קפה מגורען

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

23/12/2014 | 15:37 | מאת: GORGE

שלום רב. אני עובד במשרד וצורך כ-4 עד 5 כוסות קפה מגורען ביום . עד כמה אני מזיק לבריאותי ?

GORGE שלום, יש להבדיל בין צריכת קפה ובין צריכת קופאין. לשתיית קפה נמצאו יתרונות רבים ובהם שיפור בתוחלת החיים וירידה בשיעור אירעות של כמה מחלות, מאידך,לרמות גבוהות של קופאין נמצאה אכן פגיעה בגוף, הזדקנות תאים ופגיעה ביציבות הגנום. נכון להיום, הכמות המומלצת ביום של קפה היא עד 3 כוסות ביום. המחקרים מראים כי יש יתרונות גם לשתייה של כמות גדולה יותר של קפה (אפילו עד 6 כוסות ביום) אולם עדיין לא יצאו עם המלצות רשמיות בעניין. אני חושבת שהכמות אותה אתה שותה נמצאת בטווח הבטוח ואם אין מחלות רקע או סיבות בריאותיות אחרות להפחתת השתיה הרי שאתה יכול להיות רגוע, אילנית

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה