פורום טרשת נפוצה - רמב"ם
מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם
האם נגעים מעידים תמיד על מחלת טרשת נפוצה הוא סובל מכאבי ראש בגלל זה הפנו אותו לבדיקה : בדיקת MRI - ממצאים עיקריים: הבעיה: כאבי ראש, כאבים ברגש העין השמאלית, ראייה מטושטשת מה נמצא: כתמים לבנים מרובים במוח (נקראים “נגעים”) הפזורים באזורים שונים. הכתמים נמצאים בעיקר: • ליד חדרי המוח • ליד קליפת המוח • באזור שמחבר בין חצאי המוח גדלים: רוב הכתמים קטנים, אבל יש שני כתמים גדולים יותר מה זה אומר: הדפוס מתאים למחלת טרשת נפוצה (MS). המוח עצמו נראה תקין מלבד הכתמים האלה. חשוב: זה לא אבחנה סופית - צריך בדיקות נוספות אצל נוירולוג לאישור השורה התחתונה: הממצאים מעוררים חשד למחלת טרשת נפוצה, אבל נדרשת הערכה נוספת לאבחנה וודאית.
שלום, ראיתי שד ר רוזנברג איל מקבל דרך בית חולים רמב״ם . האם מקבל מטופלים גם במרפאה פרטית או מרפאה עצמאית ? תודה רבה רונית שטרן
קיבלתי תוצאות צילום ראש והכל היה תקין, חוץ ממשפט אחד שלא מובן לי כל כך: מוקד היפראינטנסי לא ספציפי ב flair בודד פריונטריקולרי אשמח להסבר, תודה.
שלום, אני בכנות לא יודע למי אני אמור לפנות. אני מרגיש פשוט רע כבר יותר מארבע שנים. אני נוטל קרדילוק 2.5, אבל זה לא שינה כהוא זה את מצבי. רופאת המשפחה לא שלחה מיוזמתה לאף בדיקה רציני מעבר אקו לב והולטר 24ש' ומשליכה הכל עם מצבי הנפשי. בנוסף לקרדילוג אני נוטל אטנט 60מ"ג יותר מעשור ובונדרמין כמה חודשים (שהחמירו את הרגשתי). אני מרגיש חלש מאוד ובאפיסת כוחות תמידית. אינני חי במציאות מדומה, אינני מתכחש שיש דיכאון ברקע עקב אירועי חיים לא פשוטים, אבל בשום זמן זה לא מנע ממני לתפקד. כיום אני באפס תפקוד והמצב רק מחמיר. קשה לי לבצע פעילות גופנית מינימלית (לדוג', הליכה של יותר מ-200 מטר לסופר) בלי להרגיש מעין אי יציבות בעמידה והמצב רק מחמיר. שום דבר לא נעשה בנידון, פשוט כלום. לאחרונה כשפניתי ביוזמתי לנויריולוג בעקבות תסמינים של חוסר יציבות במאמץ, וירידה קוגניטיבית מורגשת ביותר עם ירידה בזיכרון לטווח קצר, האחרון הפנה אותי לבדיקות. אחת מהן הייתה הולטר לחץ דם 24 (נעשה באפריל 2025) - תוצאות הבדיקה הראו שיש בעיה עם לחץ הדם בלילה: ירידה פיזיולוגית סיסטולי בשינה - לא תקינה רידה פיזיולוגית דיאסטולי בשינה - לא תקינה ערכי לחץ הדם הסיס' אינם מאוזנים ברוב המדידות. גיל - 42. 184ס"מ, 122 ק"ג. בבדיקות הדם מאפריל 2024: crp 0.85 mgdl glucose 103 mgdl uric acid 7.3 mgdl triglycerides 189 mgdl HDL 37 mgdl SHBG 18 nmolL TSH 5.4 mlUL T3 5.7 pmolL T4 14.5 pmolL folic acid 9/3 nmolL תסמינים נלווים - ירידה של כ-22 ק"ג בשנה ללא שום כוונה מצידי, חוסר תאבון. כשאני מחייך, איזור הגומות (שתי הצדדים) רועד. לעיתים, הגוף שלי רועד כמעין ווברציות בשכיבה. כעת רופאת המשפחה, שגרסה במשך שנים שמצבי הינו כתוצאה מבעיות נפשיות, נזכרה לשלוח אותי לבדיקת מאמץ (בניגוד גמור לקרדיולוג הבכירשפגשתי בחודש שעבר) משום שאינני מסוגל לבצע מאמץ גופני אחרי שנים שכבר לא ביצעתי שום מאמץ. בנוסף, הופנתי לטילט-טסט, אך גם על הבדיקה הזו הקדיולוג אמר שהיא לא תראה משהו רציני. אני בכנות כבר אובד עצות. אני מרגיש שבוי במלכוד 22. אשמח *מאוד* להכוונה / עצה / עזרה. תודה מראש, י
שלום, אודה לעזרתך. אני כבר 8 שנים סובלת מבעיות תחושה בידיים (נימול, אובדן תחושה ולאחרונה גם זרמים חשמליים וכאב עצבי בעצבעות). יש לי ברקע פריצת דיסק בצוואר ולכן פניתי לאורטופד עמ"ש ולנוירוכיורוג שטענו שזה לא קשור לצוואר (ב-mri כתוב: פריצת דיסק על בסיס רחב שמצר את התעלה ולוחץ על השק הדורלי, אך לדעתם אין פגיעה משמעותית בחוט השדרה והאותות תקינים ולכן הם שללו). לא קיבלתי שום הסבר אחר ולאחרונה פגשתי מישהי שסבלה מאותם תסמינים בדיוק כמוני והיא אמרה לי שזה נבע לה מהצוואר ולכן גם עברה ניתוח, כך שזה מחזק את זה. בנוסף יש לי תסמין נוסף שאני סובלת ממנו שנים ורק כעת הבנתי שגם הוא קשור לצוואר. פניתי לכל מי שיכולתי ונשארתי בלי מענה- הייתי אצל נוירולוג שאמר שזה לא קשור אליו והפנה אותי לכירורג כלי דם שהפנה אותי חזרה לנוירולוג. אני מטורטרת ככה שנים בין כולם בלי שום מענה. הפתרון של רופאת משפחה היה להגיד לי שאלמד לחיות עם זה. אבל לא, אי אפשר לחיות עם זה כי זה פשוט הורס לי את איכות החיים. הבנתי שיש נוירולוגים שמתמחים בבעיות עמוד שדרה והעצבים ואולי משם יגיע הפתרון. הבעייה שחיפשתי מי עוסק בזה ולא מצאתי. אני ממש אודה לך אם תוכל לעזור לי - איפה אני יכולה למצוא מישהו כזה שזו ההתמחות שלו? תודה רבה
במשך 8 חודשים יש לי תחושות של זרמים בכל הגוף. רגל ימין/שמאל , יד ימין /שמאל . כתפיים ...ממש כל פעם במקום אחר. בעיקר ברגליים בצורה סימטרית. יש לציין שזה התחיל אחרי תקופה קשה מבחינה רגשית. בדיקות דם תקינות וEMG תקין. יש לציין שהנוירולוג לא דחף לעשות MRI. אולם רופא משפחה התעקש שזה יעשה. אני מרגישה שמרב לחץ מהבדיקה הזרמים גוברים. האם יש חשש טרשת נפוצה? אודה על תשובתך.
מזה נספר שבועות מרגישה צריבה בעור באזור הצלעות בצד ימין ואין שום סימן בתחילה חשבתי שזה מהחניה אך ככל שעבר הזמן התחושה גוברת יותר גם שאין חזיה על הגוף, אין סימן איזה בדיקות עלי לערוך (משהו נוירופטי) תודה המשך יום נפלא
עשיתי MRI מוח עקב טרשת נפוצה. בפענוח רשום: נרשם שבסדרות T2 ו- flair מודגמים מוקדי אות חריג זעירים נקודתיים ומוארכים, ניצבים לציר האורך של חדרי המוח. (כל השאר תקין ללא מוקדים במראה ספיציפי לטרשת) לסיכום: מוקדי אות חריג יציבים בחומר הלבן יציבים באינטרוול. אשמח לדעת מה הסיכום אומר ומהו המוקד אות חריג?
בדיקת MRI של המוח מודגמת מערכת חדרים, ציסטרנות וחריצים תקינה. אין עדות לאוטם, דימום או תהליך תופס מקום. לאחר הזרקת גדוליניום אין עדות להאדרה פתולוגית. מעבר קרניוצרביקלי תקין. בסדרת ה-DWI אין עדות למוקדי הגבלה. בסדרות 2 ו- FLAIR מודגמים מוקדי אות חריג זעירים נקודתיים ומאורכים, ניצבים לציר האורך של חדרי המוח. ללא מוקדים במראה ספציפי לטרשת נפוצה. DVA קטן פרונטלי מימין, ללא משמעות קלינית. המוקדים שהודגמו יציבים. אין עדות למוקדים חדשים, אין עדות להאדרה פתולוגית. לסיכום: מוקדי אות חריג יציבים בחומר הלבן יציבים באינטרוול, ללא שינוי מבדיקות קודמות.
שלום רב עקב קפיצות שרירים הופניתי לבדיקת EMG שיצאה תקינה לחלוטין ב"ה אבל מאז הבדיקה יש לי כאבי שרירים במקומות שהוא דקר אותי עם המחט האם זה תקין?
אני סובלת כבר שנתיים מחולשה שרירים בעיקר בצד שמאל של הגוף, קפיצות שרירים, נימולים, רעד מידי פעם, עייפות. עברתי פעמיים mri ראש וצוואר ( האחרון בינואר 24) בתוצאות ראו 2 בלטים בצוואר ו2 מוקדים זעירים לא ספציפים בחומר הלבן (לא היה שינוי בין שתי הבדיקות בפער של שנה). עברתי 4 פעמים emg שיצא תקין כולל emg רפיטטיבי שגם יצא תקין. לאחרונה עברתי גם mri עמוד שדרה צווארי ומותני שיצא תקין. האם לאור הממצאים ניתן בוודאות לשלול טרשת נפוצה? האם לאור העובדה שיש החמרה בתסמינים כדי לעשות שוב mri מוח וצוואר? תודה
לפני כחודש וחצי נפגעתי בעוצמה מכדורגל שנבעט לכיוון הראש בצד ימין למטה היו לי סחרחורות קלות שהלכו וחזרו וטשטוש בראייה וחולשה כללית רצינית בתחליה לא קישרתי לכדור. כשבועיים לאחר מיכן, הלכתי כמה דק ברחוב ופתאום נרדמה לי רגל ויד שמאל עם חולשה מטורפת, בקושי הצלחתי ללכת לאחר בדיקות במיון נאמר לי שכנראה מדובר בפוסט זעזוע מוח מאז אני מצליחה קצת לתפקד אבל עדיין כאשר פעילה הכל חוזר חולשה פתאומית ברגל ויד שמאל ערפול וטשטוש בראייה חוסר יציבות בהליכה מחמיר כשאני עייפה או לחוצה נעלם בשכיבה וכשקמה לאחר שכיבה ממושכת המצב יותר טוב הנוירולג שלח לMRI וכתב בהפניה לשלול Demilination האם ייתכן שהוא חושש מטרשת נפוצה ואין קשר למכה החזקה מהכדור?
שלום רב, עשיתי בדיקת MRI מוח וצוואר ברמב"ם. חייבת דחוף יעוץ של רופא נירולוג בנושא טרשת נפוצה. האם ניתן לקבוע תור ליעוץ באופן פרטי? כי דרך קופת חולים זו משימה בלתי אפשרית. תודה מראש.
האם אתה יכול לשלוח לי בירור למחלה שלי כדי לקבל אישור לתרופה ? הייתה אצל הרופא המטפל הנורולוג אייל רוזנברג
שלום רב, לאחר אולטרה סאונד נאמר פסוידו אנוריזמה בזרוע. אני אסמתית רגישה ליוד והפנו לאם אר איי עם חומר ניגוד. אני ממש מפחדת שמא אני רגישה לחומר הניגוד. האם ניתן לעשות אם אר איי ללא חומר ניגוד ועדיין הרופא יראה את כל היד וכלי הדם? אודה לעזרתך בהקדם.
בוקר טוב מבקש חות דעת על הממצאים בבדיקה MRI מח כתוב מוקדים היפראינטננסייםעדינים בחומר הלבן מיקרואנגיופתים?אחר? מה המשמעות ? האם יש קשר לסרטן?
היי דר, תוצאות אמ אר אי בבחורה בת 33 מוקדי אות חריג לא ספציפיים בחומר הלבן ללא מוקדים אשר עומדים בקריטריונים ל-MS וללא מוקדים המחשידים לתהליך דמיאלינטיבי. אז לאיזה קריטריונים זה נכנס?! זה יכול להיות נזק מדמנציה או משהו? או מחלה אחרת חשוכת מרפא? אני לא סובלת ממיגרנות יותר מפעם בשנה אולי. אודה לקבל תשובתך עד שאגיע לנוירולוג . תודה רבה
שלום, אודה להתייעצות. סובלת מנימול ו"צביטות" בכפות רגליים וגם מנקודות חום בפנים שהתחילו אחרי החיסון לקורונה לפני שנתיים והתגברו אחרי שחליתי פעמיים בקורונה. בחודש האחרון, *תחושת נימול יומיומית* בשני עקבי הרגליים, ובנוסף כאבי ראש חוזרים שלא חולפים. לאחרונה החל גם רעד פנימי כזה שמורגש בעיקר בראש. ייתכן שהקורונה פוגעת במערכת העצבים וגורמת לסימפטומים כאלה עד שנתיים אחרי המחלה? האם יכול להיות טרשת נפוצה?
יש לי נימולים בקרקפת אחורית מלווים בנשירת שיער חמורה , הנימולים במיוחד בשכיבה , יש תנוחות בשכיבה שהנימולים יותר חזקים , הנימולים התפשטו לכל הגוף במיוחד לרגל ימין, נשללה בעיה צווארית , האם זה יכול להיות טרשת? או בעיה בכלי דם? כי תנוחות מסוימות בשכיבה מגבירות יותר את הנימולים .
שלום, לפני שלושה חודשים התחילו אצלי סחרחורות, כאב בראש מעל האוזן וחולשה בחצי פנים עם חום. נבדקתי במיון, אך כשאני מחייך או מנפח את הלחיים הייתי סימטרי לכן שללו פיציאליס ולא ראו כלום ב CT. לאחר מספר ימים התחילו לחצים במותיים שהולכים ובאים, כמו צביטות, ועכשיו התווסף חולשה בברך רגל שמאל. אני ממש בחרדות קשות, ומאוד פחוד שיש לי טרשת נפוצה. לפני שבוע נשלחתי לעשות MRI. אך אני סובל מקלסטפוביה ולא הצלחתי לבצע את הבדיקה. האם יש דרך אחרת לבדוק אם יש לי טרשת נפוצה שהקופה מאפשרת? האם מה שאני מתאר זה מתאים להתחלה של טרשת נפוצה? אני בפחדים תודה, גיא
אני מאובחנת כבר קרוב לשנה התחלתי טיפול בטקפידרה, אחרי חודש עברתי לוומריטי, אחרי 4 חודשים הרופא החליף לי לטיסברי (שעשה ל תגובה אלרגית חריפה [ניסיתי 3 פעמים] עכשיו אני מיועדת להתחיל קסימפטה... ואני שואלת, יש משהו אחר? אני לא מצליחה לשמוע על הטיפול הזה אותי הרופא המליץ לי על עוד טיפול שהוא לא רלוונטי כי הוא פוגע בפוריות...
האם המשחה יכול להקל על תחושת הנימול בכפות הרגליים במקרה של טרשת נפוצה
שלום ד"ר רוזנברג ב 12.5.24 עברתי ניתוח בוריד התרדמה בצד הימני בשל היצרות של 98%. נאמר לי כי אם לא אעבור את הניתוח אסתכן באירוע מוחי. בצד השמאלי היצרות של 20% האם זה צריך להדאיג? הרופא אמר לי שההצרות הינה קלה אבל זה מלחיץ אותי. רוצה לציין שלא סובלת מהשמנת יתר, מסוכרת ויתר לחץ דם, יש כולסטרול שמטופל עם כדור ובבדיקת דם האחרונה יש ירידה משמעותית. לפני כמה חודשים התחלתי לצרוך מקרופרין פעם ביום לפי הוראת רופא כלי דם . מאז הניתוח והורדת הסיכות חלק ניכר עדיין במצב רדום ובחוסר תחושה , איזור הלחי ליד האוזן, חלק מהאוזן והתנוך, מתחת לסנטר וחצי מהצואר עד לעצם רדום ובלי תחושה, אני חשה כבדות בצד הימני של הראש , חוששת מפגיעה עיצבית , לרופא כלי דם אין תשובה למצב הזה אם ישתפר או לא אם זה יכול להיות מצב זמני ? אני ממש בחרדות החוסר תחושה הזאת מאוד לא נוחה לי. 2. האם ההצרות הזאת עשויה לחזור איך אפשר למנוע שוב את הסתימות האלה. אודה לך על מתן תשובה נחמה
הי, מצרפת את תשובות הפיענוח שקיבלתי. יש לי עוד שבוע תור לרופאה ואני באמת שלא יודעת מה לחשוב... אשמח אם תוכל להסביר לי קצת מה כתוב כאן, תודה רבה! - מודגמים מוקדי אות חריג בחומר הלבן תת קורטיקלי ופריונטריקולרי בשתי ההמיספרות הצרברליות , בגבול ספלניום של קורפוס קלוסום מימין , נגע פריצנטרלי תת קורטיקלי מימין עם רושם למעורבות של U FIBERS. ללא האדרה פתולוגית. רוחב חדרים וחריצים תואם גיל . ללא רסטריקציה בדיפוזיה. ברצף SWI מודגם מוקד פאראמגנטי זעיר באונה טמפורלית משמאל , באבחנה מבדלת קברנומה קטנה מול מוקד דימום ישן. אין עדות לדימום חריף. מעבר צווארי גולגולתי תקין. הדגמה תקינה של ארובות העיניים, גלגלי העיניים, עצבי הראייה, שרירים ושומן אקסטרה ואינטרהקונלי שמורים. הדגמה תקינה של הכיאזמה האופטית. לסיכום: נגעים בחומר הלבן הסופרהטנטוריאלי, מעלים חשד למחלה דמיאלינטיבית . לקורלציה קלינית ומעבדתית ולשקול ביצוע בדיקת MRI עמוד שדרה צווארי.
האם על פי 2 בדיקות mri ראש ועמוד שדרה צווארי תקינות בהפרש של שנה ו2 בדיקות emg תקינות ניתן לשלול טרשת? תודה
שלום, בעלי בן 32, סובל מהפרעות תחושה בגפיים במשך כחודשיים. הוא עבר MRI גב וראש וניקור מותני. והממצאים מעוררים חשד משמעותי: יש לו סימנים למחלה אוטואימונית, נגע בעמוד שדרה ומוקד סיגנל חריג במוח (ללא האדרה), אנטי-מוג שלילי וOCB חיובי. הוא אושפז למתן סטרואידים (שלא ממש עזרו) ובמכתב שחרור כתבו לו המלצה להמשך מעקב בקהילה וקביעת תור לביקורת אצל נוירולוג המחלקה. בין משפטי הסיכום כתב הרופא: "ככל הנראה מדובר במחלה דמיאלינטיבית (סביר להניח טרשת נפוצה)". לא דיברו איתו על זה דבר, לא הציעו הסבר או תוכנית פעולה. הפנו להמשך מעקב אצל רופא מטפל ושלחו הביתה לחיים ולשלום. רציתי לשאול 1. האם יש עדיין סיכוי שזה לא טנ אלא הופעה חד פעמית של מיאליטיס, 2. מה עוד צריך לעשות כדי לשלול או לאושש את החשד 3. אם זה אכן טנ, האם יש חשיבות לטיפול תרופתי מניעתי בהקדם? תודה
שלום בתי עברה אירוע פרקוס ונשלחה ל MRI מה אומרת הבדיקה שלה ? מודגמת מערכת חדרים, ציסטרנות וחריצים תקינה. אין עדות לאוטם, דימום או תהליך תופס מקום. בסדרות FLAIR ו- 2T אין עדות לאותות בעצמה חריגה. בסדרות מאונכות לפיסורה הסילביאנית מכוונות לאונות טמפורליות מודגמים גרעיני ההיפוקמפוס תקינים וסימטרים בגודל ובאות. קרניים טמפורליות סימטריות. אין עדות למלפורמציה מיבנית טמפורלית
מי ברז מומלצים לשתייה? יש קשר לבלוטת האצטרובל?
היי, שמי עדי, אני בת 51 ואני גרה בדנמרק מאז 2007.  עד לפני שנה הייתי מנהלת פעילה מאוד, עובדת שעות ארוכות ומאוד אנרגטית. לפני כשנה התעוררתי יום אחד עם ורטיגו קיצוני: ראיה כפולה, תזוזה לא רצונית של העיניים, הקאות והרגשה של שפעת, מותשת מאוד. מאוחר יותר, בצד שמאל העליון של הגוף התחילו תסמינים נוירולוגים. כיום אני מותשת מאוד, עם תסמינים נוירולוגים בצד השמאלי העליון של הגוף, כף רגל ימין קהה, בעיות עם שלפוחית שתן, בעיות עם מערכת העיכול (שלשולים/עצירות לסירוגין (זו הגרסה הקצרה).  אני לא באמת עובדת יותר מאז התקרית הזו, מותשת מדי / מרגישה חולה. זו ההתלקחות הרביעית מסוג זה, הראשונה הייתה ב-2009, 2018, 2020 ועכשיו במאי 2023. ההבדל הוא שמהתלקחויות הקודמות התאוששתי תוך מספר שבועות/חודשים, אבל לא זו, מזאת אני לא מצליחה להתאושש. בחודשים האחרונים עברתי סדרת בדיקות ולאחרונה (פברואר 2024) בסריקת MRI נמצא כי ישנם כמה שינויים בעלי אותות גבוהים מסומנים באופן periventricular, רבים מהם מכוונים periventricularly למערכת החדרים ובכך דומים לפלאק טרשת נפוצה. רושם של נגע מינימלי באונה המוחית הימנית. עשיתי את הדקירה המותנית ואין רצועות אוליגוקונליות בנוזל עמוד השדרה. אין בדיקות דם שאינן תקינות. הנוירולוג שאני נמצאת במעקב לא בטוח שטרשת נפוצה היא הדבר הנכון ולמעשה לא יודע מה לא בסדר. עבורי טרשת נפוצה נראית כמו האינדיקציה הנכונה לפי כל הנתונים שקראתי עליה ועל הסימפטומים שלי. ברור שאני לא מנסה לגרום לאף אחד להיות טועה/לא צודק אני רק מנסה לאבחן ולטפל במצב שלי. מה ניתן לעשות? תודה רבה לך על עזרתך בברכה, עדי
דוקטור, שלום רב. לפני שנתיים בעלי, אז בן 40, כאשר היה במילואים וביצע משימה פיזית בחום, סבל מהתקף מוזר: הוא לא בדיוק איבד הכרה, זה היה סוג של בלאק-אוט. או לא יודע לתאר בדיוק. נראה כהיה בחוסר הכרה חלקי, אם יש כזה דבר. הסיעו אץ בעלי לביה"ח סורוקה, שם עשו בדיקות דם – תקינות. במשך כל הזמן הזה, מספר שעות, הוא רעד באופן מוזר – כאילו היו תנועות בלתי-רצויות בכל הגוף. זה הסתיים אחרי כ-12 שעות, כבר כשהייני בבית. לא עשו MRI מוח לעומת המלצת רופא צבאי. כבר אז היו לו נימולים ביד שמאל וברגל שמאל שנחשבו כתוצאה מבעיות ע"ש. במשך השנתיים האלה: ירידה בראייה, לא פתאומית, הדרגתית. כמה פעמים: סתימת אזניים בלי תסמינים של נגיף כלשהו,שמאוד הפריעה, חלפה בעצמה. בכמה חודשים אחרונים: עין אחת מתעוותת במשך כמה שבועות, חולף וחוזר. ברקע: כשהיה בן 10, דרסה אותו מכונית. מאז בעיות עם עמוד השדרה, בליטות דיסקים בצוואר כמעט בכל החוליות. בעבר, בילדות וגיל ההתבגרות: כאבי ראש עזים שחלפו עם הזמן. בבדיקת MRI מוח מ-7.4.2024: מוקד זעיר נקודתי ב-FLAIR בחומר הלבן פרונטלי שמאלי, לא ספציפי. האם זו סיבה לדאגה? האם יכול להיות קשור לאותו התקף לפני שנתיים? האם נדרשת בדיקה מקיפה גם אצל רופא ראומוטולוג? במשפחה: מחלת פרקינסון אצל אימא של בעלי שהתחילה בגיל 55 בערך. בכבוד רב, קסניה
שלום - אדם בן 78 שאובחן עם טרשת לפני כעשרים שנה אך זו מעולם לא התפתחה מעבר להתקף הראשוני (כולל בדיקות MRI בחמש השנים האחרונות) חווה לאחרונה בעיות זיכרון ובלבול (כרגע נשלל חשד לאלצהיימר). האם ייתכן שהטרשת גורמת לכך, למרות שאין בעיות מוטוריות או תחושתיות נלוות? ואם כן, האם אפשר לבדוק זאת באמצעות MRI? (למשל לזהות נגעים חדשים במוח - מעולם לא לקח את התרופות כיוון שהטרשת לא הובילה לתסמינים עד כה)
האם בדיקת GQ1Bנקראת גם GM1
בת 46 מזה מספר חודשים טישטוש ראיה מידי םעם הרדמות של הידים נפילות עקב סחרחורות או חולשה ברגלים נשללו בעיות לב. EEG בערות תקין. בוצע MRI מוח עקב חשש לטרשת נפוצה (לאימי היה) ואלו התוצאות: אות חריג T2מוגבר מהרגילעל פניcortico-spinal tract דו"צ מגובה הבסיס עד לפונס לקורלציה קלינית +/- EMC אותות חריגים מוקדים בחומר הלבן המתאימים לשינוים אסכמים כרונים מתונים. ללא קריטריון הדמיתי ל dissemination of space according to mc donald criteria. התעבות דיפוזית בעלת סיגלר בלתי אחיד של עצמות הגולגולת. מההאם יש חשש לטרשת? ואם לא אז מה כן?
בת 36, ברקע חולת טרשת נפוצה- בתשובה לתוצאת צילום mri האחרון התקבלה תשובה שיש הפרעה רסטרוקיבית עדינה במוח(בד״כ זה נשלל לכן חששתי)מה זה אומר ובאיזה צעדים יש לנקוט אם ישנם כאלה? תודה רבה מראש
לפני טיפול ביולוגי אקרובוס חייבים לעשות חיסון קורונה או לא חייבים תודה
שלום ד"ר רוזנברג, לפני כחצי שנה היה לי אירוע של נפילה עקב חולשה פתאומית של הרגליים. במשך כמה דקות הרגשתי זרמים שעוברים ברגליים ואז הם פסקו והמשכתי כרגיל. זה חזר על עצמו עוד 3-4 פעמים בחודש שאחרי. בנוסף, מאז יש לי תחושת זרמים בלתי פוסקים ברגליים, לאחרונה זה התפשט גם לאגן ולגב והתחיל ממש רעד/ תחושת ויברציה בגוף כולל ידיים. עשיתי בדיקות mri- בmri ראש נמצאו 2 נגעים בחומר הלבן שהיו שם כבר עשור )בוצעה השוואה לבדיקה קודמת( ובצווארי עוד 2 נגעים, כנראה דמיאלינטיביים. כולם לא פעילים. הפנו אותי לבצע ניקור מותני. השאלות שלי הן למעשה: 1( האם לדעתך יש צורך בניקור מותני או שהמידע הנל מספיק? 2( האם אירועי הנפילות יכולים להיות התקף טרשת? הנוירולוג שלי אמר שזה לא הגיוני כי התקף טרשת לא בא לכמה דקות ונעלם אבל אי אפשר להתעלם מהממצאים בהדמיות ולא נראה לי הגיוני שזה כתוצאה ממשהו אחר 3( ההפרעות בתחושה הן ממש בלתי נסבלות ואני חוששת שההחמרה בסימפטומים מעידה על מחלה פרוגרסיבית שמתקדמת מהר ועלולה להביא אותי להתדרדרות מהירה. האם כך הדבר? האם יש סיכוי שיהיה שיפור בסימפטומים האלה אפילו שהם כבר מספר חודשים? כי אני ממש יוצאת מדעתי. אין לי דקה של שקט בגוף. תודה רבה לך!
שלום ד ר , אני סובל מכאבים בלתי נסבלים ברגל שמאל זה התחיל בזמן הליכה בחודש 9/23 עשיתי אולטרסנד וגם MRI יצא תקין . כעבור חודש נפלתי על הברך והכאבים רק החמירו עד שהכאב מופיע אפילו בזמן שאני לא הולך עשיתי שוב בדיקת אולטרסונד גילו לי שם 2 קרעים 1 - Quadriceps Tendon - קרע חלקי קטן כ - 3 ס מ . 2 - MM - אי סדירות רקמתית חשודה לקרע . אחרי שבוע עשיתי בדיקת MRI היום הגיע התוצאה תיאור : ברך שמאל ללא חומר ניגוד . עמדה של עצמות תקינה אותות ממח עצם תקין. אין עדות להרס השברים . במדור מדיאלי: מניסקוס שומר על צורתו ללא קרעים. שינויים ניווניים קלים סטולר דרגה 1 בקרן אחורית של מניסקוס ( מה זה אומר) ?????? משטחים ארטיקולריים סחוסים שמורים. מרכיבי של MCL שמורים. גיד סמי-ממברנוטי תקין. במדור לטרלי: מניסקוס שומר על צורו משטחים ארטיקולריים סחוסים שמורים. מרכיבים של LCL וגיד הפופליטאוס תקינים . באזור קונדיל פמורלי הודגם פס היפואינטנסי משתרע מכיוון של פסציה שריר ווסטוס לטרלי מתחבר לקורטקס של עצם ייתכן ACCESSORY BUND סביב ממצא מעל מודגמת בצקת של שומן. ( מה זה אומר ) ???? PCL, ACL תקינים . כמות קטנה של נוזל תוך מיפרקי. עמדה של פיקה תקינה. ללא נזק סחוסי . גידים של מנגנון יישור שמורים . בשוק פרוקסימלי הן הודגמה בצקת בשריר הגסטרוקנמיוס המדיאלי . ( מה זה אומר) ???? במהלך של וריד פופליטיטאלי עוד היפראינטנסית ב-PDS-1 T1 דופן של וריד נראה מעט מעובה הן לראות ארטיפקט זרימה רגיל. ( מה זה אומר) ????? לא הודנם ממצא חריג תוך מפרקי מסביר קליניקה. שינוים סמוך ל YL EM CONDYI LAT FEM FRICTIO TION SD? exercises שינויים בווריד פופליטאלי: האם על רקע DVT כרוני? מומלץ השלמת בירור על ידי דופלקס ורידי . ד ר מה זה אומר כל הליקוים האלה פתאום איך ייתכן שבגלל נפילה יש לי את כל הדברים האלה אני בקושי הולך על הרגל לא יכול ללכת יותר מ3 דקות רצוף מרגיש כאבים מטורפים מה זה בבקשה אם תוכל לפרט לי על כל דבר מתוך ה - 4 הודה לך מאוד .
שלום, אני מאובחנת עם טרשת נפוצה מלפני 3 חודשים ומקבלת טיפול בטיסברי, לאחר 2 טיפולים אני חשה בכאבי ראש בקודקוד של הראש (כמין שקע בקוקוד) ובנוסף פעם אחת בלילה האחרון למשך 2דקות היה לי טשטוש בראייה כמין גוש שחוסם לי את הראייה וראיתי מאוד חלש. האם זה אופייני לטרשת או שצריך לטפל? תודה רבה!!
שלום רב, נשלחתי לבדיקת MRI ראש על מנת לשלול את מחלת טרשת הנפוצה. בסיכום של הבדיקה נכתב: ברצפים T2/FLAIR מודגמים מספר מוקדי אות חריג בחומר הלבן הסובקורטיקלי, בעלי מראה בלתי ספציפי. כל שאר הממצאים תקינים ובגדר הנורמה. מה הדבר אומר? אני בן 30, בריא ללא מחלות רקע, נשלחתי עקב טשטוש קטן בראייה בעין שמאל.
יי, אני בת 28 ובעברי עשיתי כבר ארבע בדיקות mri מוח עם חומר ניגוד. את כל הבדיקות עשיתי מכיוון שהייתי צריכה מסיבות מסוימות. עכשיו אני רוצה לעשות עוד בדיקה, בשביל להרגיע את עצמי מכיוון שהתחילו לי כאבי ראש. רציתי לדעת האם זה אפשרי לעשות בדיקת mri מוח ללא חומר ניגוד, ואם כן האם הבדיקה אפקטיבית? ומה ההבדל הגדול באפקטביות בין עם חומר ניגוד לבלי? כאילו נגיד אם יש אירוע מוחי יש אפשרות לראות אותו רק עם חומר ניגוד? תודה
שלום,לפני שנתיים עשיתי תאונת דרכים שכתוצאה מכך נגדע לי עצב-הברכיאל פלקסוס מצד ימין,האם יש ניתוח שמסדר את הברכיאל פלקסוס ידידיה עמרני
היי דוקטור, היום נרדמתי בחדר של אחותי ליד חלון זכוכית אשר פונה דרום מזרח, שכחתי לסגור את התריסים בלילה, וכך קרה שהתעוררתי בתשע בבוקר עם מלא שמש על הפנים שלי שהרגיש כאילו אני נצלה, אני חושב שהשמש הפכה להיות הרבה יותר חזקה כי עברה דרך הזכוכית השקופה. רציתי לדעת האם יש סכנה לפגיעה מוחית כתוצאה מזה? לדוגמה המוח נפגע מהחום אשר הוא היה שרוי בו?
שלום, ברצוני לדעת מתי מתבצע טיפןל פלסמה פרזיס לאחר התקף ראשון של אופטיק נוירטיס וטיפול בסטרואידים ? האם יש אפשרויות אחרות שייתנו את אותו המענה במקום טיפול בפלסמה ויכולים לשפר את הראייה ?
בת 32 בריאה באופן כללי מבלבד מגרנות ביצעתי mri אשמח לעזרה מה זה אומר ממצאים: מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה . מבנה גומה אחורית תקינים . חדרי המוח,ציסטרנות וחריצים מתאימים לגיל . מבנה שמור של חומר האפור והלבן . ללא עדות למוקדי אות חריג מפרנכימת המוח . ברצפים T2/FLAIR מודגמים מוקדי אות חריג בחומר הלבן, ללא רסטריקציה בדיפוזיה ,בעלי מראה בלתי ספציפי . ללא הפרעה רסטריקטיבית בדיפוזיה . לא נצפו מוקדי דמם ברקמת המח .
שלום, קיבלתי פענוח mri ויש שורה שלא ככ הבנתי, ״נמצאו מספר מוקדים זעירים של אות חריג המוגבר ב flair/t2 בקפסולה החיצונית מימין ובקורונה רדיאטה הפרונטלית״ אודה לעזרתכם.
שלום דוקטור אני נשאית nf1 , ילדתי לפני כחודש לאחר תהליך pgd, בנוסף אני נשאית של פקטור ליידן 5 , בעיות קרישיות בדם , לאחר ביקור אצל הרופאה נשים קיבלתי מרשום גלולות נגד הריון בשם סרזט (גלולות הנקה), גלולות למניעת היריון דזוגסטרל מכילות רק נגזרת של ההורמון פרוגסטרון ואינן מכילות נגזרת של ההורמון אסטרוגן. בגלל בעיות הקרישיות , לאחרונה נתקלתי ברשת שנטילת תרופות המכילות מינון גבוה של פרוגסטרון יכל להיות גירוי לגדילה מהירה של הגידולים. חשוב לציון שבמהלך ההריון הכן התפתחו שינויים וגידולים בגופי. את הגלולות התחלתי ליטול מהיום הראשון של המחזור, אשמח לשמוע האם נטילת התרופה אינו בעייתי להמשך שימוש תודה
האם נשירת שיער יכולה להעיד על טרשת נפוצה ? האם יש מקרים שנשירה זה אחד מהסימנים של טרשת ?
ד"ר רוזנברג שלום, אני בן 38 בריא בגדול, עם רקע של השימוטו קל (מטופל יותירוקס 25 מג/יום, TSH תקין בשלוש בדיקות אחרונות), פסוריאזיס קל (הופיע לפני כמה שנים, חלף לאחר שנה ולא חזר) וכאבים בגב התחתון (עדין לא מאובחן). לפני כשנה הופיע רעד בראש (מאז מתגבר בהדרגה) ובידיים (נמשך ללא שינוי) וריצוד בעיניים (נמשך ללא שינוי ניכר) נשלחתי ל-mri מוח, פירוט ההפניה והתוצאות מופיעים מטה. לפני כחודש מיד לאחר טיסה התחילו עקצוצים בשתי הרגליים והידיים וקפיצות בשרירים בשתי הידיים והרגליים, בטן, חזה ובעפעף. לאחר כמה ימים התחילו כאבים משמעותיים בגב תחתון. תסמינים אלו נמשכים יותר מחודש. הייתי רוצה לדעת אם התסמינים מצביעים על חשד לטרשת ואם הבדיקה שעשו לי מתאימה לשלילה של המחלה או שיש צורך בבדיקה נוספת/אחרת. הפניה ל-mri: מוח+אוכף תורכי 70551 שאלה לרדיולוג: בקשה מאנדוקרינולוג\ ד"ר שנקרמן\ מ2023.03.06 -לבדיקת MRI מוח מכוון ל,היפופיזה" עקב HYPOGONADISM HYPOGONADOTROPIC \בדיקה בלי ועם חומר ניגוד\ תוצאות mri: פרטים קליניים:היפוטרואידזם היפוגונדיזם ברצפים T1, T2, FLAIR , כולל משורים המכוונים לבלוטת ההפופיזה והזרקת ח.נ. 1 .בלוטת ההפופיזה אינה מוגדלת. גבעול הבלוטה מרכזי. האדרה אחידה. לא נצפתה מיקרואדנומה. 2 .ללא תהליך מוחי מוקדי. ללא רסטריקציה בדיפוזיה וללא האדרה פתולוגית מוחית. חדרי המח והחללים התת עכבישיים בתבנית תקינה, אינם מורחבים. קו אמצע שמור. מילוי תקין בחומר ניגוד של הורידים התוך גולגלתיים הגדולים. צסטרנות צרבלו-פונטיניות תקינות. מעבר קרניו-צרביקלי תקין. עיבוי פוליפואידי בסינוס מקסילרי ימני לסיכום: לא נצפתה מיקרואדנומה בבדיקה זו.
בס ד שלום קבלתי הפנייה מהנוירולוג בקופ ח לסי טי מוח מפני שהוא אמר שיכול לראות שם טוב יותר את זרמי הדם . אני חושש בגלל ריבוי קרינה . האם כדאי לי להחליף ל m.r.i בכל מצב גם אם זה יהיה בפרטי ?
אוקרובט זה טיפול קבוע או חד פעמי אפשר ללמוד במכללה מקום סגור עם הרבה אנשים אחרי הטיפול או מומלץ שלא
עבור גבר בן 27 שעבר התקף יחיד (כולל אשפוז והחלפת פלסמה) מוצע אחרי הבדיקה (טרשת התקפית, אולי cis) לקחת טקפידרה או מייבנקלד. יודע שטקפידרה עם תופעות לוואי מעטות מאוד, אבל הנטייה בישראל לקחת תרופות חזקות מההתחלה כמו מייבנקלד. מה היית ממליץ? תודה!