אי יציבות בקרסול השמאלי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

11/01/2017 | 19:41 | מאת: מרדכי

שלום, בן 40. בריא. בכל פעם שאני מתחיל תנועת הליכה (בין אם בקימה משינה, או מכיסא לאחר ישיבה של חצי שעה), רגל שמאל חייבת לעבור סוג של התחלת דריכה מבוקרת של כמה וכמה צעדים בקו ישר עד שאני יכול להתחיל ללכת כרגיל. "הדריכה המבוקרת" היא ע"מ להפיג כאב / קישיון של החלק החיצוני של קרסול שמאל (באיזור הרצועות הפיבורליות להבנתי מהתבוננות במבנה הקרסול). אציין לפני שנים מספר (10+) סובבתי את כף הרגל פנימה. בזמנו לא הרגשתי צורך לבדוק רפואית, והכל היה בסדר (כולל הרבה ספורט, ללא בעיות), אולם באופן ברור עם השנים התקופות שבהן אני נדרש ל"חימום" הקרסול על כל שימוש שלו הלכו והתרחבו, עד שלמעשה הן כמעט 100% מהזמן. לא בטוח שזה מצדיק ניתוח מבחינתי, אבל יכול מאד שזה בדרך לשם בעוד כמה שנים, והשאלה האם ניתן לעשות משהו קודם? תודה.

שלום רב אינך מתאר אי יציבות אלא כאבים דלקתיים באיזור הקרסול, ייתכן על רקע נזק לרצועות בזמן החבלה המתוארת. הטיפול הראשוני הינו פיזיותרפיה וכן לימוד תרגילים נכונים. ניתן גם להזריק סטרואידים באופן מקומי לאיזור הרצועה. במקרים שהטיפול אינו עוזר מומלץ לעשות ניתוח ארטרוסקופי בו מסתכלים על הרצועה ומטפלים בה במידה ויש דלקת או קרע. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול