טזוצין

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

21/12/2014 | 00:01 | מאת: נתי

שלום זה קצת ארוך, אני מתנצל מראש, ואשמח לקבל מענה על השאלות ככל הניתן (זה כמובן לא במקום ייעוץ פנים אל פנים עם רופא) חולה סיעודי שנמצא במחלקה לסיעוד מורכב עקב פצע לחץ לאחר אשפוז ממושך. מזה כמה ימים משתעל ונאנח, לפני מספר ימים היתה עליה חד פעמית של חום (בתרבית שתן צמחו 2 חיידקים אך לא טופל עקב הפסקת החום), אתמול בלילה נמדד חום 38 +, והיום בצהרים נמדד חום 39.6. בהאזנה לריאות ככל הנראה יש חרחורים. הרופאה במחלקה החליטה על אנטיביוטיקה טזוצין דרך הוריד (לאחר לקיחת תרביות דם ושתן) יש לציין שבאשפוז בבית חולים כללי טופל במגוון אנטיביוטיקות (לריאות, לשתן ועוד), ואף פיתח קלוסטרידיום. כמו כן קיבל טזוצין בתחילת האשפוז כשהגיע במצב של שוק זיהומי. למיטב ידיעתי ההחלטה התקבלה על דעתה בלבד, כמו כן ללא בדיקות דם. האם לאור השימוש הרב באנטיביוטיקה אצל החולה בחודשי האפשוז הארוכים לא היה צריך ייעוץ של מומחה למחלות זיהומיות? גם מהחשש להתפרצות הקלוסטרידיום. עדיין מטופל בונקומיצין אף שהשלשולים פסקו. האם טזוצין זו תרופת בחירה בקו ראשון בחשד לדלקת ריאות אצל חולה כזה? (מהמעט שידוע לי מדובר בתרופה חזקה במיוחד ומשמשת ביחידות לטיפול נמרץ) מה אורך הטיפול בטזוצין? והאם זה מצריך מעקב של בדיקות דם כלשהן בזמן ולאחר השימוש? תודה רבה

21/12/2014 | 12:07 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, טזוצין הינה אנטיביוטיקה עם טווח השפעה רחב, לרבות על חיידקים העמידים לתרופות אחרות. לפי התאור, אני מתרשם שהרופאה פעלה בצורה טובה ביותר: לקחה בדיקות לתרבית, נתנה אנטיביוטיקה רחבת טווח (מדובר בחולה מוחלש שכל זיהום יכול להיות קטלני ובנוסף, ישנה סבירות גבוהה שהחיידק עמיד לתרופות אחרות). לאחר קבלת תשובות התרבית, ניתן יהיה להתמקד בחיידק שיתגלה ויתכן שלתת אנטיביוטיקה ממוקדת קצרת טווח. תוך טיפול בטזוצין אין חובה במעקב של בדיקות דם מבחינת תופעות הלוואי של טזוצין. מבצעים בדיקות דם על מנת להעריך שינוי במצב החולה. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

21/12/2014 | 13:47 | מאת: נתי

שלום ספירות דם מהיום תקינות, זה אומר שיכול להיות שקשיי הנשימה והחום אינם דלקת ריאות אלא משהו אחר או שיכול להיות שהאנטיביוטיקה שקיבל מאתמול בערב השפיעה מהר והבוקר הספירות תקינות? ושאלה חשובה ומטרידה לסיום, החולה ששכב לידו היה עם חיידק עמיד מסוג מרסה (+ הפרשות-ופצעים), תנאי ההיגיינה והבידוד שם לא משהו בכלל (בלשון המעטה), האם יש סיבה לחשוש שאולי נדבק חלילה? אם כן, מה צריך לעשות? והאם טזוצין אמור לתת מענה גם למקרה כזה? תודה רבה תודה

22/08/2015 | 11:48 | מאת: חיה כהן

בעלי מאושפז בבית חולים עקב חיידק בקייב ברגל. הוא חולה סכרת משך שבוע עדיין יש חום בין 37_38מה הסיבה? האם צריך להחליף אנטיביוטיקה?

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב