מבולבלת מאוד

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

31/08/2014 | 14:27 | מאת: דורית

שלום רב, אני בת 21 שוקלת בערך 70 קילו על גובה של 165, סמי-צמחונית(כלומר אוכלת דגים)ומשתדלת להימנע מביצים וחלב(אך לא פדנטית בעניין), עוסקת בספורט כל חיי. התחלתי בריקוד ובארבע שנים האחרונות מקפידה ללכת לחדר כושר ולשלב אימון כוח עם אירובי(מכיוון שהייתי בחו"ל חמישה חודשים הכושר ירד ובחודש האחרון נבנה מהתחלה במשקלים נמוכים). המטרה: לרדת במשקל ולחטב את הגוף ברמה נראית לעין אך לא באדי-בילדרית. לאחר מכן לשמר את זה לכל החיים. כל גרסאות התזונה והספורט ששמעתי בחיי ממש שונות וגם כאשר אני עוברת מכון כושר לכל מאמן יש את האג'נדה שלו. א. איך מחליטים כמה פעמים בשבוע ואיזה אימונים לשלב(בחד"כ שלי יש הכול גם בריכה וחוגים). חשוב לי לציין שכמעט רוב המאמנים בחדרי כושר שפגשתי לא ממש נתנו לי מענה או נתנו מענה חלקי. ההרגשה שצריך לרדוף אחריהם וגם להם כל אחד דעה שונה. ב. מעולם לא שתיתי שייק חלבון אך רוצה להתחיל, איך מחליטים איזה שייק חלבון לקחת שאינו מזיק ולא מנפח ולא ע"ב חלב ומספק אפקטיביות? ג. איך מחליטים איזה תפריט תזונה לעשות(לפי סוג דם, לפי טבעונות, לפי מה?) אשמח לתשובתכם:)

דורית שלום, מבין את תסכולך. אנסה לעשות סדר "בבלגן". אימון נגזר ממטרה וכאשר מטרת האימון כהגדרתך הוא הורדת % שומן וחיטוב יש להתאים את התכנית לכך. אתחיל בהגדרות: חיטוב משמעו הורדת % שומן (לעומת עיצוב שמשמעותו העלאת מסת שריר). בכדי להוריד % שומן יש להיות בגרעון קלורי כלומר תכנית התזונה צריכה להיות מכוונת לכך, אילנית תפרט יותר. לשאלותיך: א. תדירות האימונים נקבעת לפי לוחות הזמנים שלך, וחשוב שזה יבוצע על בסיס ריאלי. על בסיס זה ניתן להחליט למשל אם את עושה אימוני כוח בתכנית A או AB וכך הלאה. מטרת אימוני הכוח במקרה שלך תהיה לשמר את מסת השריר מאחר ולא ניתן להעלות מסת שריר תוך כדי גרעון קלורי. בנוסף יש לשלב גם פעילות אירובית. לגבי ב/ ג אילנית תפרט יותר . בגדול הוספת חלבון אם בשיק או בצורות אחרות הגיונית רק אם תזונתך אינה מספקת את הכמות הדרושה. מקווה שעזרתי, אם יהיו לך עוד שאלות את מוזמנת להעלותם. בהצלחה אורי

17/09/2014 | 17:31 | מאת: אילנית סנאנס ב

דורית שלום, כאשר המטרה היא הורדה באחוז השומן, השלב הראשון הוא הבאת הגוף למאזן קלורי שלילי שהוא שילוב של דיאטת הרזייה עם פעילות גופנית מתאימה. עבודת כוח בשלב הזה היא מינורית ותפקידה לשמור על מסת השריר, שבמצב גירעון קלורי נפגעת במידה כזו או אחרת, ואנו מעוניינים למזער את הפגיעה. לאחר תהליך הירידה יבוא שלב בניית השריר, פה המאזן צריך להיות חיובי, כשהמטרה שעודף האנרגיה יינוצל לבניית שרירים. את המלצות התזונה כדאי לקבל באופן אישי מדיאטן/ית (ולא בפורומים מהסוג הזה וגם לא ממאמני כושר כאלה ואחרים שאין להם תואר והדגש על תואר במדעי התזונה), יעזרו לך בכל שלב לבנות את תוכנית התזונה המתאימה. את תוכנית התזונה הם יקבעו לפי נתונייך האישיים, מטרותייך, העדפות המזון שלך וסך הפעילות אותה את עושה במהלך היום ובכלל זה את העבודה בחדר הכושר. לגבי שייקים של חלבון, אלו מומלצים כאשר מסיבה כלשהי את לא מצליחה לענות על דרישות החלבון מהמזון ואנו זקוקים לעזרת תוספים. במידה ותזדקקי לזה, דיאטן ימליץ לך על תוסף, ויש תוספי חלבון על בסיס צמחי, כך שאין מה לדאוג בעניין הזה. אציין שלקיחת תוסף חלבון ללא צורך, עלולה דווקא להפריע לתהליך של ירידה בשומן. מקווה שעשינו סדר, הרבה הצלחה ושנה טובה, אילנית

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה