תת-תריסיות חולפת: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

תת-תריסיות חולפת: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום ד"ר, בת 32 להלן תוצאות בדיקות: בדיקת סקירה על קולית: אונה ימנית- רוחב 1.5 ס"מ, אורך 3.6 ס"מ, עומק 1.9 ס"מ. לא מוגדלת בתוכה מס' תהליכים: - הגדול ביניהם בחלק התחתון עם המשכיות לאיסטמוס, רקמתי, די אחיד בגודל 1 ס"מ. - השני בצמוד לדופן תחתון של האונה, היפואקוגני, רקמתי אובלי בגודל 0.8*1 ס"מ- לפי מיקום וצורה חשוד להיפרפלזיה של פראתירואיד. - קישרית היפואקוגנית קטנה. אונה שמאלית- רוחב 1.7 ס"מ, אורך 3.7 ס"מ, עומק 1.8 ס"מ- לא מוגדלת בתוכה הודגמו מס' קשריים רקמתיים בלתי אחידים בגודל עד 1.7 ס"מ. איסטמוס- מעט מורחב, בחלקו הימני הודגמה קשרית בגודל 0.4 ס"מ. בדיקות דם מינואר 2008- TSH 5.42. כיום: 3.3 כולסטרול: 230.6, ממאי בדיקות נוספות: ANTI THYROID PEROXID- 485 כאשר הנורמה: 0-35- מה זה???? ויטמין D- 35.1 (נורמה: 75-250) קלציום יצא בנורמה וכן, T3 ו-T4 בנורמה. איסוף שתן לסידן - תקין. בניקור באונה השמאלית תחת סונר הוצא קולויד חופשי רב דליל, קבוצות רבות של תאים פוליקולרים, קבוצות של פוליקולים שלמים בגדלים שונים, מאקרופגים מלאי פיגמנט, לימפוציטים ותא ענק מרובה גרעינים. זפק קולוידי עם דימום ישן. - בניקור באונה הימנית הוצא מעט קולויד חופשי, קבוצות של תאים פוליקולרים, תאם עם סימני פעילות יתר, קבוצות של פוליקולים שלמים קטנים מעטים, מאקרופגים ולימפוציטים הרוסים. לא נראו תאים ממאירים. אבחנה: OBSERVATION-PATIENT UNDER OBSERVATION מיפוי: הודגמה בלוטת תריס בגודל ומיקום תקין. הקליטה בבלוטה תקינה למעט אזור מופחת קליטה במחצית התחתונה של האונה השמאלית והאיסטמוס. סיכום- קשר קר בקוטב התחתון משמאל- להמשך בירור בניקור מחטי- שכבר עשיתי.... מה זה? האם ניתוח? מה זמן האשפוז? מנוחה? האם יש סיכון? האם בכלל לא כדאי ניתוח? מה זה? האם בסדר? האם ניתוח? האם באונה השמאלית יש חשש לממאירות?

אור בוקר טוב, לפי הסיכום שלך, מדובר אצלך ב: 1. תת-תריסיות חולפת ע"ר דלקת כרונית אוטואימונית (נוגדנים ל-TPO חיוביים)(וזו הסיבה השכיחה ביותר לתת-תריסיות, סיבה שפירה); בנוסף, ישנם קשרים בבלוטת התריס שהם שפירים בניקור. במיקרה כזה, בתנאי שלא קיבלת טיפול קרינתי לצוואר בעבר ושאין סיפור משפחתי של גידולים בבלוטת התריס, מומלץ בד"כ מעקב של סונר ובדיקת דם ל-TSH בעד כחצי שנה, אם הם לא ישתנו, אז פעם בשנה. 2. בדיקת הדם לרמת ויטמין D מסמנת רמה נמוכה וכדאי להתיעץ עם האנדוקרינולוג שלך לגבי טיפול בתוספת ויטמין D. 3. רמות סידן תקינות בדם ושתן מצביעות על כך שלפחות נכון לזמן ביצוע הבדיקות, אין מצב של היפר-פאראתירואידיזם ולא צריך לעשות שום דבר. מומלץ המשך מעקב של אנדוקרינולוג המטפל, בברכה, ד"ר גרוזינסקי

שלום רב, תודה על תשובתך. לדודה שלי היה גידול ממאיר בבלוטה שהוצאה (אחות האב) TSH נכון לפני חודש תקין אך אני מרגישה לפעמים כאילו חנק בבלוטהשהדופק נפסק או דופק מהיר ממש. האם בעקבות מידע זה יש לעשות ניתוח בגלל הסיפור המשפחתי?