חשש לאנדומטריוזיס - כאבי אגן ורגליים

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

10/08/2016 | 10:08 | מאת: לי

שלום רב. מזה שלוש שנים אני סובלת מכאב כרוני באגן שמקרין לי לרגליים. הכאבים הם של ספאזם, שרירים תפוסים והקרנה עצבית. ההתקפים הראשונים לוו בשלשולים קשים ומיגרנות והגיעו לסרוגין עד תקופה שבה הכאב נכח 24/7. לאחר בירורים נוירולוגיים, ראומטולוגיים ואורתופדים (MRI מוח, עמוד שדרה מותני, רנטגן אגן, בדיקות דם למחלות אוטואימוניות) אשר כולם היו תקינים, התחלתי שינוי תזונתי שהעלים לי את הכאב למצב דבו הוא מופיע אחת לכמה ימים (כאב עצבי, שרירי באגן המקרין לשתי הרגליין). במהלך שלוש השנים האלה הייתי בהריון ובמהלך כל תקופת ההריון וההנקה לא היו לי כאבים בכלל, אכלתי מה שרציתי ולא היה זכר לכאב. ישר אחרי שהפסקתי להניק הכאבים חזרו. האם ייתכן שאני סובלת מאנדומטריוזיס על אף שאין לי בעיות פריון והכאבים לא בהכרח כאבי מחזור אלא כאבי רגליים בלבד? לתשובתך אודה

העטבדה היא שאת סובלת מכאבים אשר מושפעים משינויים הורמונליים שה לכשעצמו מחייב הערכה והמשך טיפול מומלץ על פנייה להערכה מסודרת ומקיפה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה