בריחת אויר מהאף/אינפוף

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

23/03/2016 | 09:52 | מאת: אלי

שלום רב, לפני 9 שנים עברתי תאונת דרכים עם פגיעת ראש שהשפיעה רק על הדיבור ונוצר לי אינפוף, אחרי תרגול ושיקום ארוך המצב חזר להיות כמעט נורמלי. קיי אצלי קושי בשאיפה ואני מצליח לשאוף מקסימום לשניה-שניה וחצי, אם אני סותם את האף עם האצבעות אני מצליח לשאוף כמו אדם ממוצע. כל הנושא עלה לי עכשיו שוב כיון שהתחלתי ללמוד נגינה על מפוחית וקשה לי בחלק של השאיפה, האם יש דרך לחזק ולחזור למצב שבו אצליח לשאוף לזמן נורמלי? תודה

הכל תלוי במהבנה והתפקוד של סוגר החך, מומלץ לפנות לבדיקה אצל רופא אאג'

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה