שיבושי דיבור בילד בין 3 ו-10 חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

18/03/2014 | 14:10 | מאת: ת_ש

שלום, לבני היו נוזלים באוזניים, והוא נותח בגיל שנתיים ו-3 חודשים, רק אז התחיל לדבר והשלים את השפה בצורה מעולה. עקב שיבושים בדיבור, היינו ב-12 טיפולים אצל קלינאית תקשורת והיה שיפור מצוין (השלים אותיות רבות: ח', שין/סין, פ לא דגושה ועוד כמה שיבושים מקומיים). כשהגענו לטפל ב- ר' הוא התעייף וביקש להפסיק. כיום נשארה האות ר' כשיבוש העיקרי ועוד כל מיני שיבושים נקודתיים (כמו החלפת נ' ב-מ' בתחילת מילה, למשל מופל, במקום נופל). אני חוזרת אחריו נכון ומתקנת (לפעמים הוא חוזר ומתקן ולפעמים מתעלם). מתי נכון לטפל שוב (בעיקר לגבי ה-ר')? תודה

תפני לקראת גן חובה, אז יהיה בשל ומעוניין וגם תהיה לו אבחנה שמיעתית מפותחת יותר. אין מה למהר כעת, במידה והוא תקשורתי ולא מודע ולא מפריע לו, לא דחוף! העקר שבגיל הגן ישלים את מה שחסר, לפני בה"ס. ועדיין יכול להיות שירכוש אותה מעצמו כי /ר/ נרכשת יחסית מאוחר. כשיהיה בשל ובוגר יותר, יהיה לו כיף וקל!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה