מתיחות

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

17/12/2014 | 11:50 | מאת: יאיר

אורי שלום, מה זה אומר אם בעת המתיחות השרירים רועדים?וכשאני מתכופף למתיחה למטה,ברך שמאל(בנתיים רק היא) רועדת,מה זה אומר? ועוד בנושא מתיחות,רציתי לדעת, 1.האם יש לבצע מתיחות לפני ריצה? 2.באופן כללי כמה זמן מתיחות צריך להיות? כמה זמן כל מתיחה צריכה לארוך?ועד איזה רמת כאב אני צריך להרגיש במתיחה? על מנת לקבל את השחרור המקסימלי? 3.איך אני משפר הרבה את הגמישות שלי?בעזרת מתיחות וכדומה.. תודה רבה רבה!יום טוב!

יאיר שלום, במרבית המקרים רעד ממתיחות קורה בשרירים דו מפרקיים כגון המסטרינג , לרוב בגלל מתיחת יתר. לשאלותיך: 1. אפשר לבצע מתיחות לפני ריצה או כל פעילות אחרת, אבל מומלץ מתיחות דינאמיות ולא סטטיות. מתיחות סטטיות מומלץ לבצע לאחר אימון בשלב ההרפיה. 2. מתיחות סטטיות מומלץ לשהות למשך של בין 20 ל 40 שניות , רמת כאב המתיחה בינונית ( בסולם של בין 1 ל 10 באזור 5/6). 3. אכן מתיחות עשויות לשפר גמישות מומלץ לבצע על בסיס יומי. בהצלחה אורי

30/12/2014 | 20:54 | מאת: יאיר

אהלן אורי סליחה על האיחור,ותודה רבה על תשובתך..אם אתה יכול לחדד לי את התשובה אשמח. א.מה זה אומר המתיחת יתר הזו?ומה עליי לעשות איתה?(לנוח,להפסיק,או משהו אחר?) ב.אם תוכל להסביר לי מה זה מתיחות דינאמיות ומה זה סטטיות? ג.מישהו שרץ אמר לי שלפני ריצה הם לא עושים מתיחות,זה נכון?מה הדבר הנכון שצריך לעשות? ד.בנוגע לכך שאמרת על בסיס יומי,האם אפשר פשוט להתחיל לעשות מתיחות הרבה זמן או שהאם צריך לעשות חימום לפני כן?אם כן מה צריך לעשות? תודה רבה שןב!

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה