כף רגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

27/06/2007 | 21:28 | מאת: רחל

לפני חצי שנה עברתי ניתוח בוניון ובוניוניט בבוהן אין לי בעיות אבל בזרת יש כאבים ויש הרגשה תמידית של נקישותכאב ומוגבלות תנועה בפרק של הזרת ובזרת, בניתוח קיבעו לי ברגים קבועים בשני הפרקים של הבוהן ושל הזרת האם הבורג יכול לגרום לבעיות שישי לי כמו כן גם באצבע שלישית יש כאבים שלא היו לפני ניתוח ויש לי כל הזמן הרגשה שהבורג לוחץ לי ומפריע (בזרת)ובכלל איזה בעיות יכולות לגרום מבורג בניתוח כזה ואם כן האם אפשר בעתיד להוציא את הבורג מבלי לגרום נזק תודה על העזרה!!!!!!!

28/06/2007 | 11:01 | מאת: חיים

ד"ר שלום - אני סובל מכאבים ברגל שמאל בתנועה במיוחד כאשר יש שיפוע ועליה במדרגה . בצילום CT האבחנה היא שישפרגמנטים מגורמים מרובים באספקט הקידמי של המפרק הטיביו-טלארי. קוטרם כ6 מ"מ , וכן ישנם מיספר פריגמנטים זעירים ביותר בתוך חלל הפרק . המאבחן קובע "שקרוב לודאי שמדובר ב -באוסטאוכונדרומטוזיס סינוביאלית" . 1. מהי באוסטאוכונדרומטוזיס סינוביאלית - ומה המשמעות לטוח הארוך . 2. מה המשמעות הכירוגית ,האם הוצאת הגרמים הללו הינה פעולה מורכבת עם משמעויות וההשלכות העתידיות. 3. האם האבחנה או הליקוי הזה שכיח והאם תוכל להמליץ על רופא שמיתמחה בזה . בתודה מראש חיים

28/06/2007 | 13:47 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

חיים שלום. 1. מהי באוסטאוכונדרומטוזיס סינוביאלית - ומה המשמעות לטוח הארוך . הסתיידות ושקיעת "סידן" במפרק. המשמעות היא הגבלה בתנועות וכאב. 2. מה המשמעות הכירוגית ,האם הוצאת הגרמים הללו הינה פעולה מורכבת עם משמעויות וההשלכות העתידיות. תלוי במיקום לא תמיד ניתן להוציא הכל וגם לא ניתן להבטיח שזה לא יחזור. 3. האם האבחנה או הליקוי הזה שכיח והאם תוכל להמליץ על רופא שמיתמחה בזה - לא שכיח מאוד. פנה לאורתופד העוסק בעיות קרסול וכף רגל באזור מגוריך. בברכה דר' טיטיון.

28/06/2007 | 13:43 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

רחל שלום. את הסיבה למכאוביך לא אוכל לדעת ללא בדיקה וצילומים לפי הצורך. בכל מקרה, ברגים ניתן להוציא בעתיד עם הם מפריעים, אחרי שהכל מתרפא בפנים. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול