הגדלת מסת שריר

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

10/02/2016 | 07:01 | מאת: נתנאל

שלום אסביר קצת על עצמי ואשמח לקבל ייעוצים ותשובות לשאלות שלי לגבי מסת שריר. אני עושה ספורט אירובי (טניס) במצב של 5 פעמיים בשבוע למשך שעתיים שלוש ורץ פעמיים שלוש בשבוע, אני מחוייב לזה בגלל האוניברסיטה, אני יודע שזה מאט לי מאוד את הגדלת מסת שריר. כל חיי עבדתי בחדר כושר על חיזוקים בסיסים, יציבות, וכול מיני כאלה, הגנטיקה שלי היא מאד רזה, נורא קשה לי לעלות במשקל למרות צריכה נכונה ויעילה עם דיאטנית שבנתה לי תוכנית. אני ב 5 חודשיים האחרונים מנסה לעלות במשקל ובמסת שריר. אני 1.74 מטר, ושקלתי 65.. ועליתי בשלושה חודשיים האחרונים ל 70 קילו.. כשהתחלתי מדדתי את היקף ידי והוא היה 32.. ועכשיו כשאני מודד זה 32.5.. אין לי מושג למה זה כל כך קשה בשבילי לעלות מסת שריר? זה בגלל האימונים האירוסים שאני עושה? אני מרגיש שעליתי במשקל רואים את זה כמובן, יש משהו שמעצבן אותי בזה.. מרגיש שרוב המשקל מה 5 קילו שעליתי נשאר בבטן, זה ניראה שאני בהיריון חודש 3, כל הזמן, למה המשקל לא הולך לאיזורים שונים? אשמח אפ תשאלו שאלות ואענה תשובות לקבלת תשובות טובות יותר.

נתנאל שלום, קשה לענות במדויק מאחר ואין מספיק פרטים. לא ציינת איזו תכנית כוח אתה עושה? כמה פעמים בשבוע... האם אתה מגיע לכשל בתרגילים? האם תכנית התזונה נעשית עם תזונאית ספורט? פרט יותר ואשמח לחזור אליך. בינתיים - בהחלט יש קשר בין כמות האימונים האירוביים ויכולת התקדמות במסת שריר במיוחד כשהגנטיקה אינה לצדך. זה לא אומר שלא ניתן להעלות מסה אך זה יקרה לאט יותר. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה