אנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

12/03/2015 | 12:23 | מאת: לארא

רופא נכבד שלום רב אני בת 30, לא נשואה וסובלת מכאבים עזים סביב המחזור מזה שנים. לפני 9 חודשים הרופאים גילו שיש לי ציסטה שחלית בצד שמאל בגודל 12 ס"ם . לכן עברתי ניתוח ליפרוסקופי, שבמהלכו הרופא הצטרך לכרות גם את השחלה - לדבריו, הציסטה הייתה בת 20 ס"ם ונדבקת לשחלה-. אחרי חודשיים מהניתוח גילו אצלי עוד ציסטה בגודל 5 ס"ם מצד ימין - למרות שהרופא היה בטוח שאין שום ציסטה אחרת ברחם בניתוח-. הלכתי לרופאת נשים שנתנה לי תרופות להפסקת הווסל, וכן לא קיבלתי אותה למשך 5 חודשים. להפתעתנו, לפני שבועיים הרגשתי בכאבים עזים מאות באגן . כשעסיתי אולטראסאוונד גילו ציסטה בגודל 6 ס"ם מעל הרחם. הרופה אמרה שזו מחלקה שתמיד חוזרת ולכן יש צורך מתמיד בניתוח בעת הופעת ציסטה. האם זה נכון? האם אצטרך לעשות ניתוח בכל פעם שמגלים ציסטה אצלי? האם אעשה ניתוח בהיות הציסטה בת 6 ס"ם ? או הרופאים יחכו עד שהיא תגדל? האם יצטרכו לכרות גם את השחלה הימנית שיש לי? אני עדיין לא נשואה, ושה מפחד אותי מאוד

שלום לך מומלץ לפנות ללא דיחוי למומחה בתחום לשם קבלת ייעוץ מסודר אשמח לסייע בברכה דר סוריאנו

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה