אחוזי שומן

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

15/11/2014 | 19:10 | מאת: לימור

שלום ותודה על ההזדמנות לשאול, אני בת 34 וגובהי 160. לפני כחצי שנה בערך התחלתי תהליך של ירידה במשקל,התחלתי ממשקל 76 וכעת אני שוקלת 62. בחודש האחרון התחלתי אימונים עם מאמנת כושר. היא שקלה אותי ומדדה אחוזי שומן. בתחילה אחוזי השומן היו34 וכעת לאחר חודש הם 27.4. אני מתקשה להבין- האם שליש מגופי זה שומן? ברור לי שגם כיום אני בעודף משקל ותהליך הירידה במשקל ממשיך- כוונתי להגיע ל- 55 ק"ג. מה אמור להיות עם כך אחוזי שומן תקינים עבורי? תודה!

לימור שלום, ראשית ברכות על ההישג. לשאלתך - מאד תלוי כיצד נעשתה הבדיקה, הבדיקות הללו אינן מדויקות ולעתים מגיעות לסטייה של 4% ואף יותר מכך.( אני מנחש שהמדידה נעשתה באמצעות משקל עליו עומדים יחפים). לכן ממליץ לא להתייחס לבדיקות אלו ברצינות רבה. לגילך 20% שומן +- נחשב ל% שומן מומלץ . המשקל אינו רלוונטי - ממליץ לחשוב בהיקפים ( וגם למדוד היקפים שזו שיטה מדויקת ואמינה) או ב % שומן, שהרי המשקל אינו מראה לך אם את רזה או שמנה אלא אם את כבדה או קלה. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה