2 שאלות

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

30/08/2015 | 18:10 | מאת: אדיב עידו

שלום וברכה 1. מבקש לדעת מדוע חשוב לעבוד גם עבודת כח איזומטרית? 2. האם יש חשיבות להליכה לאחור? אם כן מדוע?

עידו שלום, 1.אני חולק על החשיבות של עבודה איזומטרית, זה לא שאין לה מקום באימון גופני, אך אינני רואה חשיבות רבה בלאמן סוג כוח זה אלא אם יש דרישה ספציפית ( מההיבט התפקודי). 2. הליכה לאחור בהנחה שנעשית בצורה מסודרת וקבועה אכן עשויה להועיל ממספר היבטים: - מההיבט התנועתי יוצרת מסלול עצבי שרירי "אחר" - שינוי מנח האגן בהליכה לאחור עשוי לשרשר זוויות אחרות לחוליות המותניים , מה שעשוי להועיל לסובלים מבעיות גב. - הפעלה אחרת של שרירי הרגליים. - ישנם עדויות לשיפור גמישות שרירי ההמסטרינג כתוצאה מהליכה לאחור ( המבוצעת 4 פעמים בשבוע למשך של כ 10 דקות). בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה