שאלה על דלק בפעילות אראירובית

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

24/04/2015 | 15:50 | מאת: אילנה

שלום רב, בפעילות אנאירובית,כאשר הגליקוגן משריר נגמר לאן הגוף פונה לדלק לגליקוגן בכבד או שלמאגרי השומן? שהגוף פונה למאגרי השומן הוא מייצר בשביל המסלול האנאירובי גליקוגן (מאגר הגלוקוז) או שהוא משאיר את הגלוקוז חופשי לשימוש ישיר ופשוט של השריר לייצר ממנו ATP.

אילנה שלום, בפעילות בעצימות גבוה (אנאירובית) הגוף "ייקח" מהכבד ומהשרירים את הגליקוגן בכדי לייצר ATP בתהליך זה אין שימוש בחמצן. המעבר למאגר השומן יעשה רק בעצימות נמוכה יותר. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה