בן 3 מגמגם

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

21/06/2016 | 10:00 | מאת: נעה

שלום, הבן שלי בן 3 ושלושה חודשים.התחיל לדבר לקראת גיל 3 משפטים יפים וברורים. אוצר מילים גדול יחסית.

21/06/2016 | 10:25 | מאת: נועה

אוצר מילים גדול יחסית. לפני כחודש התחיל לגמגם בהדרגה. היום ממש מתקשה להוציא מילה שלמה מהפה ולאט לאט מאבד את הביטחון בדיבור. הוא מתוסכל מאד וגם אנחנו כהורים. אני כן מנסה לדובב אותו בצורה מאד סבלנית בדרך של דיבור איטי ולא מאולץ אבל לא ממש מצליחה. בהתייעצות עם הגננת הבנתי שיש כאלה ילדים שפתאום מתחילים לגמגם לאחר תקופה של דיבור שוטף והיא מכירה את התופעה אבל בכל זאת רציתי לדעת האם כדאי לפנות לקלינאית תקשורת להתחיל טיפול? האם זה יכול לעזור? מה אני יכולה לעשות בבית כדי לעזור לו?

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה