מיומה גדולה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

12/06/2014 | 13:49 | מאת: דנה

שלום רב, בת 46 , לפני כ-4 שנים הבחינו במיומה שגדלה בשנתיים האחרונות בכ -5 ,6 ס"מ וכיום מגיעה לגודל של כ-15 ס"מ.הרחם מאוד מוגדל ודחוק לימין.ייתכן שינן עוד מיומות יותר קטנות . יש לציין ש אין לי דימומים , כאבים , אף תופעה חריגה רק בטן נפוחה. המחזורים סדירים ללא דימום יתר. בבדיקות שביצעתי ,בגישה בטנית, נרשם פעם אחד מיומה סבסרוזית , פעם אחרת מיומה אינטראמורליט, פעם שלישית אין כלל התייחסות לסוג המיומה רק לגודלה . חשוב לי מאוד לשמור על הרחם . אשמח מאוד להתייחסות: האם אני צריכה ניתוח ? א.במידה וכן ,האם חשוב לבצע בדיקה יותר מדוייקת כמו MRI לפני הניתוח לצורך קבלת תמונה ברורה של מצב הרחם /המיומות?או אולי בדיקה אחרת כמו U.S אגן עם חומר נגדי? ב.האם יש סיכוי להצלת הרחם במצב שלי? ג.איזה סוג של ניתוח מומלץ? ד.התחלתי לחשוש ממהירות , האם ישנה סיבה? תודה

האם אני צריכה ניתוח ? ההמלצה בד"כ היא ניתוח עקב תפיחות הבטן גודל השרירן והרצון לוודא כי מדובר בממצא שפיר, אני משוכנע כי כל זאת את יודעת א.במידה וכן ,האם חשוב לבצע בדיקה יותר מדוייקת כמו MRI לפני הניתוח לצורך קבלת תמונה ברורה של מצב הרחם /המיומות?או אולי בדיקה אחרת כמו U.S אגן עם חומר נגדי? כן MRI עשויי לסייע לעיתים. ישנם מקרים שלאור תשובת הMRI אנו נמליץ על כריתת רחם ולא על כריתת השרירן ב.האם יש סיכוי להצלת הרחם כן ניתן לעיתים לבצע פתיחת בטן (ולא לפרוסקופיה) ולכרות את השרירנים לא אוכל לסייע ללא היכרות עימך ובדיקתך

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה