אילו נעליים לקנות לצורך אימון בחדר כושר?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

18/10/2014 | 20:19 | מאת: אלון כהן

שלום, אני מבקש המלצה - אילו נעליים לקנות לטובת אימון בחדר כושר? כמה פרטים על עצמי: אני בן 33, מתאמן 3 פעמים בשבוע (התחלתי לפני כמה חודשים), בעיקר ריצה או הליכה על המכונה, ומכשירי כוח שונים. אני בחור גדול (98 ק"ג, גובה 1.82), ויש לי פלטפוס (קשת נמוכה בכף הרגל). אשמח להמלצה - אילו נעליים אני צריך? נעלי ריצה או סוג אחר? נכנסתי לכמה חנויות ספורט והתרשמתי מאוד לרעה ממקצועיות המוכרים. אשמח אפילו אם תוכלו להמליץ על דגמים ספציפים. תודה רבה, אלון

אלון שלום, לפני שאתייחס לשאלתך ממליץ שאת פעילות הריצה לא לבצע בתדירויות גבוהות, זו פעילות בעלת סיכון פציעות במיוחד לבעלי משקל גבוה ובוודאי כשיש קשת שטוחה. ראה מאמר מצורף: http://www.fitnessinbalance.co.il/web/8888/nsf/ARCLookup.taf?_function=details&_ID=143240&PF=20&did=5439&G=14307&lang=HE&SM= קשה לייעץ מבלי ראותך, עם זאת יש להיות מודע למספר דגשים: 1. מבנה כף הרגל - על פי תיאורך אתה בעל קשת שטוחה ולכן צריך נעל בעלת סוליה המספקת תמיכה והגבהה לקשת. 2. חשוב שניתן יהיה להוציא את הסוליה הפנימית של הנעל ( במידה וצריך להחליפה במדרס אישי 3. כאשר הופכים את הנעל ומכופפים אותה בכוח, הכיפוף צריך להתבצע רק בחלקה הקדמי של הנעל (באזור שורש אצבעות הרגליים לערך) ולא במרכז כף הרגל. 4. את המדידה יש לבצע בעמידה / הליכה. 5. יש לשמור על מרווח בין הבהונות וקצה הנעל. אני מכיר 2 חנויות בהן רמת הידע טובה, האחת ברעננה - טייםטרייל והשנייה בתל אביב - פרוספורט. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה