מודאגת

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

13/10/2014 | 09:41 | מאת: יפית

ילדי בן ה9 חודשים לא ממלמל ולא מקשקש כלל ולא אומר שום הברות מעבר לצחוק בקול רם בכי או קולות תלונה, במקביל יש ברקע בעיות רציניות סביב האכלה, הילד מגיל שלושה חודשים מראה סרבנות בנוגע לאוכל, המעבר למוצקים הקל מעט אבל נדרשים מאמצים וסבלנות רבים עד היום להאכיל אותו. הוא כן מאוד תקשורתי מגיל קטן יוצר קשר עין מתעניין בסביבה. מחפש חברה נהנה ממשחק משותף ומוטוריות מאוד מאוד מפותח לגילו. גיליתי על המושג דיספרקסיה ורבלית בעודי חופרת באינטרנט מהחשש שאולי מדובר באוטיזם, רציתי לדעת האם דיספרקסיה ורבלית וסרבנות אכילה וקשיים בהאכלה הולכים יחד ותואמים אחד את השני? במידה וכן האם העובדה שהילד גדל בבית בו האם מדברת עברית והאבא ספרדית רק יחמיר את הבעיה?

יש לך המון שאלות, והם מראות בילבול מסויים, אז אנסה לעשות סדר: 1. אפרקסיה ורבלית מתייחסת ליכולת לתכנן פעילות של אברי הפה. 2. סרבנות לאכילה יכולה להתייחס לרגישות יתר של האזור הפה וגם בכל מיני תופעות במערכת העיכול. 3. אוטיזם היא הפרעת קשר בסיסית, לא מתאימה לתאור של בנך. אז מה בעצם הבעיה או השאלה? כן, יכול להיות קשר בין רגישות יתר של אברי הפה ויכולת תכנון התנועה, על אף שלילד עם דיספרקסיה בד"כ אין קשיי אכילה או מעבר בין מרקמי המזון. במידה ושאלתך עדיין קיימת, אני מזמינה לפנות אלי או לקלינאי תקשורת בקופ"ח ולברר באופו אישי את נושא הרגישות והתנועתיות באברי הפה. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה