מתקשה לעלות במשקל

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

28/11/2015 | 13:09 | מאת: תמיר

שלום, אני אפרט כמה שיותר פרטים שיכולים להיות רלוונטיים. אני בן 25, גובה 1.90 ושוקל רק 57-59 ק"ג. אני תמיד הייתי בתת משקל עוד בימי חטיבת הביניים כשהגעתי לגובה 1.87 ושקלתי 55-57 ק"ג. עד גיל 20 הייתי אוכל מהכל ומגיל 20 עד היום עברתי לתזונה צמחונית. המעבר לא גרם לי לעלות או לרדת במשקל. אני כבר המון זמן רוצה לעלות במשקל וניסיתי כל פעם שיטות שונות כמו אכילת מצרכים עתירי קלוריות כמו קטניות. ניסיתי גם לאכול הרבה יותר מנות קטנות במשך היום ואני פשוט לא מצליח לעלות במשקל. אני חושב שהבעיה העיקרית היא שאני לא מצליח להכריח את עצמי לאכול יותר מהתיאבון שלי, כך שבסופו של יום אני מגיע ל1,700-2,000 קלוריות שזו הכמות המינימלית על פי מחשבונים שאני זקוק בשביל לשמור על משקל. כשאני מנסה לאכול בכוח בשביל לעלות את כמות הקלוריות זה בסוף גורם לי לסבל. לאכול בלי להיות רעב זה מחסום בשבילי. בנוסף מבחינת פעילות גופנית אני רוב הזמן יושב במשך היום ולא פעיל במיוחד. אני חשבתי על להתאמן, אבל אני חושש מזה שאני רזה מידי ואני עשוי לאבד משקל בגלל אימונים שישרפו לי יותר קלוריות יותר ממה שאני צורך. מה עליי לעשות?

תמיר שלום, שני דברים עליך לעשות: 1. להתייעץ עם תזונאי/ת, ולקבל תכנית תזונה מקצועית. עדיף תזונאי/ת ספורט 2. להתחיל במקביל לתכנית תזונה אימוני כוח. גם זאת בליווי של מאמן כושר. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה