שאריות שיליה לאחר לידה - לאחר ביצוע רביזיו

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

06/08/2014 | 12:56 | מאת: אור

שלום, ילדתי ב 10/7. בסיום הלידה השיליה לא יצאה לבד ועשו לי רביזיו בחדר ניתוח. היום 6/8 עשיתי אולטראסאונד לבדוק אם נשארו חלקי שיליה. לצערי הרופא ראה באיזור הפונדוס החזר אקוגני 9*9 עם זרימות בתוכו. הוא קבע לי בדיקה נוספת לעוד ארבעה שבועות, כי אמר שיכול להיות שזה ייצא לבד. שאלותיי הן: 1. האם אכן יש סיכוי שזה ייצא לבד? (בינתיים קבעתי תור לדיקור סיני לעזרה...) 2. במידה שלא יצא לבד, האם פעולת הגרידה צריכה להתבצע מיידית או שניתן לחכות עד ה 28/9 (כי אני לא אהיה בארץ עד אז)? כלומר, ביצוע גרידה כמעט שלושה חודשים לאחר הלידה.. האם משהו יכול לקרות לי/לרחם בזמן הזה? תודה רבה, אור

מומלץ לפנות להערכה עכשיו, יש לבצע הערכה חוזרת ולשקול ביצוע היסטרוסקופיה אבחנתית באם קיים חשד לשארית הטיפול המומלץ הינוה היסטרוסקופיה ולא גרידה חוזרת

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה