ראש בצורת גליל

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

24/07/2014 | 01:01 | מאת: שלומית

שלום, עקב מצב עכוז עד הלידה בניתוח קיסרי נאמר לי באולטרסאונד שהעובר יוולד עם ראש גליל ולא עגול. מתי זה אמור להיות ראש עגול? או שהתינוק ישאר כך לתמיד? האם זה יכול לפגוע בהתפתחות העתידית של התינוק? הבנתי שלא כל התינוקות במצב עכוז נולדים עם ראש גליל. מהם הסיבות שנוצר מצב כזה? תודה

24/07/2014 | 09:19 | מאת: פרופ' יעקב קוינט

שלום שלומית מצג עכוז אינו הולך עם ראש גליל אלא עם ראש פחות מוארך מהרגיל. לפיכך יש צורך בבדיקתה ע"י רופא הילדים ע"מ לקבוע שהתפרים המחברים בין עצמות הגולגולת פתוחים ושלא נסגרו מוקדם מדי

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות