אבקת חלבון, עלייה במסת שריר והורדת אחוזי שומן

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

26/09/2014 | 15:36 | מאת: אייל

שלום רב, אני מעוניין להעלות את מסת השריר אך מבנה גופי כבר עכשיו קצת גדול ואני גם קצת "שמנמן". יותר משחשוב לי להעלות במסה הייתי מעדיף "לשטח הבטן" ולרדת באחוזי שומן. היום אני אוכל לפי הצורך לפני ואחרי אימונים (משקולות + ריצות ארוכות של כ-10 ק"מ), אך מרגיש שלעיתים כל שריפת הקלוריות מתאזנת עם המזון שאני אוכל. האם אבקות חלבון, שאמורות לספק לי את החלבון הנדרש לבניית השריר אך ב'עלות' קלורית נמוכה בהרבה יתנו לי מענה?

אייל שלום, לא ניתן בו זמנית, גם להעלות מסת שריר וגם להוריד % שומן. יש צורך להתמקד במטרה ספציפית ולטחר מכן האחרת לכן זה נקרא תקופת חיטוב (הורדת % שומן) ותקופת עיצוב (העלאת מסת שריר) בהצלחה אורי

אייל שלום, בהמשך לתשובתו של אורי, תוספת של אבקת חלבון לתפריט תקבע במידה ולא ניתן לספק את כמות החלבון לה אתה זקוק במהלך היום באמצעות תזונה בלבד. אבקת החלבון אכן יכולה לספק חלבון בעלות קלורית נמוכה, מצד שני, בעודף של חלבון, אנחנו עלולים דווקא להוסיף לריקמת השומן, ולכן חשוב להתייעץ עם דיאטן, שלוקח בחשבון את סך הצריכה היומית ואם יש צורך ימליץ על תוספים. בהצלחה וחג שמח, אילנית

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה