בליטה מוזרה באזור הקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

13/05/2011 | 23:22 | מאת: מעיין

שלום, יש לי בליטה באזור גיד אכילס, כלומר מעט מתחת לקרסול לכיוון העקב עם זאת זה לא שדורכים עליו. הבליטה היא קשה ללא יכולת תזוזה (הרגשה של מעין עצם). הבליטה צצה לפני כשלושה חודשים ומאז לא היה שינוי בגודלה או במיקומה. לאחר הופעת הבליטה, אני סובלת מכאבים לאחר הליכה יומיומית או עמידה ממושכת אם כי בעצמה פחותה, אולם לאחר כל פעילות גופנית (הליכות ואפילו ספינינג שלא דורכים על הרגל), האזור מעט מתנפח ונהייה אדום - כתוצאה מהחיכוך עם החלק האחורי של הנעל ואני לפעמים מגיעה למצב בו אני לא יכולה לדרוך על הרגל. יש לציין כי בעבר (8 שנים) סבלתי מדלקות חוזרות בגיד אכילס וטופלתי ע"י פיזותרפיה ולבסוף ע"י זריקה יחידה של סטרואידים (לפני 5 שנים) לתוך המפרק ומאז לא חשתי בכאבים, עד להופעת הבליטה. ממה יכולה לנבוע הבליטה? אילו בדיקות עלי לעשות ע"מ לברר את מקור הבליטה? מה אפשר לעשות ע"מ להקל על הכאב? האם יש קשר בין המקרה הנוכחי להיסטוריה הרפואית? האם זהו סוג של דורבן (ממה שאני יודעת דורבן הוא בחלק התחתון של כף הרגל)? תודה מעיין

14/05/2011 | 15:55 | מאת: איתי

שלום מעיין, על פי התיאור שלך כנראה ומדובר בהגלונדס דפורמיטי. HAGLUNDS DEFORMITY - עלייך להסיר לחץ על אזור העקב (נעליים ללא "גב") וכן להניח קרח על המקום. במיקרים חמורים ישנו צורך בניתוח פולשני. אשמח לתת לך פרטים נוספים (דרך המייל). בהצלחה

19/05/2011 | 14:08 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

אני מסכים עם תשובתו של איתי. פני לבדיקת אורתופד מומחה לבעיות קרסול וכף רגל באזור מגוריך. בברכה – דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול