בן 9 חודשים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

16/04/2014 | 11:46 | מאת: אורית

שלום. הבן שלי, בן 9.5 חודשים, זוחל כרגע גחון בלבד כבר חודש וחצי-חודשיים, אבל עדיין לא זוחל על 6. הוא לפעמים עולה על 6 ומתנדנד, אבל מהר מאד מחליק חזרה לשכיבה. לפעמים עם קצת עזרה (כשאני תומכת לו בטוסיק שלא יגלוש אחורה) הוא נעמד על הברכיים ומחזיק בשולחן נמוך, כשהרגליים שלי הם שלב ביניים בדרך). את כל השלבים הוא התחיל די מאוחר: התחיל להתהפך בגיל חצי שנה ולזחול רק בסביבות 7.5-8 חודשים. הוא שוכב הרבה על הבטן ומרים את הראש יפה כבר מההתחלה. בנוסף, הוא שוכב על הצד במה שנראה כמו הכנה לישיבה. שאלתי היא האם מדובר בעיכוב שמצריך כבר בדיקה או שאני יכולה להיות רגועה?

26/04/2014 | 20:15 | מאת: צוות מומחי מיבאל'ה

יכולה להיות רגועה כי אין כל חובה לזחילה על 6 אם כי היא רצויה כשלב הכנה לישיבה. אם בכל זאת תרצי לזרז זחילה זו ניתן להיעזר בפיזיותרפיסטית התפתחותית. נשמח לעזור.

מנהל פורום התפתחות הילד