קרע חלקי בגיד TP בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

21/05/2011 | 21:27 | מאת: אלי

לפני כחודשיים וחצינקעתי את הקרסול. לאחר בדיקה במיון וצילום לא נראה שבר. לאחר שבועיים ביקרתי שוב אצל האורטופד והוא אבחן מתיחה של הרצועות והמליץ לי ללכת עם קביים, לא לדרוך על הרגל ושימוש ב-AIR CAST כל זאת למשך שבועיים. לאחר שבועיים נוספים חזרתי לבקורת לאחר שלא יכולתי לדרוך על הרגל ושלחו אותי ל-US ולהלן התשובה: "הודגמה חוסר המשכיות של הגיד ה-PT, המרקם היפואקואי לא אחיד. איזור היפואקואי בגודל של כ-15 מ"מ סביבו. מדובר ככל הנראה בקרע חלקי של הגיד עם המטומה מסביב". עם התשובה חזרתי לאורטופד וגיבסו לי את הרגל למשך 4 שבועות. אתמול בתאריך 26/04/11 חזרתי לבקורת וולאחר ביצוע אולטרסאונד נראה שיאן כלל שינוי והקרע החלקי עדיין קיים. הרופא החליט לגבס לי את הרגל לעוד 3 שבועות ואמר שכרגע אין צורך בניתוח וביקש לבצע בדיקת MRI לקרסול וכף הרגל ורק אז יוחלט איך להמשיך את הטיפול. בתאריך 19/05/11 עברתי MRI ולהלן התשובה: המבנים הגרמיים של הקרסול וכף הרגל נראים שמורים עם סיגנל תקין. מודגם קרע חלקי של גיד הטיביאליס פוסטריוס באזור האינסרציה לנביקולר. באזור זה הגיד נראה יחסית תפוח עם סיגנל מעט גבוה יותר מזה של הגיד בחלק היותר פרוקסימלי. אפשר שקיימת המטומה מאורגנת בקטע זה. אורכו המירבי של אזור חריג זה הוא כ-20 מ"מ. יתר הגידים הפלקסורים שמורים. הגידים האקסטנסורים שמורים. גיד אכילס שמור. שרירים שמורים. חיתולית פלנטרית שמורה. אין עדות לריבוי של נוזל סניובאלי. בסיכום: קרע חלקי עם המטומה באזו האינסרציה של גיד הטיביאליס פוסטריור לנבילקולר כמתואר. יש לי מס' שאלות: 1. איך יכול להיות שבבדיקת ה-US הקרע הוא 15 מ"מ וב-MRI הוא 20 מ"מ? 2. מה פרוש ביקת ה-MRI באופן כללי? 3. האורטופד שמטפל בי אמר שאין צורך בניתוח אלא בטיפול בשיטה שמרנית, האם אני יכול לדרוש בכל זאת שינתחו אותי על מנת לקצר את תהליך ההחלמה?

05/06/2011 | 09:29 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

1. איך יכול להיות שבבדיקת ה-US הקרע הוא 15 מ"מ וב-MRI הוא 20 מ"מ? - בדיקות שונות, תשובות שונות. זה סביר. 2. מה פרוש ביקת ה-MRI באופן כללי? - שיש קרע של הגיד. 3. האורטופד שמטפל בי אמר שאין צורך בניתוח אלא בטיפול בשיטה שמרנית, האם אני יכול לדרוש בכל זאת שינתחו אותי על מנת לקצר את תהליך ההחלמה? - אתה לא יכול לדררוש מהרופא משהו שהוא לא מאמין בו. אתה יכול לפנות לרופא אחר ליעוץ נוסף. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול