בן שנה ושבע בעית תקשורת

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

05/04/2014 | 09:22 | מאת: הילה

שלום רב, בני בן שנה ושבע אך לא מדבר מלבד מילים כמו מים, אמ לאוכל , שלי ואבא שהוא קורא גם לי וגם לאבא שלו ולא תמיד בהקשר. יחד עם זאת, וזה מה שמדאיג אותי, הוא שר שירים מהתחלה עד הסוף כאשר מבקשים ממנו וסופר כאשר סופרים איתו. הוא חייכן, חברותי מאוד, מבצע הוראות (לא תמיד) אוהב להשתעשע עם אחיו ואחותו הגדולים ממנו. אני חוששת מזה שעדיין לא פונה אליי במילה אמא כאשר הוא צריך אותי. מדאיג אותי שהוא מדקלם בג'יבריש משפטים שלמים כאילו הוא מדבר על משהו חשוב. משחק עם כפית וצלחת בנדמה לי, עם טלפון בנדמה לי, ויודע לחקות פרצופים ותנועות שלנו, כולל להשתמש בכל מיני חפצים פונקציונאלית. האם עליי לקחת אותו לאיבחון? אם חסר מידע אשמח לספק אותו, אני מודאגת כבר מגיל כמה חודשים ואודה לעזרתך. תודה רבה חזור

את מתארת ילד תקשורתי, אשר למד הרבה דברים ויוצר קשר עם הסביבה מבחינתו מה שאת קוראת ג'יבריש הינו דיבור שדומה ברצף ובצלילים למה שמבוגרים ואחיו מדברים... הבעיה שאיננו ברור לך, אך הינו תקשורת ושפה מדוברת מבחינתו. האם עשה בדיקת שמיעה? זה הדבר הראשון שרצוי להיות בטוחה ש"בסדר". הוא משחק עם המשפחה וגם לומד ומשתף פעולה בספירה ובשירה.. לפי התאור שלך, לא ניראה לי שיש בעיה מיוחדת. ביצעי בדעקת שמיעה (ליתר בטחון) ולאחר כשלושה חודשים, אם אין התקדמות משמעותית, תפני לקלינאית תקשורת להערכה והדרכה. כעת לא ניראה לי שיש בעיה מיוחדת. כל טוב

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה