ללא סחוס בקרסול - לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

22/06/2007 | 16:01 | מאת: עודד

ד"ר טיטיון שלום! שמי עודד, בן 38, עברתי תאונת אופנוע לפני 6 שנים, כתוצאה מכך נפגעתי בקרסול וברך ימין - אובחן שבר פתוח(גוסטילו 2 ) בפיבולה וקרע של ליגמנט דלתואיד עם פתיחת המפרק הסינטסמוטי. נכון להיום בצילום רנטגן לא קיים כלל סחוס במפרק הקרסול - סובל מכאבים כל הזמן, כאבים חזקים לפרקים, עם צליעה קלה. בברך ימין לאחר MRI מאובחן קרע במינסקוס המדיאלי וקרע ב- ACL בלי שום קשר עברתי אורטוסקופיה בברך שמאל עקב קרע במינסקוס רכשתי מדרסים של נווה בזמנו ושל אברבוך לפני שנה, אני הולך עם נעלי אפוס, ניסיתי טיפולים של רפואה משלימה להקלת כאבים (דיקור, טווינא, שמנים...) ... מנסה עכשיו גם טיפול של טרפיסט שרירים אני מחפש את הפתרון הטוב ביותר שייתן לי הליכה כמה שיותר נורמלית ללא כאב. ממה שהבנתי אופציית החלפת קרסול אינה מומלצת טרם גיל 65. המשך המצב הקיים הינו בלתי נסבל ולכן נותרתי עם ביצוע אטרודזיס (שאיני שש לעשותו, אך כנראה אין ברירה). שמעתי שיש משהו שנקרא - דיסטרקשיין אטרופלסטי(Distraction Atrhoplasty) שזה אומר חיבור טבעת חיצונית לקרסול על ידי ברגים ובאורטוסקופיה מבצעים חורים בעצם המעודדים את הגוף לייצר צלקת. מהמתיחה של הטבעת נוצר מרווח בין העצמות ובו נוצרת מעין כריתמהצלקת המהווה תחליף לסחוס! האם תוכל להרחיב בנושא Distraction Atrhoplasty, היכן ולמי לפנות לביצוע ? מה ההצלחה? מה אומרת הרפואה על כך?.....!!!!! מוכן לנסות כל דבר, לפני ביצוע התערבות כירורגית שהינה בלתי הפיכה!!! אודה לתשובתך! בברכה, עודד

24/06/2007 | 20:59 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

עודד שלום. הניתוח שאתה מתאר אכן יכול לגרום להיווצרות סחוס חדש שהוא לא אותו סחוס כמו שיש בד"כ במפרק אך יותר טוב מקלום. בכ-60% מהמקרים זה אכן מקל על הכאבים. לא הופך את המפרק למפרק חדש כמו מביום שבו נולדת, אך יכול לעכב ולדחות את הצורך בביצוע ארטרודזה או החלפה של הקרסול. לדר' אהרון ליברזון ממח' אורתופדית בבני-ציון חיפה יש נסיון טוב עם השיטה. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול