בליעה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

26/10/2016 | 11:59 | מאת: קורינה

איך יודעים אם יש בעיה בבליעה? יש לי תינוקת בת 7 חודשים שמסרבת לאכול מרוסק או כל דבר שאינו חלב אם. אם היא כבר מסכימה להכניס לפה אני שמה לב שהיא לא בולעת. איך אפשר לדעת אם זה בגלל שיש בעיה או שזה חלק מהסירוב שלה? כאשר יונקת אין שום בעיה אך גם כשאני מנסה אוכל ממש מיימי היא לא בולעת. תודה רבה

יש לחשוף אותה בהדרגה ולהניח את המזון בצד הפה, כך שתצטרך להתמודד עם הפעילות בפה. מדובר על התפתחות הלעיסה והאכילה ולא בליעה. במידה ויש קושי אפשר לפנות לקלינאי תקשורת המומחה בגיל זה ובבעיות התפתחות אכילה ולעיסה. אם יש קושי כללי בתנועות ורגישות, רצוי לערוך הערכה התפתחותית כללית, אצל רופא התפתחותי דרך הקופה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה