו סיכוי להריון טבעי? האם יש מה לעשות כדי לשפר את המרפולוגיה? הומלץ לנו לעת עתה לנסות 3 פעמים הזרעות ואם זה לא יצליח, לחשוב על IVF. הקושי המרכזי... בזמן לחץ, בעלי מתקשה להפיק זרע. הבנתי שהזרעה מעלה במעט את הסיכוי להיכנס להריון. אבל יש רק 30% להצלחה. האם לא כדאי להתחיל כבר עכשיו בטיפולי IVF בעיקר בשל הגיל שלי?
תשובה: בהחלט ממליץ על 3 מחזורים עם השראת ביוץ+ הקביעות והזרעות ובהעדר הצלחה לפנות להפריה חוץ גופית