אימון EMS לאנקילוזינס ספונדיליטיס

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

24/08/2015 | 16:06 | מאת: אמיר

שלום, אני אובחנתי לפני כשנה כסובל מאנקילוזינס ספונדיליטיס, כאשר אני נמצא בספקטרום הפחות חמור של המחלה. עם זאת אני עדיין סובל רבות מכאבים חזקים באזור האגן שהדרך היחידה להתגבר עליהם היא באמצעות טיפול תרופתי. לאחרונה שמעתי על אימון כושר בשיטת EMS שמגרה את השרירים באמצעות זרם חשמלי. הלכתי לחודש ניסיון במהלך התקף והכאבים חלפו. רציתי לדעת האם אימון כזה באמת מומלץ לאנשים שסובלים מבעיה דומה לשלי? האם ישנם תופעות לוואי בעיתיות באימון כזה? תודה!

אמיר שלום, אין מספיק ניסיון בשיטה זו, בוודאי לא מהסובלים ממחלתך. עם זאת מאחר ואתה מרגיש טוב עם פעילות זו ממליץ להמשיך בה בזהירות ותוך הקשבה לגוף. ללא קשר - פעילות גופנית המדגישה חיזוק שרירי הגב והבטן ושיפור היציבה עשויים לעזור במניעת הכאבים, כמו כן מומלץ לשלב תרגילים למתיחת הגב התחתון שיכולים לשפר את הסימפטומים הנובעים מנוקשות השרירים. תרגילים אלו יעילים לשמירה על גמישות השרירים והרקמות התומכות. המתיחות פועלות על השרירים, הגידים והרצועות מסביב לעמוד השדרה. עם הגדלת טווח התנועה תבוא הקלה משמעותית בכאב. שיטות נוספות ששווה לנסות: יוגה, פילאטיס, פלדנקרייז, טאיצי, וכמובן גם אימוני כוח הנעשים בזהירות ובהקשבה לגוף. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה