תוספי תזונה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

27/07/2015 | 11:26 | מאת: אורטל

ברצוני להתחיל לקחת תוספי תזונה כדי לשרוף שומן מיותר. יש לציין שאני עוסקת בספורט מספר שנים ורק לאחרונה שמעתי על תוספי תזונה טיבעיים. לאחר קריאה באינטרנט הכרתי מוצר בשם ויטה לייף 2000 ומוצר נוסף בשם קפאין טהור של פרובודי. איזה מוצר מתאים לצרכים שלי יותר? חשוב לציין כי משקל גופי ממוצע ואינני צריכה דיאטה. מטרתי היא לקחת לתקופה , להגיע לתוצאות עם אחוז שומן נמוך יותר ולהפסיק את צריכת המוצר - האם קיים מצב שהגוף יתמכר? או שיחלו שיבושים בתהליך הטיבעי שלו בחילוף חומרים וכו?

אורטל שלום, לא בהתמחותי - אילנית תפרט יותר. בגדול - חשוב להבין שגם אם המוצר טבעי (ויטה לייף) זה לא אומר שלא עלולות להיות תופעות לוואי. בנוסף גם אם הוא עושה את מה שכתוב עליו, מדובר בתוספת שולית ולא משמעותית לחילוף החומרים. לא ציינת איזה סוג ספורט את עושה אבל אם אינך עושה אימוני כוח כדאי להוסיפם מאחר ולהם יש השפעה רבה יותר על חילוף החומרים בהשוואה לכל תוסף אחר. בהצלחה אורי

אורטל שלום, בהמשך לתשובתו של אורי, שכמובן נכונה. השריר הוא המסה ה"שורפת בגוף", כלומר, ככל שמסת השריר גדולה יותר, גדלה שריפת האנרגיה בגוף באופן כללי ושל שומן באופן פרטי. בנוסף, פעילות גופנית אירובית מביאה לשריפה של פחמימות ושומנים, וככל שהיא נמשכת, עולה יחס השומן כמקור אנרגיה לצורך הפעילות. במידה ועשית פעילות עצימה מאוד, גם אם היא אנ-אירובית, אחרי הפעילות הגוף מגדיל את שריפת האנרגיה בגלל תהליכי שיקום שלו ותוך כדי עולה גם שריפת השומן. כל אותם תוספים "שורפי שומן" יכולים לסייע במידה מסויימת ולרוב זניחה להגברת שריפת השומ, יתרה מזו, בכל התוספים יש את ההסתייגות הבאה (ציטוט מהאתר המוכר את התוסף אותו ציינת): "בשילוב עם תזונה נכונה וביצוע פעילות אירובית/אנאירובית באופן קבוע ורציף, שימוש בליפוקאט עשוי...." כלומר, דיאטה נכונה, פעילות מתאימה, ואז המילה "עשוי להגביר" ולא "בודאות יגביר" בהצלחה, אילנית

30/07/2015 | 13:17 | מאת: אורטל

אני משלבת אימוני כוח עם אירובי, לפעמים באימונים נפרדים ולפעמים ביחד.

אורטל שלום, ממליץ להפריד את אימוני הכוח מהאירובי. בנוסף בכדי שלאימון הכוח תהיה השפעה על חילוף החומרים חשוב להגיע לכשל בטווח חזרות של בין 8 ל 15 חזרות. בהצלחה אורי

02/08/2015 | 02:33 | מאת: אורטל

הפניה שלי הייתה בנושא שריפת שומן על ידי כדורים- האם זה לא משבש מערכות ואיזה כדאי לי לקחת (ויטה לייף/קפאין טהור). ולא על זירוז חילוף חומרים..

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה