אימוני משקולות בבית ללא אירובי

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

08/11/2015 | 11:12 | מאת: גונן

שלום רב, אני בן 38 , התאמנתי בשנה החולפת במכון כושר וכעת העדפתי לרכוש סט משקולות בבית ולהתאמן בבית. מה שקורה בפועל הוא שאני מתאמן בבית באימוני כוח בלבד וללא כל פעולה אירובית. בחדר כושר הייתי מבצע אימוני אלפטיקל, אך כעת מאחר ואני מתאמן בבית במשקולות בלבד, אני "מתעצל" לרדת למטה לריצה/הליכה וכו.. אודה לדעתך האם אימוני כוח בלבד תורמים גם הם לחיזוק מסת שריר ולעיצום פעילות גופנית גם ללא אימוני אירובי ? האם ניתן לבצע תוכנית כושר רק עם אימוני משקולות? מהם החסרונות והיתרונות בפעילות מסוג זה בלבד תודה מראש גונן

גונן שלום, אימוני כוח הם המרכיב העיקרי להעלאת מסת שריר כך שבביצועם אתה בהחלט עונה על צורך זה ( העלאת מסת שריר) פעילות אירובית חשובה לשמירת מערכת לב הריאה ואכן פעילויות כגון הליכה/ ריצה / רכיבה עושות זאת. ניתן לבצע רק אימוני כוח אך כפי שאתה מבין המערכת האירובית לא תשתפר. ניתן לבצע תכנית משולבת של כוח ואירובי בבית ואז למעשה שילבת ביניהם, סוג של אימון מחזורי- לדוגמא אתה מבצע תרגיל גוך עליון ( נניח לחיצות חזה או שכיבות סמיכה) ומשלב מיד אחריו תרגיל רגליים ( נניח סקווט) אתה יכול לבצע 3 סטים ולאחר מכן קפיצה על חבל וכך הלאה. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה