התפתחות תקינה

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

13/04/2014 | 16:50 | מאת: ויק

שלום, בת שלי היא בת שנה והיא עדיין לא עומדת על הרגליים. למרות שהיא זוחלת ועומדת על הברכיים ותו לא. לזחול היא התחילה לא מזמן. רציתי בבקשה לדעת אם היא מתפתחת כראוי או שיש מקום לדעגה וצריך לפנות לייעוץ? בנוסף לזה עדיין אין לה שיניים בכלל. תודה מראש על התשובה

16/04/2014 | 11:33 | מאת: ד"ר דורון רול

נתחיל מהשיניים. חוסר בקיעה בגיל שנה כלל אינו נדיר. מדד קליל ולא מדויק לחלוטין הוא גיל הבקיעה באם. יחד עם זאת, כדי למנוע דאגה, אפשר לפתור השאלה בביקור יחיד אצל רופא שיניים לילדים, בדכ יסתפק בהסתכלות, לעתים יצלם החניכייים. באשר לשאלת ההתפתחות: שאלה אינטרנטית לא יכולה לתת המידע הדרוש, לבטח לא תשובה אינטרנטית ויש צורך בבדיקת (ואולי במעקב) רופא התפתחות. נשמח לעזור במכון להתפתחות הילד שלנו - 03.600.70.77

מנהל פורום התפתחות הילד