התלבטות לבצע ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

23/10/2015 | 15:46 | מאת: שלי לוי

שלום, חשוב לי לספר שגיליתי שיש לי אנדומטריוזיס בעקבות ניסיון להרות. הגעתי למרפאה המתמחה בכך בתל השומר ולאחר בדיקה ד"ר דוד סוריאנו המליץ לי על ניתוח וכך גם ד"ר אייזנברג. קבעתי ניתוח והתאריך היה מאוד רחוק, אז ניסיתי לקבוע ניתוח אצל ד"ר רועי משיח והוא אמר לי שהוא לא מוכן לנתח אותי כי אני לא צריכה ושאני צריכה לעשות לפני כן צילום רחם (דבר שאייזנברג דאגה להדגיש לי לא לעשות בשום פנים ואופן). לאחר התלבטויות קשות ותקופה לא קלה החלטתי ללכת עם התחושות שלי ועשיתי את הניתוח. למה אני מספרת לכן את זה? כי מסתבר שהחצוצרות שלי היו דבוקות ושהציסטות בשחלות שלי היו ממש דבוקות לרקמה השחלתית ובמילים פשוטות לא היה לי סיכוי להרות ללא התערבות. אני חייבת לציין שהניתוח אצל ד"ר סוריאנו וד"ר זולטי מבחינה פיזית הרגיש לי פשוט (למרות שהרופאים עמלו עליו הרבה שעות והשקיעו) ובנוסף והכי חשוב לאחריו הצלחתי להרות. מעט אחרי הניתוח התחלתי טיפולי פוריות אצל ד"ר דן לוין שהיה מדהים ותומך ונקלטתי כבר במחזור השני. בנות, המסקנה שלי שצריך רק להירגע וללכת עם התחושות שלכן ולא לחשוב שניתוח זה סוף העולם. כמו כן לדעתי חשוב ללכת למרפאה שמתמחה באנדומטריוזיס כמו בתל השומר ושעוקבת אחריך לאורך כל הדרך כולל ההריון :)

אני שמח על החלטתך ועל השגת ההריון המיוחל ברכות והמשיכי לעמוד בקשר עם המרפאה ולסייע לבנות אחרות

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה