הרדמה אזורית

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

22/05/2015 | 18:34 | מאת: ישראל

שלום דר' אידלמן, לפני מס' שבועות פניתי לפורום בשאלה לגבי הרדמה אזורית בניתוח TKR והמלצתך היתה הרדמה אזורית ספינלית עם אפשרות ל-PCA. עברתי את הניתוח לפני חודש וביקשתי הרדמה אזורית ספינלית עם מכשיר PCA כך שאוכל לשלוט בכאב מבלי "להציק" לאחיות. בפועל המרדים הבכיר עשה הרדמה אזורית ספינלית בשילוב אפידורל.המרדים אפילו אמר לי שאין שום בעיה ללחוץ בכל פעם שהכאב מתגבר אך לצערי נאלצתי לסבול 48 שעות עד שנותקתי מהמכשיר. שאלתי היא מה צריך לעשות כדי שהמרדים יבין את בקשתי הצנועה ויבצע אותה כך שאקבל את אותה משאבת מורפין שביקשתי במעמד טרום ניתוח.למיטב ידיעתי המשאבה הזו קיימת מס' שנים. תודה וחג שמח.

25/05/2015 | 12:18 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, מצטער שהשיטה שנבחרה לא מנעה ממך כאבים. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב