מיומה אינטרמוראלית

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

15/06/2014 | 00:33 | מאת: אסתי

שלום, לפני כחצי שנה, בעקבות דימומים כבדים בזמן המחזור נמצא שרירן סובמוקוזי בגודל 37*52 מ"מ התופס את כל החלל. לאחר התייעצות עם הרופאים, בוצעה היסטרוסקופיה ניתוחית בפברואר. למרות שהמיומה קטנה במידה מסוימת, מצב הדימומים אחרי ההיסטרוסקופיה החמיר. במאי בוצע אולטראסונד והמיומה הוגדרה אינטרמואלית בגודל 44*43 מ"מ דוחקת את רירית הרחם. עכשיו יש שתי דעות: הראשונה טוענת לביצוע עוד הסיטרוסקופיה בניסיון להקטין עוד את המיומה. השנייה טוענת שאין בזה טעם כיוון שאצטרך לעבור שוב ושוב את ההליך ועדיף לבצע כריתה של המיומה בלפרסקופיה או כריתת הרחם. אשמח לשמוע דעתך בנושא? בת 42+ 3 לא מתכננת נוספים אך מעוניינת לשמר את הרחם. תודה

לךא אוכל להתייחס ללא היכרות עימך ובדיקתך לא ניתן לבצע הערכה ללא בדיקתך אך על פי הנתונים שמסרת אינני רואה סיבה לביצוע כריתת רחם אשמח לסייע בהמשך

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה